fbpx
Find os her

NBA

Golden State Warriors pensionerer klublegendes nummer

Andre ‘Iggy’ Igoudala har opnået en af de største anerkendelser med pensioneringen af hans nummer hos Golden State Warriors.

Flickr - Keith Allison

Golden State Warriors medejer og administrerende direktør, Joe Lacob, offentliggjorde søndag aften i en pressemeddelese, at Warriors planlægger at pensionerer Andre Iguodalas nummer. Iguodala spillede i nummer 9 igennem hans seks år hos Bay-holdet.

I pressemeddelelsen blev Warriors-veteranens skifte til Memphis Grizzlies ligeledes offentliggjort. Warriors så sig nødsaget til at trade den tidligere Finals MVP grundet mangel på cap space efter, at de erhvervede sig D’Angelo Russell fra Brooklyn i en sign-and-trade for Kevin Durant.

Udover Iguodala fik Memphis-mandskabet også et beskyttet 1. runde draft pick i handlen. Warriors modtager Julian Washburn og en trade exception i handlen, som giver Warriors muligheden for at trade sig til en spiller med en kontrakt, der matcher exceptionen eller derunder.

Iggy æraen er definitivt slut

Iggys tid i Golden State Warriors er nu ovre, men hans tid hos Oakland-mandskabet vil aldrig blive glemt. Warriors flytter fra næste sæson til San Francisco og Chase Center. Her vil Iguodala få sit trøjenummer hos GSW op at hænge i arenaen blandt legender såsom Will Chamberlain (#13), Chris Mullin (#17) og Rick Barry (#24).

Den 35-årige amerikaner skiftede i 2013 til et ungt, ambitiøst Warriors-mandskab, som søgte den sidste brik i puslespillet for at blive en titelaspirant i NBA. Det blev de, og den tredobbelte NBA-mester spillede en stor rolle i franchisets kamp efter deres første mesterskab i 40 år. NBA-mesterskabet i 2015 kom efter en sæson, hvor Iguodala havde ofret sin plads i startopstilling for derimod at komme ind fra bænken af.

I sæson 2014/15 kom Iguadala ind fra bænken i 95 kampe, hvilket var noget, han aldrig havde gjort i hans forgange ti sæsoner i ligaen. Denne ofring blev anerkendt ved, at ligaen kårede Andre Iguodala som Finals MVP i 2015.

Siden mesterskabet i 2015 tog Iguodala del i yderligere fire finaleserier, som bød på to mesterskaber i henholdsvis 2017 og 2018.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

18-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Mere fra Golden State Warriors