fbpx
Find os her

Golden State Warriors er mestre efter en magtdemonstration, vi ikke har set siden San Antonio Spurs også pulveriserede Cleveland Cavaliers i 2006-07 med 4-0.

Det er anden gang i historien, at Warriors sweeper i en finale. I sæsonen 1974-75 lukkede man finaleserien mod Washington Bullets med 4-0, og dermed er man det første NBA hold til at have to finalesweeps på CV’et.

Warriors virkede i nat determinerede fra start, og Cleveland fik problemer fra kampens start modsat de andre tre finalekampe.

Warriors vandt første periode med ni point, mens anden blev en mere lige affære. Med Warriors oppe med 9 ved pausen kunne Cleveland kun grue for den frygtede tredje periode, som i disse playoffs er blevet Warriors trademark.

For Gud ved hvilken gang

Warriors skuffede ikke deres fans, og tredje periode blev som ventet hård for de rødblusede i Quicken Loans Arena i Cleveland. Mestrene bombede 12 overskydende point ind på lystavlen, og så smed Cavaliers håndklædet i ringen. Kampen endte 108-85, og endnu engang fik Warriors bevist, at de er uforlignelige i tredje periode.

Det er kommet frem, at holdet i halvlegen i playoff har set en del video, hvorefter man justerer ind i den sidste halvdel af kampene. Samtidig har man evnet at komme ud til perioden med en helt anden energi, hvilket igen viste sig værdifuldt i Cleveland i nat.

Når man tænker tilbage på Houston serien og det run på 33-16 i tredje periode af kamp 6, hvor man vendte psykologien i kampen, så er denne evne et nyt våben, Warriors har udviklet. Iøvrigt gjorde man det næsten identisk i kamp 7 i Houston, hvor tredje periode blev vundet 33-15.

I de første 21 playoff kampe i år scorede Warriors 153 point mere end deres modstander i tredje periode, og over sæsonen blev det til 524 point.

MVP til diskussion

Efter kampen blev finalens MVP udnævnt og Kevin Durant tog titlen for andet år i træk. Den langlemmede small forward snittede 28.7 point, 10,7 rebounds og 7,5 assists i serien.

Han var ikke gennem alle kampe så dominerende som sidste år, men hans vanvidsaften onsdag med 43 point gjorde måske et udslag. Durant var stabil hele vejen, og i kamp 3 bar han holdet på en aften, hvor Curry og Thompson intet ramte.

Steph Curry kan føle sig forbigået igen som Finals MVP. Han fortjente den i 2015, da Andre Igoudala tog den for sin indsats mod LeBron James, og han kunne ligeså vel som Durant have taget trofæet efter i nat.

Curry satte rekord for finalerne i kamp 2, hvor han satte hele ni trepointsscoringer. I nat satte han syv og lavede 37 point.

Currys statline for kamp 4 var rystende god, og med den slutspurt kan man godt argumentere for ham som finale MVP. 37 point, 6 rebounds, 4 assists, 3 steals og 3 blocks.

Men Durant tog den igen, og det vil sikkert blive diskuteret. Curry fik dog lukket munden på de kritikere, der har ment, han ikke dukkede op i finalerne.

Iøvrigt scorede Durant 20 point, tog 12 rebounds og 10 assists i sin første triple-double i en finale og playoff i karrieren.

LeBron James lavede 23 point, 7 rebounds og 8 assists, mens Kevin Love stod for 13 point.

Finalen døde med kamp 1

Finalerne blev som forudset en ulige kamp. De fleste så Western Conference Finals som den moralske finale, og de fik ret.

Men verden fik alligevel et chok, da de vågnede op efter kamp 1 med bevidstheden om, at Cleveland havde stået med sejren i hænderne i Oakland.

Måske var finaleserien blevet en anden – sandsynligvis ikke. Golden State satte hurtigt tingene på plads, og havde de tabt den første kamp, så havde et psykologisk overtag sikkert ikke været nok for Cleveland alligevel.

Klasseforskellen var for stor, og Warriors mesterskab kan ingen pille ved. Heller ikke selv om man begynder at pille ved faktum omkring Chris Paul skaden mv. Et mesterskab er et mesterskab!

Og nu kan tankerne om LeBrons fremtid begynde. Måske står vi overfor en ny topudfordrer til Warriors næste år. Sejren i år har i hvert fald skabt et dynasti, som flere hold frygter men samtidig ønsker at omstyrte.

Foto: Youtube screenshot

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Cleveland Cavaliers