fbpx
Find os her

NBA

Historisk All-rookie-hold udtaget

Det er fem solide navne, der har fundet vej til mediernes rookiehold.

Foto: Real Madrid, A. Martinez

Med NBA-sæsonen der er ved at finde sin afgørelse, er det også blevet tid til de årlige kåringer. Sæsonens første holdkåring er All rookie 1st team, hvor der i år er valgt et historisk hold blandt de spillere, der har spillet deres første hele sæson.

Ikke siden sæsonen 1984/85 er de fem øverste draftpicks udtaget til holdet bestående af de bedste rookies fra den snarligt overståede sæson valgt af de amerikanske medier. Dengang var holdet ganske habilt med Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins og Charles Barkley.

Årets hold består af følgende spillere:

Luca Doncic, Dallas Mavericks

Luca Doncic har taget NBA med storm og er med i kapløbet om at blive årets rookie. Han var med på samtlige 100 stemmesedler og opnåede 200 point.

Doncic, som primært er blevet brugt som guard, men som også kan spille forward-positionen, spillede 72 kampe, alle som starter. Han spillede i snit 32,2 minutter, scorede 21,2 point, tog 7,8 rebounds, lavede seks assists og et steal.

Han blev draftet som nummer tre af Atlanta Hawks, og derefter tradet til Dallas Mavericks i et bytte med Trae Young.

Trae Young, Atlanta Hawks

Trae Young var inden sæsonen udråbt til et af de helt store amerikanske håb. Han er ligeledes med i kapløbet om at blive årets rookie. Han var, ligesom Doncic, med på alle 100 stemmesedler og opnåede 200 point.

Guarden spillede i alle kamp for Hawks bortset fra en og startede i alle 81 kampe. Han spillede i snit 30,9 minutter, scorede 19,1 point, lavede 8,1 assist og tog 3,7 rebound.

Draftet som nummer fem af Dallas Mavericks, tradet til Atlanta Hawks i et bytte med Luca Doncic.

Jaren Jackson Jr., Memphis Grizzlies

Jaren Jackson Jr. leverede en stabil første sæson i NBA for Memphis Grizzlies. Opnåede 159 point i afstemningen.

Centeren spillede 58 kampe for Grizzlies, hvor af han startede inde i de 56. Han spillede i snit 26,1 minutter, scorede 13,1 point, tog 4,7 rebounds, lavede 1,4 blocks og 1,1 assists.

Draftet som nummer fire af Memphis Grizzlies.

Deandre Ayton, Phoenix Suns

Forventninger har været store til Deandre Ayton, der blevet draftet som første spiller. Opnåede 195 point i afstemningen.

Centerspilleren er den eneste af de fem rookies, der har snittet en double-double. Han spillede 71 kampe og startede de 70 af dem. Han spillede 30,7 minutter, scorede 16,3 point, tog 10,3 rebounds, lavede 1,8 assists og næsten et block i snit.

Draftet som nummer et af Phoenix Suns.

Marvin Bagley III, Sacramento Kings

Marvin Bagley III har haft noget at leve op til som nummer to i draften. Opnåede 156 point i afstemningen.

Forwarden spillede 62 kampe, men startede kun inde i fire. Han spillede i snit 25,3 minutter, færrest af de fem rookier, men præsterede gode stats. Han scorede 14,4 point, tog 7,6 rebounds, lavede en assist og et block i snit.

Draftet som nummer to af Sacramento Kings.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Atlanta Hawks