fbpx
Find os her

Scenen er sat.

Et udsolgt TD Garden. Fans tripper i deres sæder. Det er dette opgør, alle har ventet på siden sæsonens begyndelse.

Det er det her opgør, der blev lagt op til i løbet af sommeren, da man byttede point guards.

Lillebror overfor storebror. Uncle Drew vs The King. Isaiah Thomas mod Danny Ainge.

Det skulle have været regnskabets time. Nu hvor vi endeligt skulle se, hvem der havde vundet det blockbuster-trade fra sommeren 2017.

Det kunne have været så stort. En re-match af sidste års konferencefinaler, hvor Boston med Kyrie Irving i front, skulle have skubbet Cavaliers af tronen.

Denne kamp er nu kun i fantasien, og vi må se realiteterne i øjnene. LeBron James (Og formodentligt også resten af hans holdkammerater) er storfavoritter til at nå finalerne.

Tre kriterier for at Boston skal vinde

1. Rotation – rotation – ROTATION!

Boston skal rotere deres defensiv og mandsopdækningen af LeBron James. James skal ikke kunne føle sig komfortabel på noget tidspunkt, og vænne sig til en modstander. Der skal forskellige størrelser med forskellige forcer på ham serien igennem.

Jaylen Brown bliver højst sandsynligt den primære opdækker, men det er vigtigt at Brad Stevens forsøger at rotere mellem eventuelt Brown, Smart, Morris og Tatum. Faktisk er det kun Horford vi ikke skal se på James, eftersom han plejer at have stor held med at gøre Kevin Love til en nonfactor.

Ellers så skal Marcus Morris være alene på ham hele kampen. Ifølge ham selv, er han trods alt den bedste spiller i verden, til lige netop den opgave.

2. Glem LeBron James

Rotationen skal sidde i skabet, og Boston skal være aggressive. De skal komme tæt ind på kroppen af ham, når han driver mod kurven, for dommerne har det med, ikke altid at dømme de små fejl mod ham. (Det eneste tidspunkt, James’ fysik ikke kommer ham til gode).

Når det er sagt, så skal Boston undgå at lægge for stort fokus på LeBron James. Det lyder muligvis latterligt, men det er en måde at stoppe Cleveland som hold på. Indiana lykkedes til dels med det, og Boston skal videreudvikle den tankegang.

Hvis rollespillerne holdes ude af kampen, og Kevin Love ikke får lov at arbejde sig ind under kurven eller kommer i en rytme bag 3’eren, så hviler der et endnu større pres på LeBron end ellers.

LeBron er overmenneskelig. En maskine, der er på grænsen til umulig at stoppe, men han kan ikke score 100 point per kamp. I hvert fald ikke i en hel serie.

3. Brad Stevens er playoffs ‘coach of the year’

Man kan analysere nok så meget på opgøret og de forskellige match ups, men når alt kommer til alt, sidder NBA’s bedste hoved på sidelinjen for Boston. Brad Stevens har bevist siden han overtog jobbet i Celtics for fem år siden, at intet er umuligt, så længe han er træner.

Han formår at lukke ned for de bedste af de bedste, og få mest muligt ud af ingenting. Vi skal huske på, at Scary Terry bare hed Terry Rozier III før Brad Stevens opfandt ham, og at Jayson Tatum blev overset af to andre hold, og muligvis var blevet forbigået af flere, havde Boston ikke været der.

Boston fans skal sætte sin lid til den tidligere Butler-træner, og håbe på at hans magi endnu engang sender dem uransagelige veje.

Kampen spilles i aften klokken 21:30, og er den første af de to semifinaler i årets NBA. Det andet opgør er mellem Golden State Warriors og Houston Rockets.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Boston Celtics