fbpx
Find os her

Atlanta Hawks

I nat afgøres NBA-grundspillet

Hvem skal i playoff? Hvem trækker nitten? Hvem ender med at møde hinanden? Spørgsmålene er mange inden nattens 14 sidste grundspilskampe i NBA. I en usædvanlig tæt sæson, så kan en enkelt sejr eller nederlag rykke på en række pladser. San Antonio Spurs vandt forleden over Houston, og den ene sejr rykkede Spurs fra en sjetteplads i Western Conference til andenpladsen. Én sejr!

Kampen om 8. seed i East

Eastern Conference er næsten afgjort, og der er kun spænding om det sidste playoff spot. Den kamp skal findes mellem Indiana Pacers og Brooklyn Nets. Pacers kan selv afgøre det, hvis de vinder ude over Memphis Grizzlies, mens Nets selv skal vinde over Orlando Magic plus Pacers skal tabe. Det sidste kunne dog meget vel ende med at blive scenariet, hvorfor Brooklyn i sidste runde kan snyde Pacers for en gentagelse af sidste års førsterunde playoff mellem Atlanta Hawks og Indiana Pacers. I fjor var det blot med Pacers som vinder af Eastern Conference, mens Atlanta sneg sig ind på sidste playoff spot. Jeg tror på sejre til Brooklyn og Memphis, hvilket sender Pacers ud af årets playoff.

Hvem ender hvor i West?

I Western Conference er det langt mere åbent. Det er faktisk kun tre placeringer, som er fastlagt, inden nattens kampe. Golden State Warriors vinder Western Conference. Portland Trail Blazers bliver nummer fire, da divisionsvinderne skal have hjemmebanefordel i første runde. Trail Blazers er vinderne af Northwest Division. Dallas Mavericks kan hverken blive hentet eller nå op på højere placeringer, hvorfor de er sikre på at blive nummer syv. Det efterlader fem playoff-spots. Vi starter med at kigge på den spændende kamp om det 8. seed, som lige nu ligger til New Orleans Pelicans. Pelicans står lige med Oklahoma City Thunder, men er bedre indbyrdes, hvorfor de selv kan afgøre det. Pelicans skal dog møde de forsvarende mestre fra San Antonio Spurs, som med en sejr kan sikre sig 2. seed i West. Thunder skal på udebane møde Minnesota Timberwolves, der ikke har andet end æren at spille for. Jeg tror på en sejr til Spurs og Thunder, hvilket skubber Pelicans og Anthony Davis ud af playoff.

To placeringer højere op ligger Memphis Grizzlies. Der bliver de liggende med mindre de selv vinder over Indiana Pacers, som er pisket til sejr for at holde liv i deres playoff-drømme, og Spurs og/eller Houston Rockets skal tabe deres kamp.

Houston Rockets ligger lige nu til at få 5. seed i West. Rockets er i den absurde situation, at de kan ende med at have samme record (56-26) som både Clippers og Spurs, men stadig ende på 5. seed. Houston Rockets er dårligere indbyrdes imod San Antonio Spurs, mens de står lige med Clippers. Clippers har en bedre record i Western Conference (37-15 kontra 32-19), men Houston kan stadig nå 2. seed, hvis de vinder over Utah Jazz samtidigt med Spurs taber til New Orleans. På trods af den dårligere record i conferencen, så vil det betyde, at Houston vinder Southwest Division. Divisionsvinderne rykker automatisk over ikke-divisionsvindere, hvis de har samme overall record og står lige i de indbyrdes opgør.

Houston kan dog skyde en hvid pil efter en hjemmebanefordel i første runde, hvis Spurs vinder kampen mod Pelicans. Det vil sende Spurs på 2. seed, Clippers vil ryge ned på 3. seed og Houston vil forblive på 5. seed.

Nattens kampe:

Toronto Raptors vs. Charlotte Hornets

Chicago Bulls vs. Atlanta Hawks

Dallas Mavericks vs. Portland Trail Blazers

Houston Rockets vs. Utah Jazz ***

Milwaukee Bucks vs. Boston Celtics

Minnesota Timberwolves vs. Oklahoma City Thunder ***

New Orleans Pelicans vs. San Antonio Spurs ***

Brooklyn Nets vs. Orlando Magic ***

Cleveland Cavaliers vs. Washington Wizards

New York Knicks vs. Detroit Pistons

Philadelphia 76’ers vs. Miami Heat

Memphis Grizzlies vs. Indiana Pacers ***

Golden State Warriors vs. Denver Nuggets

Los Angeles Lakers vs. Sacramento Kings

 

*** = Hold øje med disse kampe i nat

Bud på playoff

Eastern Conference:

  1. Atlanta Hawks vs. 8. Brooklyn Nets
  2. Cleveland Cavaliers vs. 7. Boston Celtics
  3. Chicago Bulls vs. 6. Milwaukee Bucks
  4. Toronto Raptors vs. 5. Washington Wizards

 

Western Conference:

  1. Golden State Warriors vs. 8. Oklahoma City Thunder
  2. San Antonio Spurs vs. 7. Dallas Mavericks
  3. Los Angeles Clippers vs. 6. Memphis Grizzlies
  4. Portland Trail Blazers vs. 5. Houston Rockets

(Foto: Michael – Flickr)

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Atlanta Hawks