fbpx
Find os her

NBA

Grunden bag Parkers Spurs-exit

I årets off season skiftede Tony Parker San Antonio Spurs ud med Charlotte Hornets. Et skifte som meget få NBA-fans havde set komme. Tony Parker vil i næste sæson begive sig ud i et nyt kapitel i sin basketball karriere hos Charlotte Hornets.

Flickr.com - Keith Allison

Efter 17 år hos San Antonio Spurs blev Tony Parker enig med NBA-holdet Charlotte Hornets, om en to-årig kontrakt med holdet som ejes af Chicago Bulls-legenden, Michael Jordan. Et skifte som undrede mange grundet Parkers mangeårige karriere hos San Antonio Spurs.

Nylige udtalelser fra Parker giver fansene svar på grunden bag skiftet fra holdet, som han fik sin basketballopvækst hos.

“Spurs tilbød mig kontraktmæssigt det samme som Hornets, men min beslutning skyldes mere rollen, som jeg fik tilbudt. Det var ikke min løn som var afgørende, hvilket jeg synes folk skal vide. Der var en del, som blev vrede på Spurs-organisationen, fordi de troede at de ikke tilbød mig en kontrakt,” udtalte Parker til Beinsports.com

I sidste sæson mistede Parker rollen som startende point guard til Dejounte Murray og blev degraderet til Spurs´tredjevalg, da Spurs også havde Patty Mills på holdet.

Skiftet til Hornets, sikrer ham dog heller ikke en plads i startopstillingen.

Hornets har i øjeblikket 28-årige Kemba Walker på positionen, men manglede dog en reserve point guard og de kunne derfor tilbyde Parker flere minutter på banen.

Desuden vil han hos Hornets blive genforenet med Spurs´ tidligere assistent træner James Borrego,  som er Hornets’ nye cheftræner denne sæson.

The big three i San Antonio

Tony Parker var en del af den succesfulde San Antonio Spurs-trio bestående af Tim Duncan, Manu Ginobili og ham selv. Trioen vandt fire NBA-mesterskaber og dominerede i en lang årrække på den største basketballscene. I 14 år spillede de tre spillere side om side i den ikoniske hvide og sorte trøje. De vandt deres fire NBA-mesterskaber i henholdsvis; 2003, 2005, 2007 og 2015.

Trioen er en af de mest vindende i den amerikanske basketballligas historie, hvor de sammenlagt har vundet over 1.000 kampe i NBA.

Forrige år forlod Duncan Spurs, så den succesfulde trio blev splittet op, og holdet blev én legende mindre. I år mistede Spurs de sidste to medlemmer af trioen, da Ginobili gik på pension, og Parker forlod Spurs til fordel for Hornets. Det var dermed afslutningen på en æra.

I de næste to sæsoner vil NBA-fans vænne sig til at se Parker tørne ud for Charlotte Hornets. Sammen skal de forsøge at bringe Hornets tilbage til det forjættede land, NBA-slutspillet.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Charlotte Hornets