fbpx
Connect with us

Golden State Warriors

NBA-Blog: Stop med at overreagere, tak!

Kan Toronto slå Golden State over syv kampe? Ja, men at så mange eksperter valgte dem fremfor de mægtige Golden State må da være en overreaktion.

Foto: Jeff Kern, Flickr.com

Har brug for at komme ud med et rant omkring overreaktioner, samt hot-takes, som er ligeså forkerte, som de er brandvarme.

Inden finalen startede valgte jeg Golden State Warriors til at vinde 4-1 over Toronto Raptors, og dermed fuldføre det første three-peat siden Lakers for 17 år siden.

Var jeg bekymret, da Toronto vandt kamp 1? Lidt. Men jeg havde da bestemt forventet, at de ville vinde en af deres første to hjemmekampe, så at det blev kamp 1, i stedet for kamp 2, gjorde det ikke mere bekymrende af den grund.

1-0 til ‘X’ – Og hvad så?

Men diverse basketballmedier prøvede, at fortælle mig, at det var en helt lige serie, inden den startede, og med Torontos 1-0-føring var de i nogens øjne rent faktisk favoritter? Huh?

(Se fra 4:02)

Hold med 1-0-føringer i dette års slutspil som endte med at tabe (6/14 serier):

 • Raptors vandt 4-1 over Magic. Tabte kamp 1
 • Sixers vandt 4-1 over Nets. Tabte kamp 1
 • Nuggets vandt 4-3 over Spurs. Tabte kamp 1
 • Bucks vandt 4-1 over Celtics. Tabte kamp 1
 • Blazers vandt 4-3 over Nuggets. Tabte kamp 1
 • Raptors vandt 4-2 over Bucks. Tabte kamp 1 (og 2)

Hold i NBA-finalen med en 1-0 føring som endte med at tabe siden 2011:

 • Cavaliers vandt 4-3 over Warriors i 2016. Tabte kamp 1
 • Heat vandt 4-3 over Spurs i 2013. Tabte kamp 1
 • Heat vandt 4-1 over Thunder i 2012. Tabte kamp 1
 • Mavericks vandt 4-2 over Heat i 2011. Tabte kamp 1

(Richard Jefferson på Zach Lowes podcast:” Game 1 is a feel-out game”.)

Det er altså ikke kun i år, eller i førsterunde af slutspillet, eller i finalerne, at man kan tabe en kamp og rent faktisk komme tilbage. Der er en grund til, at der spilles bedst af syv.

NBA-‘eksperter’ og deres ‘hot-takes’

Overreaktionen var tydelig, men det var mængden af eksperter, som mente at Raptors var bedre, som virkelig overraskede mig.

Meninger omkring Kawhi Leonards MJ-træk, Golden States opløsning og at Raptors rent faktisk er dybere end Warriors, søgte min opmærksomhed. Det var ikke nødvendigvis fra de mest troværdige kilder, men fra folk som bliver betalt for at komme med deres NBA-meninger. ‘Eksperter’ som bestemt har en reel tilknytning til NBA, men som muligvis søger at underholde og chokere fremfor at komme med deres reelle holdning.

De ‘eksperter’ som vi kan kalde for ’talking heads’. Folk som er gode til at underholde på tv – intet andet.

Skip Bayless er selvfølgelig en legende på det punkt. Det kan være, at vi andre kan tage fejl, men ingen kan råbe højere, imens de tager fejl, end gode gamle Skip. (Hans LeBron James-’hate’ er ikonisk)

Max Kellerman har valgt, at alt ved Golden State Warriors er skidt, og har derfor påtaget den holdning, at være på tværs, ved alt som omhandler dynastiet. Holdninger som: ”Kevin Durant er ikke en top-5 spiller” og ”Jeg vil hellere have Andre Igoudala, end Stephen Curry, til at skyde en åben 3’er for sejren” gør, at hans troværdighed er lavere end Iggys trepointsprocent (33 procent for karrieren). Max Kellerman sagde 4-2 til Toronto.

