fbpx
Find os her

James Harden skød 21 gange, og ramte blot fem skud. Han gik nul fra 11 bag 3’eren. Chris Paul gik seks fra 19, Eric Gordon gik tre fra ti bag 3’eren på trods af, at det er hans spidskompetence. Trevor Ariza ramte et skud ud af seks forsøg.

Det var i det hele taget en sløv nat for Houstons skytter, men ikke desto mindre vandt de over holdet, der af mange beregnes, som det bedste i ligaen, Golden State Warriors. 98-94 endte kampen, på trods af, at Houston kun skød 37% fra gulvet.

Første halvleg var især ineffektiv for Houstons to stjerner, der tilsammen gik fire fra 20, men i anden halvleg blussede de op. Der kom tro på tingene og blod på tanden. Fra Chris Pauls side, kom der endda også en lille shimmy ud af det, efter han bragte Houston tilbage i kampen med en 3’er lige i hovedet på Stephen Curry.

Men Houstons forbedring i anden halvleg skal ikke tage alt æren for denne sejr.

Golden State Warriors var simpelthen for sløset. De har længe haft problemer med turnovers, som de havde 16 af i nat, og folk har gentagne gange stillet spørgsmålstegn ved deres fokus og muligvis endda, deres sult. Deres hungren efter endnu et mesterskab, er muligvis (Med tryk på og streg under ‘muligvis’) ikke ligeså stor som Houstons.

Det så man gentagne gange i kampens sidste minutter, hvor Golden State flere gange havde muligheden for at komme tilbage, og endda bringe sig foran, men hvor de ganske enkelte spildt chancen på gulvet. De tøvede, var sløsede og virkede ikke fokuserede nok. Det var som om, de ikke forstod alvoren.

Men selvom denne turnover ender med at blive den altafgørende, og mest ikoniske for kamp fem, havde Golden State allerede smidt kampen på gulvet fem minutter tidligere.

Med seks minutter tilbage havde Golden State nemlig chancen for at bringe sig endegyldigt tilbage i kampen. Draymond Green havde bolden på sidelinjen og skulle til at kaste bolden i spil, men akkurat som Kevin Durant får vristet sig fri af James Hardens opdækning, overplacerer Green fuldstændig sin aflevering. Det der kunne have været starten på Golden States comeback, endte med at blive et fast-break dunk til James Harden og endnu mere brænde på bålet, for Houstons fans på lægterne. Samtidig havde man fornemmelsen som seer, at det var en kæmpe mavepuster for Steve Kerr og hans mandskab.

Houston vandt kampen, og de to hold drager nu til Oakland, hvor Oracle Arena venter på et brag af en kamp, der meget vel kan blive Golden States sidste i denne sæson.

Kampen er natten til søndag klokken 03:00.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Golden State Warriors