fbpx
Connect with us

Houston Rockets

Mike D’Antoni forlader Houston Rockets

Mike D’Antoni vil ikke være at finde på Houston Rockets trænerbænk til den kommende sæson, da han forlader klubben efter fire år i spidsen.

Foto: Bill Baptist - Flickr

James Harden og resten af spilletruppen i Houston Rockets skal forvente at se en anden head coach på trænerbænken, når næste sæson af NBA skydes i gang.

Det står klart, efter at holdets nu tidligere cheftræner Mike D’Antoni fortalte klubben ledelse, at han ikke har i sinde at forlænge kontrakten.

Dette bekræfter hovedpersonen selv overfor ESPN.

“Det er med enorm sørgmodighed og taknemmelighed, at min kone Laurel og jeg nu annoncerer, at vores fantastiske rejse i Houston er slut, og at vi nu vil søge et nyt kapitel i vores liv,” sagde 69-årige D’Antoni.

Dermed bliver D’Antoni en såkaldt “coaching free agent” frem mod den kommende sæson, hvor han nu kan skrive kontrakt med et andet franchise.

D’Antoni efterlader sig et markant aftryk efter sine fire år i Houston. Han har været med til at  revolutionere NBA, ved få sit hold til at skyde historiske mange 3’ere sæson efter sæson, og ændre den klassiske center-position til en mindre dynamiske spiller.

Mike D’Antoni har en samlet sejrstatistik i spidsen for Houston Rockets på 217-101 og 28-23 i slutspils-regi. Under ledelse af D’Antoni har Rockets i alle fire sæsoner nået første runde af slutspillet, og kulminationen i slutspillet var i 2017/2018. Her nåede Houston Rockets til conference-finals, hvor man måtte se sig slået i kamp syv af de senere vindere Golden State Warriors.

Nyt job i sigte?

Inden det blev officielt, at Mike D’Antoni forlader klubben fra “Space City”, kunne ESPN’s anerkendte og pålidelige journalist Adrian Wojnarowski fortælle, at D’Antoni ligger forrest i feltet over potentielle kandidater til jobbet som head coach for Indiana Pacers, der i slutningen af august fyrede Nate McMillan.

Selv samme Adrian Wojnarowski mener også at vide, at Mike D’Antoni er i spil som head coach for Philadelphia 76’ers.

Mike D’Antonis sidste kamp i spidsen for Houston Rockets blev kamp fem af dette års slutspil mod Los Angeles Lakers, da man tabte 4-1 samlet.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for dansk basketball, DeMar DeRozan og Russell Westbrook.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Houston Rockets