fbpx
Connect with us

NBA

Magien har genskabt Markelle Fultz’ karriere

Markelle Fultz er godt i gang med at ligge sine kontroversielle år i Philadelphia. I det første år i Orlando ser vi endelig, hvad Fultz kan præstere i NBA.

Orlando Magic - Markelle Fultz - Screenshot
Foto: Screenshot

De første to sæsoner af Markelle Fultz’ karriere har været et stort virvar af rygter og skuffelser. Tiden i Philadelphia hos holdet, som draftede ham, var plaget af problemer – enten mentale eller fysiske. Afhængig af hvem der blev spurgt, havde Fultz enten en skade i skulderen eller var plaget af the yips. 

Sagaen sluttede ved sidste sæsons trade deadline, da Philadelphia 76’ers sendte Fultz til Orlando Magic for Jonathan Simmons og et par draftvalg. Orlando håbede, at Fultz i bedste Disney stil kunne udvikle sig fra en forslået undermåler til en helt.

Med en fjerdedel af kampene i Magics sæson afsluttet har Fultz været på banen i alle kampe og startet i alle bortset fra fem. Efter kun 33 kampe på to sæsoner i Philly, er resultaterne indtil nu bedre end nogen turde håbe på.

College Fultz på vej tilbage?

Fultz tryllebandt alle, da han spillede collegebold for Washington. Han var altetisk og alsidig. Han scorede 23,2 point per kamp, ramte 41% af sine treere og trak 6,7 straffekast. Derudover assisterede han 5,9 gange i snit og samlede 5,7 rebounds sammen. En point, som både kunne score og sætte andre op, er i høj kurs i dagens NBA.

Det var derfor ikke en stor overraskelse, da han blev valgt som nummer et i 2017. Selvom hans lave straffeprocent (64,9%) viste tegn på nogle af de problemer, han ville møde i NBA.

Selvom Fultz’ tal i denne sæson ikke helt når på de niveauer endnu, er der store fremskridt at hente – og alene den kendsgerning gør Fultz til en succeshistorie i år. Hans snitter i denne sæson 12 point, 2,6 rebounds og 3,9 assists per kamp. Og selvom det måske ikke er øjenåbenende tal, så fortæller det ikke hele historien.

Hans skudprocenter fra gulvet og straffe er de højeste i karrieren. Fultz rammer 49,1 % af sine 10 skud per kamp og hele 78,7% fra straffelinjen. I sin NBA-karriere er de tal 44,9 og 64,8%. Han skyder mere og rammer mere end sine foregående to sæsoner. Treeren er det eneste, som ikke viser tegn på at være tilbage. 21,6% af hans treere finder vej gennem nettet.

Hvilken vej peger pilen?

Selv den ydmygende treerprocent er et tegn på på Fultz’ udvikling. I sæsonerne hos Philadelphia forsøgte Fultz ikke engang én treer per kamp. I denne sæson sender 1,7 afsted. Han mangler helt sikkert tillid til sit skud og kamprepetitioner. Det tidligere førstevalg bliver helt sikkert tilskyndet til at skyde treere, når han fri.

Orlando er ikke interesseret i Ben Simmons situation, hvor den manglende villighed til at skyde treere er en konstant historie omkring holdet.

Ikke kun tallene er forbedret for Fultz i denne sæson. Indtil videre har desuden leveret nogle højder punkter, som må give selvtillid til den unge mand og organisationen:

Fultz gode stime af kampe er efterhånden ved at være lang nok til, at han for alvor kan ligge sine to første professionelle år bag sig. Hvis det har var startpunktet lige efter college, ville han nok ikke have vundet nogen pris for bedste rookie, men det havde været en hæderlig start.

Han spiller kun 25 minutter per kamp, men det tal burde stige i takt med sæsonen, og trænerstaben får mere tiltro til den unge spiller. Udover sin personlige succes, har han også en positiv effekt på holdet. Orlando Magic scorer 7,5 point mere, når Fultz er på banen, end når han er på bænken. Kun Nikola Vucevic har en bedre indflydelse på holdet.

Hvad end der sker, ser det nu endelig ud til, at Markelle Fultz nok skal få en lang basketballkarriere i NBA.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in NBA