fbpx
Connect with us

LA Clippers

NBA’s åbningsnat

NBA er lige på trapperne, når fire hold i nat kickstarter en ny og spændende sæson i verdens bedste basketball liga. Tusind spørgsmål er gået forud for sæsonstarten, men måske vil et enkelt eller to blive besvaret allerede i nat. Før da, kan du varme op til de to kampe med artiklen herunder.

NBA rejse

For godt 131 dage siden, afgjorde Toronto Raptors NBA-finals med en sejr på 114-110 over Golden State Warriors. Dermed kom mesterskabet til Canada for første gang i NBA’s historie, og blev tilmed startskuddet til en voldsom spillerrokade henover sommeren.

I nat skyder de forsvarende mestre fra Toronto en ny NBA-sæson i gang (traditionen tro), når de hjemme tager imod New Orleans Pelicans, i hvad der kan beskrives som en forret denne nat. Desværre får vi ikke fænomenet, Zion Williamson, at se, eftersom en skade i knæet holder ham ude, det skal dog ikke holde os fra at vise et par highlights:

Hovedretten på åbningsnatten bliver serveret i væsentlige varmere omgivelser, nærmere Los Angeles, hvor Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers brager sammen i slaget om Staples Center. Også her må vi undvære en af de helt store stjerner, da Paul George ikke bliver klar.

Heldigvis har Kawhi Leonard ingen restriktioner i forhold til kampen i nat, og formen er, ifølge ham selv, hvor den skal være – ”Jeg følger mig rask, det er det vigtigste” – sagde han til Los Angeles Times i fredags.

Har du, ligesom undertegnet, planer om at ødelægge døgnrytmen, for at følge de første dunks og trepointsskud i den nye sæson kommer her en kort gennemgang af, hvad du kan forvente af de to kampe, samt to ting du skal holde øje med i hver kamp.

Toronto Raptors – New Orleans Pelicans (02:00)

Til trods for en manglende Zion, er der stadig god grund til at følge kampen i nord. To forholdsvis unge hold står overfor hinanden, med lidt samme tilgang om at skulle overbevise kritikere. Raptors står uden Kawhi, og skal bevise om de stadig har kvalitet til at lege med blandt de bedste. Pelicans har sammensat et spændende dynamisk hold, men hvordan fungerer de sammen og vil der være nok spilletid til at alle kan udvikle sig. Forvent mange point fra to hold som passer godt til hinanden.

  1. Hvem er Raptors go-to guy? I sidste sæson havde Kawhi en usage% på 30 i den regulære sæson, hvilket blandt andet bidrog til hans godt 19 skudforsøg per kamp. Spørgsmålet er, om Pascal Siakam er klar til øget ansvar i angrebsenden, som værende mest alsidige angrebsspiller. Og skulle det ske at kampen bliver tæt til sidst, hvem går Raptors til når kampen skal afgøres?
  2. Preseason siger sjældent det helt store om holdenes styrker og svagheder, men Raptors og Pelicans bonner alligevel væsentlig ud i Pace.  Pace siger noget om, hvor villig et hold er til at presse farten op i kampen, og dermed foretage skud tidligt i et angreb. Det fordrer mere atletiske og agile spillere. Både Raptors og Pelicans var blandt de seks hold som i preseason havde over 110 boldberøringer per kamp. Fortsætter takterne fra preseason bliver det en hæsblæsende affære.  

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers (04:30)

Slaget om Staples Center kan meget vel gå hen at blive en tæt affære, med chance for overtid. Clippers har fordelen i bredden, og vil med Lou Williams og Montrezl Harrell kommende fra bænken sætte pres på Lakers’ startere. Lakers har derimod to dominerende spillere i Davis og LeBron, som alene kan være nok til at vinde kampen. Forvent høj intensitet med tanke på, at Patrick Peverly og Harrell begge har ADHD. Og ja, så er det altid vigtigt at vinde over lokalrivalerne.

  1. Sammenspillet mellem Lebron James og Anthony Davis vil være definerende for Lakers chancer i kampen om mesterskabet. I preseason har de vist takter på en fælles forståelse i pick and roll spillet, hvor begges alsidighed virkelig kan blive en udfordring for modstanderne. Er de begge på samme side i basketballbogen, bliver det en yndefuld dans med to store mænd i hovedrollerne.
  2. Dækker LeBron og Kawhi hinanden, eller tager de begge pauser i forsvaret? Med en lang sæson i vente, hvor langt er de to alfahaner villig til at gå, i forsøget på at overbevise folket i Los Angeles, at de bestemmer i byen. Kan den ene af dem lukke den anden ned i forsvaret, vil det uden tvivl føre til øget hype omkring vinderens hold, og gøre vedkommende til ukronet konge i Los Angeles (indtil næste kamp), såfremt de vinder kampen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in LA Clippers