fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Donald Trump deler vandene. Det gør præsidenter ofte. Men sjældent er det set, at så mange kendte mennesker i direkte vendinger sviner en siddende præsident til på den måde, det sker for tiden.

Til Emmy uddelingen forleden gik Jane Fonda, Dolly Parton og Lilly Tomlin (en re-union fra filmen “9 to 5” fra 1980) på scenen og sendte en klar besked til Trump. “I vores film tilbage fra 1980 nægtede vi at lade os kontrollere af en sexistisk, egoistisk, løgnagtig, hyklerisk “bigot” (snæversynet person) – og i dag nægter vi fortsat at lade os kontrollere af en sexistisk, egoistisk, løgnagtig, hyklerisk “bigot”.

Tilsviningerne har været mange, og i en kommunikationen mellem Trump og hans modstandere opstår ofte ukvemsord samt hadske sort/hvide holdninger.

Således også denne weekend, hvor Trump på twitter gav udtryk for, at han trak sin invitation til Det Hvide Hus. Golden State Warriors og Steph Curry er ikke velkomne til fejring af mesterskabet fra sidste sæson.

 

Dette fik LeBron James til tasterne. “Din bums. Steph Curry har allerede sagt, at han ikke kommer. Derfor ingen invitation. Et besøg i Det Hvide Hus var en stor en stor ære, før du dukkede op”.

 

En sådan retorik overfor landets præsident er uholdbar, men Trump byder gang på gang op til dans med omkring 10 tweets i snit om dagen – alle med markante holdninger.

Flere og flere kendte går i kødet på manden, men mens ordene flyver frem og tilbage og foreviges i den digitale sky, så må man græmmes over, at niveauet for kommunikation, efter Trump er tiltrådt, har nået et lavpunkt. I et forsøg på at give manden igen, synker flere og flere stjerner ned på samme verbale plateau, og så er vi måske lige vidt.

Basketfans vil måske alligevel finde noget smukt i det grimme – de to ærkerivaler Curry og James i kamp sammen mod en ny “enemy”.

 

Foto: Flickr – Keith Allison

Mere fra Cleveland Cavaliers