fbpx
Find os her

Det var forventet at det var disse to hold, der skulle komme til at stå overfor hinanden i Western Conference-finalerne i år. Det er opgøret vi alle har drømt, og forhåbentligt vil de kære basket-guder give os en masse god basket.

Uden at tage munden for fuld, så er dette nok årets mest efterspurgte slutspilsserie. Muligvis dette årtis mest efterspurgte. Sådan føles det i hvert fald.

Tre gange denne sæson har de to hold mødt hinanden. To gange er det blevet til en Houston-sejr, og en enkelt gang er det Golden State Warriors, der er gået sejrrigt fra arenaen.

Houston, der i år har været det mest vindende hold i NBA, har hjemmebanefordelen i en eventuel kamp syv, og det kan vise sig at blive afgørende i en serie, mellem to så lige mandskaber.

Dette er de to bedste hold i NBA, der tørner sammen. Og det sker allerede fristes man til at sige. Før finalerne. Af mange bliver denne serie dog betragtet som dette års finaler.

Golden State Warriors er  trods alt forsvarende mestre, men Houston Rockets er  det næstmest vindende ikke-Golden State-mandskab de sidste fem sæsoner.

Det er to af de bedste skydende hold nogensinde. Det er tempo-fyldt basketball, med superstjerner der er garanter for højdepunkter. Harden overfor Curry, Paul overfor Thompson, Durant overfor Ariza, Green overfor Gordon. Ganske enkelt, supertjerne efter superstjerne.

Nøglen til sejr for Houston Rockets: Stop Playoff-Kevin Durant

Golden State Warriors er sammenlagt 24-3 i playoff-regi efter man har fået tilgang af Kevin Durant. Sidste gang man mødte et hold med samme offensive kaliber som Rockets, var da Warriors mødte Cleveland Cavaliers sidste år i finalerne. Cleveland vandt én kamp.

Durant har i dette slutspil snittet 28 point, otte rebounds og fem assist per kamp.

Modsat så har Houston Rockets været 50-5 denne sæson, når både Chris Paul, Clint Capela og James Harden alle er på banen. Denne trio kan for alvor være med til at afgøre, hvem der skal spille NBA-finalerne når vi rammer juni.

Nøglen til sejr for Golden State Warriors: Undgå Houstons uundgåelige Pick-and-roll-fælde

Så længe Golden State spiller med deres death line up, burde de være i stand til at kapere, de mangler forskellige rotationer Harden og Paul tvinger dem ud i med deres pick and rolls. De vil forsøge at udnytte den store mand på banen, og få et nemt mis-match. Men med Green som center, er der ikke en stor og langsom, klassisk center, som kan falde i fælden. Det skete med Gobert og Towns, men Green er får atletisk og alsidig, til ikke at kunne dække Houstons skytter.

Uden denne mis match, kan Houston ikke, hverken drive mod kurven for et nemt lay-up eller finde en fri skytte i 3-pointsland.

Så længe Golden State kan holde sig limet fast til deres mand, burde Houston løbe tør for idéer. Det står og falder med The death lin up for Golden State. Det er defensiven der skal holde dem ovenvande. Det er deres small-ball, der gennem de seneste fire år, har kommet dem til undsætning, der endnu engang skal redde dem, mod deres, muligvis, sværeste modstander i denne tid.

Kampen spilles i nat klokken 03.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra Golden State Warriors