Paul Pierce, som mener, at han er en bedre skytte end Klay, at han er bedre end Wade, og som generelt ikke formår, at forudsige noget korrekt, har også sagt 4-2 til Toronto. (Glem ikke at han også mente, at Duke kunne slå Cleveland).

Mere end en håndfuld

Men det var altså ikke kun de skøre og utroværdige, som fik mig til at betvivle, hvad jeg selv mente i et øjeblik.

Jay Williams, Charles Barkley, Doc Rivers og Jalen Rose sagde også at Toronto ville vinde serien, og når så mange tidligere spillere er af samme overbevisning, så er det altså værd at høre efter.

Især Jalen Rose (#GotToGiveThePeopleWhatTheyWant), som ikke plejer at sige noget bare for at være på tværs, havde tiltro til Leonard og co.

Tre ud af fire af vores venner fra NBATVs The Starters valgte også Toronto til at vinde serien, men de var tydelige i deres partiskhed, da både Skeets og Tas Melas er fra byen, og holder med Raptors. Fair nok.

Nu var det altså fire forskellige steder, med et betydningsfuldt antal af eksperter, som mente at Toronto ville vinde serien over de store og mægtige Golden State. Holdet, som mange mente, ødelagde NBA ved at tilføje Kevin Durant til et hold som vandt 73 kampe, men også fik DeMarcus Cousins i deres jagt på et three-peat, var åbenbart til at tale med.

Nuancer folkens

Jeg måtte simpelthen have overset noget, siden at så mange rent faktisk mente, at de ville vinde, når jeg samtidig var så overbevist om, at det ikke ville blive særlig tæt.

Hvad jeg havde overset, eller rettere glemt, i mængden af opmærksomhedssøgende hot-takes, var at jeg var blevet fanget. Fanget af tv-folkene. Jeg måtte søge tilbage til de ‘rigtige’ eksperter: Zach Lowe, Kevin Pelton, Jackie MacMullan og Ryen Russillo. Her er hvad jeg fandt:

 • 19 ud af 21 skribenter på ESPN valgte Golden State til at vinde over Toronto
 • 10 ud af 10 skribenter på CBS valgte Golden State til at vinde over Toronto
 • 7 ud af 7 skribenter på SI valgte Golden State til at vinde over Toronto

Jeg var blevet overrumplet og forvirret.

Nu var jeg ved sindsro igen.

Det var mere i stil med, hvad jeg selv mente og havde set. Jeg holder på ingen måde med Golden State, men jeg mener bestemt, at de er bedre. Derfor chokerer det mig at så mange valgte Toronto.

Hvad der igen har gjort mig mere tryg ved min egen forudsigelse er, at det er de opmærksomhedssøgende tv-‘eksperter’ som valgte Toronto, og ikke de skribenter, som ikke i samme omfang kommer med ’hot-takes’.

Forskellen i hvem der vælger Toronto er iøjnefaldende. Dem på tv kommer i højere grad med skøre, utroværdige og opmærksomhedssøgende holdninger end NBA-skribenterne gør. Er det en fuldstændig videnskabelig undersøgelse? Nej. Er det banebrydende information jeg kommer med? Heller ikke. Men det er, hvad jeg fandt da jeg ledte efter NBA-Content på en lang dag uden basketball.

Kan Toronto vinde mesterskabet. Selvfølgelig kan de det. Det er dog ikke pointen.

Hvad jeg altid prøver at huske på, og havde brug for at blive mindet om igen, var at vi ikke skal overreagere efter kamp 1. ’Eksperter’ på tv jagter din opmærksomhed mere end NBA-skribenter gør. Og verden er mere grå, end den er sort/hvid, så husk at lytte på dem du stoler på, og så stop med at overreagere! Tak.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

More in Golden State Warriors