fbpx
Connect with us

Boston Celtics

Julen bringer spillere tilbage til banen

Julen bringer gaver med sig, og i NBA er der ingen større gaver end at se sine skadesramte spillere vende tilbage. To profiler er på banen igen i aften, mens en tredje er på vej tilbage på torsdag.

Foto: Screenshot

Selvom julegaveræset er overstået herhjemme i Danmark, venter de amerikanske familier stadig på, at det bliver julemorgen. Julemorgener må være overdådige i de fleste NBA-stjerners hjem, men for nogle har julen en ekstra gave med sig.

Gordon Hayward har haft en forfærdelig skadeshistorie, siden har pakkede taskerne og flyttede til Boston. Efter en forfærdelig ankelskade og en hård sidste sæson, var Hayward endelig tilbage på topniveau. I starten af denne sæson, var han Bostons bedste spiller. Men så var uheldet ude igen, og han brækkede hånden i en kamp mod San Antonio Spurs. Nu har julestjernen smilet til ham og hele Boston. Hayward vil sandsynligvis spille være klar til kamp i aften mod Toronto Raptors.

Luka Doncic har ligeledes været ude de sidste uger, efter han pådrog sig en ankelskade i kamp mod Miami Heat. Det var dårlig timing for den overraskende MVP-kandidat, som var på ind i en række svære kampe, hvor han virkelig kunne have cementeret sin plads i snakken om de bedste spillere i NBA. Han kan være klar til kampen mod San Antonio Spurs imorgen torsdag. Dallas vil imidlertid ikke tage chancer med deres unge stjerne.

Tyrkisk politik påvirker NBAs jul

Den største julegave er nok tilfaldet Enes Kanter. Kanter, som er en åben modstander af den tyrkiske præsident Recep Erdogan, fik frataget sit tyrkiske pas i 2017. Derfor har han ikke kunnet rejse med sine hold ud af USA i de seneste sæsoner. Det betyder, at han ikke har kunnet spillet kampe mod NBA-holdet Toronto Raptors.

Efter et samarbejde mellem blandt andet den canadiske regering, den amerikanske, NBA og Boston Celtics er det lykkedes Enes Kanter dels at få lov til at spille i Toronto juledag, men også sikre hans sikkerhed. Han har frygtet for, hvad den tyrkiske kunne og ville gøre, hvis han forlod USA.

Det betyder, at Boston næsten kan stille med sin stærkeste opstilling, kun Marcus Smart er stadig ude. Det samme kan ikke siges om Toronto Raptors. Her væltede skaderne ind i sidste kamp før jul. Pascal Siakam, Marc Gasol og Norman Powell er alle ude på ubestemt tid, hvilket lægger lidt af en dæmper på den første kamp juledag.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Boston Celtics