fbpx
Find os her

NBA

Magic Johnson stopper hos Lakers

Magic Johnson sagde tirsdag aften op foran en gruppe chokerede journalister.

Magic Johnson har haft en fantastisk karriere, har et fantastisk liv og er en af de mest berømte mennesker i basketverdenen. Han elsker at have kontakt til nuværende spillere, rose dem for deres præstationer eller hjælpe dem forbedre deres karriere.

De ting har han aldrig lagt skjul på. Blandt andet derfor var det hårdt for ham at være i toppen af Lakers-organisationen. Her kunne han ikke længere bruge sin charme til at interagere med spillere fra hold. Flere gange er han blevet beskyldt for tampering. Ansatte i en organisation må ikke flirte med spillere under kontrakt hos andre hold.

Dette var en af grundene til, Johnson tirsdag aften sagde op. I følge kilder har Johnson ikke været helt på forkant med jobbet i ledelsen. Han brugte meget tid væk fra holdet, og lagde ikke de arbejdstimer, som jobbet krævede. Det er derfor ikke helt overraskende, at han ikke var tilpas i rollen.

Men helt og aldeles opsigtsvækkende var dog måden, hvorpå han sagde op. Hvor de fleste ville fortælle det til deres chef bag lukkede døre, valgte Johnson at holde en uventet pressekonference før Lakers’ kamp i går. Her fortalte han en gruppe chokerede journalister, at dette var hans afsked.

Johnson kom med flere lettere kryptiske kommentarer, som tegner et billede af et noget rodet bagland i Laker-land:

“Jeg ville ikke fortælle det til Jeanie Buss (ejeren af L.A Lakers), for jeg var bange for, at hun ville overtale mig til at blive.”

“Jeg græd før jeg kom her… Jeg vil tilbage til at have det sjovt. Jeg vil finde tilbage til ham, jeg var før, jeg tog jobbet.”

“Jeg var klar til at træffe den beslutning (fyre Luke Walton)… Men du ved, det ville være hårdt for hende (Buss), hun elsker ham, elsker mig. Og jeg sagde allerede til mig selv: Er du egentlig glad, Earvin? Og da jeg besluttede, at det var jeg ikke, ville jeg ikke sætte hende i denne position. Og det var den rigtige position. Jeg har aldrig været så lettet.”

Johnson fortalte ligeledes, at han ikke kunne lide, at der blevet gået bag om ryggen så meget og alle de hviskerier, der fandt sted i krogene. Men det skulle være i forhold til andre hold generelt og ikke internt i Lakers. Adrian Wojnarowski har reporteret, at Magic ikke fortalte noget om hans beslutning til Rob Pelinka og Lebron James, da de tre mødtes lørdag. Om Pelinka sagde Johnson:

“Synes jeg, at Pelinka er en god GM? Det er en beslutning, som Jeanie må tage. Jeg arbejdede godt sammen med ham. Jeg havde ingen problemer med ham.”

Magic Johnson har haft ansvaret for Lakers i to år. I den periode har han byttet nuværende All-Star D’Angelo Russell og Julius Randle væk, draftet Lonzo Ball og Kyle Kuzma og skrevet under på et hav kontrakter sidste sommer, hvor kun Lebron James gav mening.

Efter fiaskoen med Anthony Davis ved trade deadline i år er presset på Johnson, Pelinka og Lakers vokset. Lebron James misser for første gang siden sin anden sæson playoffs, og alt i fremtiden virker meget usikkert for den traditionsrige Lakers-organisation. Der er nok ingen tvivl om, at en mand som Magic Johnson, som er vant til at være en mediedarling har haft det svært med al den kritik, og som han selv siger, vil han tilbage til at have det sjovt.

Det er imidlertid værd at spørge sig selv om, Magic ved noget vi andre ikke gør endnu. Fx at Lakers ikke kan få en superstjerne til Los Angeles denne sommer, og derfor vil væk inden holdet bliver ramt af en shitstorm fra sine fans. Eller har Lebron James spillet med sine muskler igen. Det er tidligere reporteret, at han ikke var helt på samme side, som Magic og Pelinka, da disse hentede Lance Stephenson, Javale McGee og Rajon Rondo til holdet sidste sommer.

Der venter den nye mand en række spørgsmål: Skal Luke Walton stadig fyres? Hvem bliver så den nye træner – Ty Lue eller Jason Kidd? Hvad gør vi med et hold af unge spillere, som alle ved, at de ikke er ønsket? Hvordan kan vi forbedre holdet til næste sæson? Hvad sker der med Lebron James, hvis det samme mandskab vender tilbage næste år?

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra LA Lakers