fbpx
Find os her

NBA

Inside Oracle Arena – Kom tæt på topopgøret i West

Golden State Warriors har underpræsteret på det sidste, og snakken om holdets kemi, fremtid og spil har ingen ende villet tage. I kampen mod Nuggets viste Warriors os, at deres problemer er overvurderet. Her kommer de mest væsentlige observationer fra Oracle Arena natten til lørdag.

Foto: FIBA.com

Keep moving. Keep moving!”

Hvis du nærmede dig banen i Oracle Arena, Golden State Warriors’ hjemmebane, var det ordene, som fulgte dig overalt. De ansatte i gule skjorter havde et hyr med at få publikum placeret på deres rette pladser. Postyret rundt om banen er ikke en nyhed i Oracle, hvor der de seneste år har været et kæmpe postyr, når Warriors-spillerne har haft deres individuelle opvarmning.

Fans kommer fra hele verden og køber særlige billetter for at komme så tæt på Wardell Stephen Curry II og hans unikke opvarmning. Efter Curry overtager Kevin Durant og sidenhen Klay Thompson banen. Som fan af NBA er vi begyndt, at tage det for givet at tre af historiens bedste skytter, spiller på samme hold. Men det er de fjerne Warriors-fans, som er draget på en pilgrimsfærd til Oakland, ikke.

Opmærksomheden fra fans og mediefolk har været enorm på dette Warriors-hold lige siden deres historiske 73-9 sæson, ja, faktisk fra Steve Kerr kom til holdet og førte dem til deres første mesterskab.

Alt hvad Warriors gør, siger eller ikke siger, er i flere år blevet sat under lup og spillerne er tydeligvis trætte af det. Bare lyt til Kevin Durant i denne sæson.

Inside Oracle Arena

Efter holdets problemer de seneste uger (blot én sejr i de sidste fire kampe), var spillerne ikke interesserede i at omgås pressen før kampen. Hjemmeholdets omklædningsrum var tomt for spillere, kun sikkerheds- og pr-folk var at finde. Alle spillerne sad i det tilknyttede fitnessrum med dørene lukket.

I modsatte omklædningrum udspillede der sig en anden historie. Denver Nuggets har været sæsonens store overraskelse i Western Conference. Nuggets missede akkurat playoffs i sidste sæson. Og selvom mange spåede dem en sikker plads i dette års slutspil, var der ikke mange, som havde troet, de ville ligge med i top to i West.

Og selvom de har været med fremme siden sæsonstart, er der stadig ikke mange, som snakker (nok) om Denver Nuggets. Oklahoma City Thunder og Houston Rockets bliver nævnt før Nuggets, som Warriors’ største udfordrere for jerntronen i Westeros.

Den manglende opmærksomhed var ikke noget, som virkede til at gå Nuggets på før kampen. Omklædningsrummet var præcis så kammeratligt, som hos de fleste amatørhold i Danmark. Der blev grint, lyttet til musik og snakket på kryds og tværs. Det var derfor med vidt forskellige forudsætninger, at de to hold kom ind til kampen fredag aften. Warriors havde haft tre dages pause og vidste, hvor meget fokus, der var på kampen mellem første- og andenpladsen i Western Conference.

Steve Kerr var en tynget mand til pressekonferencen før kampen. Sæsonen havde været lang og resultaterne havde ikke været som holdet havde håbet, erkendte Kerr.

”Med tre dages pauser, har vi haft nogle gode træninger og en chance for at se os selv i spejlet,” sagde en træt Kerr. ”Jeg tror, vores spillere kan se målstregen forude og ved, at det er nu, vi skal finde formen frem”

De ord skulle vise profetiske i første periode, hvor Warriors dominerede. 11-3 startede kampen inden Mike Malone tog første timeout. Warriors-mandskabet lignede et helt andet hold, end det som var på banen i tirsdags

Klay Thompson førte an

Hele holdet så ud som de kun havde drukket Michaels Secret Stuff siden Boston-kampen. Draymond Green var essentiel i første periode, hvor han tog seks rebounds og pressede bolden op ad banen i et tempo, som var udeblevet i hele sidste kamp. Warriors vandt første periode 30-20 efter at have været foran med 19 point.

