fbpx
Connect with us

Denver Nuggets

Månedens hold i NBA: Maj (Playoffs edition)

I anledning af playoffs har vi ændret lidt på formatet for ‘månedens hold’ og vælger i stedet et hold for hver runde, udelukkende bestående af spillere fra klubber, som er røget ud i den foregående runde.

Jimmy Butler, Philadelphia 76ers

22 point – 6,9 rebounds – 5,6 assists

4 nederlag – 3 sejre

Jimmy butler er en sjov type, medmindre man er holdkammerat med ham. Sådan fremstår det oftest i hvert fald. En til tider lidt barnlig attitude kan på få sekunder blive vekslet til en leder-attitude. I 76ers serie mod Raptors var det en velspillende og motiveret Butler, i stort set alle de syv kampe serien varede.

Butler viste stor mental styrke, da han efter en sølle præstation af ham og resten af 76ers i kamp et, kom tilbage som lyn og torden i kamp to med 30 point – 11 rebounds og fem assists. På den måde var han med til at udligne serien til 1-1. I seriens syv kampe stod det klart for enhver at Jimmy Buckets, næstefter Embiid, var vigtigste mand for Philadelphia-holdet.

Det smertefulde nederlag til Raptors kan vise sig at være udslagsgivende til sommer når Butler skal vælge sin fremtid. Den tidligere Bulls og Timberwolves profil jagter en makskontrakt til sommer. Tør man give Butler den i Philadelphia?

James Harden, Houston Rockets

34,8 point – 6,8 rebounds – 5,5 assists – 2,2 steals

4 nederlag – 2 sejre

Det blev aldrig det slutspil, som James Harden og kompagni havde håbet på. Golden State Warriors var en for stor mundfuld for Houston, og det betød et exit i anden runde af årets NBA slutspil. James Harden gjorde sit i forsøget på at knække de forsvarende mestre fra Oakland, men Warriors kunne, uden en skadet Kevin Durant i kamp seks, lukke serien.

Harden scorede 219 point i løbet af serien, hvilket i snit er 36,5 point per kamp, hvorfor Hardens vigtighed på Houston-mandskabet ikke er til at komme uden om. Hardens bedste præstation var i kamp tre, hvor skarpskytten leverede 41 point.

Sidste sæsons MVP var især i centrum i seriens første opgør, hvor der var op til flere episoder, hvor Harden mente, at han blev fejlet i skudafviklingen bag 3’eren. Dommerne var dog ikke enige, og Houston-mandskabet var tossede over disse missede kald. Dette fortsatte med at være i fokus i de resterende kampe i serien, og mange mente derfor, at Harden var blevet snydt for utallige straffekast.

Alt i alt spillede Harden en god serie mod de regerende mestre, men det var ikke nok til at avancere videre til konference-finalerne, som spilles lige nu mellem Golden State Warriors og Portland Trail Blazers.

Eric Gordon, Houston Rockets

20 point – 2,5 rebounds – 1,3 assists

4 nederlag – 2 sejre

Den tredje guard fra Houston Rockets viste virkelig, hvor vigtig han var for holdet i serien mod Golden State. Han scorede næstflest point efter James Harden og scorede over 19 point i fire af kampene. Hans bedste præstation kom i kamp tre, da han scorede 30 point og ramte syv af sine 14 trepointsforsøg. I kamp fire leverede han 20 point og fire rebounds. Begge kampe vandt Houston.

Gordon var meget aggressiv på både drives mod kurven og sine trepointsforsøg. Han tog over ti forsøg i tre af kampene. En af grundene til, at Houston er ude, er uden tvivl, at Gordon ikke kunne finde niveauet i sjette og sidste kamp. Her blev det til skuffende ni point og kun to trepointsforsøg.

Joel Embiid, Philadelphia 76ers

17,6 point – 8,7 rebounds – 3,3 assists – 2 bloks

4 nederlag – 3 sejre

Det var en grædende Joel Embiid, som forlod Air Canada Center efter Kawhi Leonard havde slukket finale-drømmen for Philadelphia 76ers. Med den charmerende showman-attitude, som efterhånden er Embiids varemærke, kan der, på trods af den, ikke herske tvivl om engagementet hos den store camerouner. Ingen burde nu være i tvivl om, hvor meget basketball betyder for ham efter nederlaget i kamp syv.

På trods af at spille denne serie med skader/sygdom, var Embiid ankeret hos 76ers. Det var tydeligt, at når han spillede godt så vandt holdet.

I kamp tre og seks, hvor det blev til sejre for Philly var holdet henholdsvis plus 31 og 40 når Embiid var på banen. Det er vanvittige tal, som kun dokumenterer hans vitalitet for holdet yderligere. Disse plusstatistikker fortæller, hvor meget ens hold vinder med en på banen. Oftest når en spillers plusstatistik er meget høj, er der tale om en storsejr på plus 20 point eller mere. Derfor er det ekstra tankevækkende, at 76ers i kamp seks var plus 40 med Embiid på banen når de ‘kun’ vandt med 11 point.

Der er tale om en individuel dominans, som vi kun kan forvente at se mere af fra stjernen, hvis ikke skader bliver et fortsat problem.

Nikola Jokic, Denver Nuggets

27,1 point – 13,9 rebounds – 7,7 assists

4 nederlag – 3 sejre

Den store serbers præstationer i grundspillet var for alvor med til at cementere en status som stjerne i NBA. I en alder af 24 år spiller Jokic med en sublim ro krydret med et unikt overblik, der allerede gør ham til den måske bedste til at aflevere på sin position nogensinde.

En ting er at spille stærkt i den regulære sæson, en anden ting er at gøre det i Playoffs. Dette Playoffs var første i karrieren for Jokic. Det faktum virkede ikke til at skræmme den talentfulde serber, som på trods af et exit til Portland Trail Blazers i Western Conference Semi Finals bestod sit første Playoffs med bravour.

Denver kom ind til serien mod Trail Blazers som svage favoritter, men endte som taberen. Det var dog ikke manglende niveau fra Jokic som kostede et videre avancement. I seriens syv kampe havde centeren kun to kampe med færre end 25 point. I den vanvittige kamp tre som bød på fire gange overtid, diskede ‘The Joker’ op med en ligeså vanvittig statline på 33 point – 18 rebounds – 14 assists.

Jokic vil selvfølgelig være skuffet på nuværende tidspunkt over at et fantastisk grundspil ikke gav større resultater end dette. Han kan dog være helt rolig, da han kommer til at være fast inventar i Playoffs i fremtiden.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Denver Nuggets