fbpx
Connect with us

Der var tårer og masser af jubel i Oracle Arena. Golden State Warriors tog som forventet mesterskabet, men det skete ikke uden kamp fra Cleveland Cavaliers.

Første quarter gik til Cavaliers og LeBron James, og herefter gik det frem og tilbage mellem holdene, men i 4. quarter lukkede Warriors ned, efter Cleveland kun var bagud med 5, og Dub Nation tog deres andet trofæ på blot tre år med en sejr på 129-120.

Særligt 2. quarter var outstanding for Warriors. Man knuste Cavaliers med 38-23 og fik skabt et afgørende hul, som aldrig blev smidt igen. Ud af de 38 point stod Curry og Durant for 21 point.

Cavs tog  første og tredje quarter, mens Warriors tog andet og fjerde med større margen.

Golden State var igen det bedre hold, og titlen kommer helt fortjent, efter man gik 16-1 i playoffs. Steve Kerrs mandskab har igen i år haft en forrygende sæson, og med tilførslen af profilen Kevin Durant blev man en faktor, ingen i ligaen kunne hamle op med.

Der er ingen tvivl om, at kamp 5 i nat var meget vigtig for Warriors at tage. Efter oplevelsen fra sidste år, hvor man med en 3-1 føring smed det hele på gulvet i 7 kampe, var nerverne udenpå tøjet, og smed man kamp 5, ville serien gå tilbage til Cleveland og en evt. kamp 7 ventede så i Oakland. Bestemt ikke et ønskescenarie for vicemestrene.

Det ordnede sig dog med store produktioner fra profilerne Curry og Durant. Sejren kom i hus med 39 point fra Durant og 34 fra Curry. Også Andre Igoudala var fantastisk spillende, og den tidligere Finals MVP fra for to år siden lavede hele 20 point.

Cleveland havde igen LeBron James som den store profil. Han lavede 41 point, mens Kyrie Irving lavede 26. Kevin Love var lidt off og lavede blot 6 point, mens JR Smith endelig fandt sit spil og fik 25 point i kurven.

Efter kampen fik Warriors ejere overrakt trofæet, og så eksploderede Oracle Arena ellers i en storm af gul konfetti.

Jublen blev ikke mindre, da Kevin Durant blev kåret til Finals MVP 2016/17. En meget fortjent hæder til en spiller, der leverede kæmpestort i begge ender gennem finalerne. “Jeg sagde det, da jeg var 8 år, og vi gjorde det”, sagde Durant, mens han pegede på sin mor.

Efterfølgende blev Steph Curry interviewet, og mens samtalen med Doris Burke stod på brølede publikum “MVP” som en anerkendelse af den store præstation også Curry har leveret de seneste to uger. Men en dobbelt-MVP findes ikke, og at Durant tog den kan ikke diskuteres.

Steve Kerr opsummerede indsatsen med at kalde sit hold for “talented and unselfish”.

Mestre 2016/17 – GOLDEN STATE WARRIORS med 4-1 over Cleveland Cavaliers

https://www.youtube.com/watch?v=_DDEjM6Wyjo

Foto: Youtube Screendumb

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Cleveland Cavaliers