fbpx
Connect with us

LA Clippers

Kawhi Leonard har NBA i sin hule hånd

Kawhi Leonard har endnu ikke sagt ja til en ny kontrakt. Hans venten holder tre hold fanget i uvished.

Kawhi leonard screenshot
Foto: Screenshot

Så mange spillere har skrevet nye kontrakter de seneste par dage, at det næsten er umuligt at følge med. De største stjerner havde styr på deres næste hold og kontrakt allerede inden Free Agency overhovedet startede. Det vil sige alle de største bortset fra én. Manden, som i flere sæsoner var mest kendt for at vise færre følelser end Tim Duncan, har endnu ikke sagt ja til en ny kontrakt. Manden, som det seneste år er løbet ind en storm af popularitet, som er nok til at stige selv den pæneste cheerleader til hovedet.

Det startede med grinet, så blev han til en Fun Guy, så var han den bedste spiller i et slutspil, som også havde Kevin Durant og Giannis Antetokounmpo. Så var han Board Man, så mester, så Finals MVP og sidst men ikke mindst free agent. Kawhi Leonard er den sidste store – og var nok altid den største -brik tilbage på brættet.

Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers og Toronto Raptors er holdene, som er i spil for den regerende bedste spiller i verden. I følge Kendrick Perkins har Leonard mødtes med Clippers, men Lakers har fordelen. Ingen fra Raptors giver nogen indikation, at de ved, om han kommer tilbage eller ej.

Leonard vil gerne være en stjerne på højde med Lebron James, Durant og Antetokounmpo. Spillemæssigt er han der, men hans “brand” er langt fra. Så meget har været klart i et par sæsoner. Han har endelig fået lidt charme på internettet, men det er svært at blive et verdenskendt brand, når man ikke er at finde på nogen sociale medier.

Inden James’ skift tilbage til Cleveland kaprede han hele Free Agency, ingen ville lave kontrakter før den største domino var væltet. Det er derfor ikke en overraskelse, at Leonard ønskede at gøre det samme denne sommer. Det er heller ikke en overraskelse, at Leonard måske missede sit vindue og misforstod spillet udenfor banen. Mens alle andre stjerner var på plads inden 1. juli, mangler Leonard stadig at vælge sit næste hold. Og hans venten kan have ødelagt hans chancer for at vinde mesterskabet igen næste sæson. Eller måske forbedret dem.

Den der venter til natten…

Forstå mig ret, Leonard fortjener at bejlet til. Han er en vanvittig spiller, som dominerer i begge ender af banen. Men ved at vente med sin beslutning træder tre wannabe mestersskabsfavoritter vande og kan ikke gøre andet end at se den ene kvalitetsspiller efter den anden skrive under med et andet hold end dem.

Seth Curry, Al-Farouq Aminu, J.J Reddick, George Hill, Rudy Gay og mange flere er alle spillere, som kunne have hjulpet alle tre hold. Om holdene ville være interesseret i disse spiller til deres pris, er en anden sag, som er umulig at vide. Utallige af spillere har tidligere taget i mod mindre for at spille om et mesterskab.

Men Curry og Redick ville have været perfekte ved siden af Lebron James og Anthony Davis i Lakers. Det samme havde en George Hill og begge Lopez brødre. L.A Clippers havde et hav af penge denne sommer. Så mange, at de kunne have haft råd til både Durant og Leonard. Da det blev klart, at kun Leonard var i spil for dem skyndte de sig at give Patrick Beverly en flot og fortjent ny kontrakt.

… Venter til katten.

Nu er situationen, at L.A Lakers mangler et helt hold ved siden af James, Anthony og Kyle Kuzma. Jared Dudley har meldt sin ankomst, men det er ikke engang nok til, at de har en startsopstilling. Hvis Leonard skulle vælge Clippers eller Raptors er Lakers’ chancer for kvalitetsspillere næsten helt væk. Både Clippers og Raptors har bedre situationer, men ville stadig ikke kunne spille med om mesterskabet næste år, hvis de misser Leonard.

Det mest sandsynlige er nok, at Lakers får fingrene i deres tredje stjerne. Simpelthen fordi de er Los Angeles Lakers, og de plejer at få deres vilje. Dernæst skal de så ud og finde nok hænder til at færdiggøre deres hold. Af spillerne som er tilbage på markedet er Danny Green nok det bedste fit. Han overvejer i øjeblikket sine muligheder mellem Lakers, Raptors og Dallas Mavericks – og mon ikke han følger Leonard og mesterskabsdrømmene.

Andre spillere som Lakers kunne håbe at tiltrække til Lala Land med en trio af Leonard, James, Davis kunne være: Vince Carter, Raymond Felton, Thabo Sefolosha, Kosta Koufus. Kentavious Caldwell-Pope og Rajon Rondo kunne nok også finde på at blive på holdet. Hvis Lakers får fingrene i Leonard er de med det samme storfavoritter til at være vests repræsentant i finalerne. Og disse spillere kunne alle hjælpe dem. Hvis Leonard vælger et andet hold end Lakers, står James og Anthony pludselig uden meget hjælp. Der er ikke nok gode spillere tilbage på markedet til, at et Lakers hold uden Leonard kan kaldes favoritter.

Mestergeniet Kawhi

Måske er det netop Leonards plan. Holde Lakers hen indtil, de ikke kan finde nok talent til at være en trussel. Et svagere Lakers hold vil kun give The Claw en større chance for at forsvare sin titel næste sæson. Ligemeget om han går tilbage til Toronto eller rejser hjem til Californien.

Vælger han Clippers kan han komme hjem og være den store mand på et bredt hold med mange talenter. Clippers bliver måske ikke mesterskabsfavoritterne med det samme, men lad os se på det igen til februar. Bliver han i Toronto er de med i kapløbet om favoritstatus. De vender tilbage med deres kerne fra sidste sæson, og hvis Portland har vist noget de sidste år, er det, at kontinuitet er stor styrke i liga, hvor spillerne hele tiden skifter hold.

For NBAs fælles bedste bør vi håbe, at Leonard vælger Canada eller Clippers, da det vil betyde, at vi for første gang i mange år går ind i en sæson uden én storfavorit til at vinde mesterskabet. Med op til otte hold, som kan overbevise sig om, at de er et mesterskabshold, kunne næste sæson blive en af de mest underholdende længe.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in LA Clippers