fbpx
Connect with us

Miami Heat

NBA: Noter om Miami Heats første overståede serie

Miami Heat er, som første hold, videre til anden runde i slutspillet (fair nok, Spurs gjorde det samme et par timer senere), og de forsvarende mestre fortjener selvfølgelig et par ord med på vejen. Derfor: en håndfuld noter om serien set i forhold til både Miami Heat og Milwaukee Bucks, og en status på hvor dominerende LeBron James har været over de første fire kampe.

Miami Heat

Sweep
Miamis 4-0 sejr over Bucks var klubbens første sweep i slutspillet, siden Dwyane Wade hentede sine to bedste venner til klubben (LeBron James og Chris Bosh, hvis du skulle være i tvivl). I både forrige sæson og i 2011 var de dog urimeligt tæt på, men det skulle altså først være i år, åbenbart.

En skadet Dwyane Wade
Dwyane Wade spillede ikke i kampen mod Milwaukee på grund af den samme skade, som holdte ham ude af 6 af sæsonens sidste kampe. Heat er dog kendt for at være snedige, og det kunne være et simpelt trick for at give en vigtig spiller noget hvile. Men hvis ikke, skal de så være bekymrede i Miami? Skaden skulle skyldes noget lettere overbelastning i knæet, som resultat af stød og slid og slæb, og hvis Chicago Bulls går videre (det gør de), så kunne deres fysiske spillestil let give problemer. I hvert fald: nu er I advaret.

The Birdman
Chris Andersen er fantastisk! Personligt kan jeg godt lide, at tænke på ham som en 2.0 udgave af holdets anden center, Joel Anthony: Andersen er en bedre og mere aggressiv rebounder; han kan score på pick-and-rolls, og når LeBron serverer perfekte afleveringer omkring kurven; og så har en hanekam. The Birdman klæder Miami, og han leverede uden tvivl den mest glædelige præstation for Miami denne runde.

Ray-Ray!
Ray Allen fortjener stor applaus: i kamp 3 sikrede han sig den samlede rekord for flest scorede 3’ere i slutspillet, da han scorede sin 3’er nummer 321 og passerede Reggie Miller (Allen har 326 nu). Men OK, Stephen Curry har allerede scoret 18 3’ere i sine fire første slutspilskampe, så det er vist bare et spørgsmål om tid (Curry har allerede slået Allens gamle rekord for flest 3’ere på en sæson).

Op i gear, Miami
Selvom the Big Three noterede sig deres første sweep i slutspillet, så var det en præstation, der gerne må gå i glemmebogen. Udover få glimt undervejs, så spillede holdet fra South Beach nemlig en smule sløset, og for mange bolde blev smidt væk på dumme afleveringer.

LeBron James-dominans: cruise control

Hvis nogen havde glemt, hvorfor James igen, igen var sæsonens bedste spiller, så gav den tredobbelte MVP lige en hurtig påmindelse i seriens første kamp. Men udover den kamp, så kørte James det meste af serien på cruise control: han virkede lettere umotiveret på flere tidspunkter og så leverede han ”kun” normale LeBron James-stats.

Regulær sæson-LeBron: 26,8 ppg, 8 rpg, 7,3 apg, 38 mpg.

Slutspillet 2013-LeBron: 24,5 ppg, 7,8 rpg, 6,8 apg, 36,8 mpg.

Skulle han have gjort noget andet? Næ. Foruden sidste sæson med Miami, så har James været vant til at skulle trække sit hold gennem hver en slutspilskamp, hvilket resulterede i, at James var udmattet og synligt træt til sidst. Eric Spoelstra spillede sin superstjerne smart, og hvem ved, måske får de allerede stærkt brug for ham i næste runde, hvor de højst sandsynligvis møder Chicago Bulls a.k.a dem der endte deres sejrsstime på 27 kampe.

Men fortvivl ikke, da Miami kun var 24 minutter fra, at have overstået første runde, så mindede James igen os alle om sin dominans og sendte Milwaukee på sommerferie.

Milwaukee Bucks

Tak til Milwaukee (og Brandon Jennings)
Inden serien udtalte Brandon Jennings, til stor underholdning for os alle, at Bucks ville vinde i kamp 6. Det skete ikke helt, men igen, hvem havde også forventet det? Men hvis sportschefen hos Milwaukee skulle være i tvivl om, hvad der skal ske til sommer, så gav serien dog et par gode hints.

ERSAN ILYASOVA!
Måske var Milwaukee ikke helt ved siden af, da de skrev en kontraktforlængelse med den 25-årige tyrker, for han leverede. På trods af kun 32 minutter i tredje kamp, så var han nemlig holdets vigtigste spiller, og med sin evne til at sprede gulvet, så gav han Miami svært ved at dække et ellers impotent Milwaukee-angreb.

Flere skytter, tak
Som endnu et hold i rækken, så havde Milwaukee udråbt deres LeBron-stopper: Luc Mbah a Moute. En dygtig defensiv spiller (og elendig skytte), ja, men det var faktisk når Milwaukee smed skytter på banen, at holdet virkede mest potent. Særligt med både J.J. Redick og Mike Dunleavy på banen (og enten Ellis eller Jenning) var de i stand til at sprede gulvet og score point. Noget der ikke virker så overraskende, da det var en typisk opskrift på en small ball-spillestil, når de også havde Ilyasova på banen. Mere af det, tak.

Larry Sanders
Det er ikke meget, som Sanders ikke har vist over den seneste sæson, men Miamis small ball-spillestil fik ham dog til at se mindre dominerende ud i den defensive ende, end han plejer. Statistikkerne lyver heller ikke: kun 1,3 blocks pr. kamp mod 2,8 i den regulære sæson. At Sanders ofte var tvunget et stykke væk fra kurven er, måske, den primære grund, men i hvert fald var rotationerne og skudblokeringerne et niveau lavere end de plejer.

Sommeren 2013
Præsenteret uden videre kommentarer: listen af spillere, som Milwaukee kan miste til sommer opstillet efter vigtighed (selvom de to sidste, reelt set, ikke betyder noget).

Brandon Jennings (restricted): 17,5 ppg. og 6,5 apg.

Monta Ellis: 19,2 ppg. og 6,0 apg.

J.J. Redick: 12,3 ppg.

Mike Dunleavy: 10,5 ppg. og 4 rpg.

Samuel Dalembert: 6,7 ppg. og 5,9 rpg.

Marquis Daniels: 5,5 ppg.

Joel Pryzbilla: 0,2 ppg. og…

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Miami Heat