fbpx
Connect with us

Dallas Mavericks

NBA-Blog: Første slutspilshold

Femte af ti NBA-previews. Hvad kan vi forvente af hver enkelt hold i den kommende sæson? To virkelig spændende hold som nok misser slutspillet grundet overflod af fremragende modstandere, samt et hold fra Florida, der er glade for deres geografiske placering.

Optakten til NBA fortsætter og er nu nået til holdene fra 18-16. To af disse hold er nok de mest spændende i hele ligaen. (Listen er baseret på, hvor mange kampe jeg tror de vinder, i løbet af den regulære sæson)

18 – Orlando Magic

Mest interessante 5 – Markelle Fultz – Evan Fournier – Jonathan Isaac – Aaron Gordon – Nikola Vucevic

Sidste år tog Orlando Magic en kamp fra de kommende mestrer Toronto Raptors.

D.J. Augustins gamewinner var højdepunktet på en flot sæson.

Slutspillet er bestemt indenfor rækkevidde igen.

Vi ved hvor gode Nikola Vucevic og Evan Fournier er, og tilføjelsen af Al-Farouq Aminu er fin, da han er en solid NBA-spiller. Men hvis Orlando skal udvikle sig yderligere, så er det op til Aaron Gordon, Jonathan Isaac, Mo Bamba eller Markelle Fultz.

Alle fire har et uforløst potentiale, som gør, at dette hold stadigvæk er interessant.

Gordon skal fortsætte med at forbedre sit skud, samt drible meget mindre.

Isaac er en god forsvarsspiller, men offensivt skal han bygge meget på for blot, at være gennemsnitlig. Han er 22 år gammel og med hans højde, og længde, er der potentiale for meget mere, end vi har set indtil videre.

Bamba spillede kun 47 kampe (16 minutter pr. kamp) sidste år: En skadesplaget sæson. Denne skal blot handle om at give ham endnu mere spilletid, så han kan fortsætte med at lære. Bamba kan blive en DPOY en dag, hvis han udnytter sit potentiale.

Til sidst har vi Markelle Fultz.

Alle forudsigelser om hans karriere er rent gætværk. Han har tydeligvis haft problemer mentalt og problemer med hans skud. Bliver han nogensinde en gennemsnitlig NBA-spiller, så er det en forstærkning på PG-positionen, som Orlando generelt har haft problemer med at besætte.

Cheftræner Steve Clifford fik dem til at spille top-10 forsvar i sidste sæson, og kan det fortsætte, så er de absolut med i kampen om slutspillet.

Under 41,5

17 – New Orleans Pelicans

Mest interessante 5 – Jrue Holiday – Lonzo Ball – J.J. Redick – Brandon Ingram – Zion Williamson

Zion er allerede skadet. (Ked-af-det smiley)

Pelicans har 10-11 reale NBA-spillere på holdet, og det hele handler om, hvor hurtigt cheftræner Alvin Gentry får det til at klikke.

Jeg er på ingen måde fan af ham som træner, og tror ikke, at han er i stand til at løse holdets spacing problemer. Det kommer nok til, at være lidt kludret med diverse ISO-spil og PnR med for lidt spacing. Men hvis Holiday, Ingram eller Zion kan bryde forsvaret ned egenhændigt, så kan det veje op for de andre problemer.

Defensivt burde de være ganske gode, da der er god længde på samtlige positioner.

Det her er et af de hold, som er vanskeligst at forudsige, da de tydeligvis har talentfulde spillere, men det er samtidig en trup, som ikke har spillet meget sammen før, og det kommer nok til at koste i starten af sæsonen.

Slutspillet er ikke et must, men det er bestemt et godt mål at have for denne gruppe. Zions skade kommer til at koste, og i en tæt vest, så kan det være nok til, at forspringet de andre hold får, bliver for stort.

Pelicans går under alle omstændigheder en virkelig spændende fremtid i møde.

Under 40,5

16 – Dallas Mavericks

Mest interessante 5 – Delon Wright – Seth Curry – Luka Doncic – Dorian Finney-Smith – Kristaps Porzingis

“Dallas vinder flere kampe end New Orleans”. Den forudsigelse er der nok ikke mange, som er enige i. Jeg tror også, at det bliver meget tæt, men der er et par ting, som gør forskellen.

Luka Doncic er klart den bedste spiller på disse hold og de er bygget op som et NBA-hold, der giver klart mere mening. Næsten alle i truppen kan skyde, og kun Doncic, og Porzingis, behøver egentlig at have bolden i hænderne. Alle andre kan komplimentere de to uden at føle, at der nødvendigvis skal køres et spil for dem.

Seth Curry, Delon Wright, Courtney Lee og Tim Hardaway er ikke spillere, som jeg normalt vil have stor tillid til, men under Rick Carlisles styre, så skal de nok lykkedes. Næstefter Gregg Popovich, så er Rick Carlisle den træner, som jeg har mest tiltro til, og han skal nok få klemt alt ud af sin trup.

Skader er selvfølgelig en bekymring, men det er det for alle holdene. (Please Porzingis, spil 70 kampe i år.)

Dwight Powell i stedet for Finney-Smith er også en lineup med store muligheder, da alle andre end Powell kan skyde, og han har vist sig at være en god afslutter omkring kurven.

Som det så ofte er med NBA-holdene, så er det op til stjernerne at tage dem så langt som muligt. Doncic og Porzingis er på papiret en fantastisk offensiv duo. Nu skal de blot vise det på banen.

Dallas er efter min mening første udfordrer til de otte slutspilshold i vest. Hvis et af de hold skuffer, så kan det være Dallas’ chance.

Over 41,5

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

More in Dallas Mavericks