I første halvleg var det tydeligt, hvad Warriors manglende stuff havde været: Klay Thompson. 27 point. Fire assists. Seks 3’ere på syv forsøg. (Han sluttede kampen med 39 point på 9/11 fra 3’eren). Lige fra kampens start bragte Thompson en lethed til holdet, som ikke kun kunne ses på spillet. Efter Boston-kampen, hvor der blev hængt med hovedet og peget fingre, virkede alle mere afslappet og i væsentligt bedre humør.

Thompson blev modtaget af klapsalver og jubel fra en propfyldt arena, hver gang han skød, scorede eller tjekkede ind og ud af kampen. Han var heller ikke bleg for at bede om mere, og særligt efter Warriors gik på et 17-2 run inden halvlegen sluttede, blev der viftet med armene fra Golden States nummer 11.

Nok er krigerne træt af omtalen, men den stopper ikke lige foreløbig

I Oracle Arena ligger udeholdets omklædningsrum i samme ende af arenaen, som Warriors’. Og det var et tynget og frustreret Nuggets-hold, som måtte bane sig vej gennem en jublende gruppe Warriors, mens mange tusinde tilskuere klappede af hjemmeholdet.

Anden halvleg var mest af alt en formalitet. Denver var knækket og slutspilsformen var fundet for Warriors – i hvert fald for én aften. Warriors vandt en sikker sejr på 122-105.

Midt i al cirkusset, som omringer dette hold, al snakken om Kevin Durants fremtid i klubben, og den sidste måneds undervældende resultater, viste fredagens kamp os fire ting:

  1.  Warriors vidste, at kampen i aften var vigtig og hvor meget fokus NBA-verdenen havde på den. Steve Kerr havde begrænset rotationen markant til denne kamp; kun otte spillere så mere end ti minutters spilletid (11 spillere havde fået mere end 13 minutter mod Boston)
  2. Denver Nuggets er på trods af sæsonens succes (endnu) ikke på Golden States niveau. Golden State har vundet to ud af tre møder i år, men måden de har vundet på siger det hele. Sidste gang de to hold mødtes scorede Warriors 51 point i første periode.
  3. Sejren gav ikke Warriors nogen kærlighed tilbage til pressen. Green, Durant, Thompson og Curry svarede alle på spørgsmål om Cousins’ forsvar, som har været noget op og ned i denne sæson. Det gav nogle fantastiske udtalelser.

Fra Green: “Ja, Cousins spillede godt forsvar, men det gjorde vi alle. Når vi spiller dårligt, giver I Cousins skylden, når vi spiller godt, skal han have ros – det handler ikke om én spiller.”

Fra Durant: “I forstår ikke forsvar. I ved ikke noget om forsvar. (…) Og I havde intet med Cousins’ præstation i aften at gøre.”

Thompson var den eneste, som ville give lidt ros til Boogie. “Det er imponerende, at en stor fyr som ham, kan bevæge sig på den måde og få hånden på så mange bolde.”

Thompson lignede dog en som ikke have lyst til at være der, og han løftede sjældent blikket fra statistikkerne foran ham.

På trods af Warriors’ irritation mod pressen vil fokusset på dette hold ikke forsvinde i den nærmeste fremtid. Heldigvis for holdet forfølges de stadig af fans, som elsker dem. Curry var klar over, at det ikke var noget at tage for givet: “Jeg håber bare ikke, at det nogensinde bliver hverdag (at deres fans bliver forvant med præstationer som Klays), og de stopper med juble, fordi de har set det før.”

4. Når Warriors er skadesfri, er de stadig verdens bedste hold, og favoritterne til at vinde mesterskabet for tredje år i træk. Når Cousins, Durant, Green, Thompson og Curry har startet inde i år har holdet vundet 12 kampe og kun tabt én.

Her kan du se højdepunkter fra nattens kamp:

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Denver Nuggets