fbpx
Find os her

Efter en hel sæson med spekulationer har Kawhi Leonard endelig taget en beslutning omkring sin fremtid i det sydlige Texas:

San Antonios superstjerne har på grund af en lårskade blot spillet i ni kampe i årets sæson. I de ni kampe leverede Leonard 16,2 point, 4,7 rebounds og 2,3 assists. Han spillede sin sidste kamp den 13. januar mod Denver Nuggets.

Tidligere på ugen kom det frem, at Leonard havde deltaget i Gregg Popovich’ kones mindehøjtidlighed. Man forventede, at Popovich og Leonard snarest ville have et møde om deres fremtidige samarbejde. Men nu fortæller kilder så, at Leonard ikke længere vil være en Spur – og helst vil hjem til Californien og Los Angeles.

Leonard har endnu ikke bedt Spurs om at bytte ham, men ifølge kilderne så kommer det.

Hjem til L.A

Kawhi Leonards førsteprioritet er ikke overraskende at blive byttet til L.A Lakers. Hvor han i et drømmescenarie kan spille på hold med Lebron James og Paul George (mere om det om et øjeblik).

Selvom Spurs i princippet kan bytte Leonard, hvorhen de vil, er virkeligheden en anden. Kawhi Leonard har en kontrakt for de næste to år, men han kan gå ud af den næste sommer. De interesserede hold vil kun bytte sig til Leonard, hvis de er sikre på, at han vil skrive kontrakt med dem næste sommer.

Lakers vil hurtigt række ud til Spurs for at få en byttehandel til at virke. Hvis Lakers kan få fingrene i Leonard inden Free Agency starter 1. juli, er de bedre stillet til at hente både Lebron James og Paul George til holdet også. Lakers bliver nemlig nødt til at komme af med nogle kontrakter for at have råd til de to stjerner. I deres drømmescenarie kan de sende Luol Dengs gigantiske kontrakt til San Antonio, få Leonard tilbage og så frasige sig rettigheder til deres egne free agents og tilbyde to max kontrakter til James og George.

Det vil kræve en kombination af Brandon Ingram, Kyle Kuzma og Lonzo Ball for at vække Spurs’ interesse.

De fleste tror, at Gregg Popovich vil træde væk fra trænerbænken i San Antonio indenfor de næste to år, og han vil nok foretrække at bruge de to sæsoner på at træne et potentielt mesterskabshold.

San Antonio er måske derfor mere interesserede i at handle med lillebrorholdet i Los Angeles. Clippers kan tilbyde Tobias Harris, Patrick Beverly og 12. og 13. valget i årets draft. Harris og Beverly er nok et bedre udgangspunkt end Ingram og Kuzma for et hold, som vil konkurrere om mesterskabet lige nu. Spurs kunne så bruge de to draft picks + deres eget (18. valget) til at bytte sig til flere spillere. En anden mulighed er at rykke op i draften og vælge en bedre spiller, som de kan bruge i fremtiden ved siden af Dejounte Murray.

Østhold vil også lege med

Det er selvfølgelig ikke kun L.A holdene som er interesserede i at hente en superstjerne til holdet. To hold på østkysten har også midlerne til at blande sig i kampen om Leonard. Boston Celtics og Philadelphia 76’ers har begge en masse unge spillere, som kan sendes til San Antonio.

De to hold kan lave de mest interessante pakker; bygget rundt om Gordon Hayward/Jaylen Brown og Markelle Fultz/Dario Saric. Men holdene vil nok ikke være villige til at gamble på Leonard, hvis han gør det klart, at han ikke vil skrive kontrakt med dem næste år.

Er en æra i San Antonio slut?

Hvis Leonard bliver byttet kan det få omfattende betydning for den traditionsrige Spurs-organisation. Manu Ginobili valgte sidste år at tage endnu en sæson i NBA – uden tvivl fordi han så chancen for at vinde endnu et mesterskab. Uden Leonard ser den mulighed imidlertid ud til at være forsvundet som Hjulben, der stikker af fra Grimm E. Ulv. Har vi set det sidste til Ginobili i NBA?

Gregg Popovich mistede som bekendt sin kone under playoffsserien mod Golden State Warriors. Hvis han ikke ser en mulighed for at vinde flere mesterskab – eller gøre sig relevant i playoffs – kunne han så finde på at forlade trænerjobbet? Hvem vil ikke kunne forstå, at han har brug for en pause inden jobbet hos Team USA starter i 2020?

Tony Parkers kontrakt udløber den 1. juli. Han har for nylig nævnt, at han vil spille et par sæsoner til, men at det ikke var sikkert, det blev ved San Antonio.

Hvis æraen virkelig er ovre i The Alamo vil det uden tvivl være en prioritet at komme ud af denne sommer med så mange unge spillere som muligt.

 

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra NBA