fbpx
Find os her

Sæsonen igennem havde Philadelphia været stærke bag 3’eren og spillet aggressivt og organiseret forsvar. Brett Brown havde styr på sin tropper og den defensive rotation, hvor især Ben Simmons og Joel Embiid havde brilleret, sad i skabet.

Men i nat var Sixers’ ineffektivitet bag 3’eren og sløset defensiv deres helt store svaghed. De ramte blot fem ud af 26 3-pointsskud, hvor Boston til gengæld viste dem, hvordan det skulle gøres med 17 fra 35 fra dybt. Især Kyrie Irvings afløser, Terry Rozier, var glødende varm bag 3’eren, hvor han gik syv fra ni med 29 point for hele kampen.

Når skuddene ikke falder, er man pisket til at spille disciplineret og solidt forsvarsspil. I hvert fald, hvis du vil vinde, men det ville Sixers ikke denne mandag nat. De virkede tunge og grænsende til ugidelige, hvor Celtics omvendt var sprudlende og aggressive.

Brad Stevens er en mester i det defensive, og Celtics’ modstandere er nødsaget til at lukke ned for spillere som Rozier, for der bliver ikke givet gaver i en Stevens-defensiv, men det var Sixers ikke i stand til.

Joel Embiid var efter kampen overrasket over  Philly’s defensive tilstand.

“Det her er ikke hvem vi er. Det er det med sikkerhed ikke. Jeg synes, at når alle spille op til deres bedste, er vi det bedste forsvarshold i ligaen. Men der var meget vi havde forberedt os på i aften, som vi ikke formåede at gøre,” sagde Embiid efter kampen ifølge ESPN.com.

Det var Sixers’ cheftræner, Brett Brown enig i.

“Jeg synes det her var en af vores dårligere kampe defensivt. Hvis du ser på den her kamp rent defensivt, såvel som offensivt, så er det ikke hvem vi er. Vi spiller rigtigt dårligt,” sagde Brown efter kampen ifølge ESPN.

Philadelphia endte med at tabe kampen 117-101. Næste kamp er i Boston torsdag nat klokken 02:30.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Boston Celtics