fbpx
Find os her

Mike D’Antoni gav allerede udtryk for hans bekymring før den regulære sæson var slut.

Det var ikke skader eller udmattelse der bekymrede ham, ligesom de fleste andre trænere i de sidste kampe før slutspillet. For Mike D’Antoni drejede bekymringen sig om, at hans spillere ville miste fokus og gejsten. De skulle blive ved med at vinde, og have viljen til det, selvom de var sikret det første seed i West. Hvis det mislykkedes, blev det svært at oparbejde det rigtige mindset til playoffs.

Nu står Houston og har spillet deres første syv kampe af basketball’en ‘på den anden side’. Syv slutspilskampe. Tre af dem har set utroligt gode og Up-Tempo-Ball-Movement-Get-To-The-Free-Three ud. De resterende fire, not so much. Man har ganske vidst vundet to af dem alligevel, mod et træt og usammenhængende Timberwolves-mandskab, men det slipper de ikke afsted med mod Quin Snyders Utah Jazz.

Det fik Houston at føle i nat, da de måtte se serien blive udlignet.

“Vi skal rette op på vores energi og vores fokus. Vi blev lullet i søvn. Man tror det her er nemt, men det er det ikke. Det her er NBA. Det er konference semifinalerne. Vi blev lullet i søvn af den første kamp, og det betalte vi for,” sagde Houstons cheftræner, Mike D’Antoni efter kampen ifølge ESPN.

Ingen Jazz, uden Mitchell

Selvom Joe Ingles blev Jazz’ topscorer med 27 point, Rudy Gobert havde 15 point og 14 rebounds og Alec Burks havde 17 point og seks assists. Ja, selvom hele holdet bidrog til denne sejr, så er det alligevel Mitchell der skal fremhæves. Selv i en holdsejr med stort H, tager Mitchell overskrifterne.

Mitchell havde ikke sit livs bedste kamp i form af point. Han var blot seks fra 21 fra gulvet. Det er en statline de fleste rookies ville væmmes ved – løbe skrigende væk fra. Man kan da ikke tage 21 skud, og blot ramme seks af dem? Det har en rookie da ikke selvtilliden til.

Muligvis ikke. Ikke en normal, ordinær, almindelig rookie i hvert fald. Men Donovan Mitchell bliver ved. Han har en hukommelse som en guldfisk. Han misser et skud, og ti sekunder efter har han glemt det og prøver igen. Hans gåpåmod er gloværdigt.

Men på en aften, hvor skuddene ikke faldt for den unge guard, måtte han udvide sit repertoire og bringe sine holdkammerater i spil. Det er dét, de bedste af de bedste gør. De gør deres holdkammerater bedre, og det gjorde Mitchell i nat.

Han fordelte boldene til højre og venstre og endte med at tage rekorden for flest assists i Jazz-playoffs historie af en rookie, med 11 af slagsen.

Utah Jazz endte med at vinde kampen 116-108, og skal nu spille de næste to kampe på hjemmebane.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Houston Rockets