fbpx
Connect with us

Milwaukee Bucks

Giannis vinder MVP

Giannis Antetokounmpo er kåret til NBA Most Valuable Player 2019-20 efter en fremragende sæson for Milwaukee Bucks. Dette er Giannis’ anden MVP-trofæ, da han også vandt prisen sidste år.

Credit: NBAE / Getty Images
Foto: NBAE / Getty Images

Giannis Antetokounmpo har vundet sit andet MVP-trofæ i de sidste to sæsoner. Det har han efter en aldeles vellykket sæson i Milwaukee, hvor Bucks har haft ligaens klart bedste record og Giannis har ledt holdet an med nogle imponerende statistikker:

29,5 point, 13,4 rebounds, 5,6 assists, 1 steal og 1 block på 61% True Shooting*

Giannis har været fundamentet for Bucks’ hold, som har domineret i den regulære sæson i år. Bucks har haft en Net rating på hele 9,4 i år – 3 bedre end Los Angeles Clippers. De har haft den bedste offensive og defensive rating i ligaen og har vundet klart flest kampe af alle hold. Giannis er en uvurderlig del af det hold, som har domineret hele året.

Giannis vandt også NBA Defensive Player Of The Year i år. Dermed går Giannis ind i et fornemt selskab med Michael Jordan og Hakeem Olajuwon, som de eneste spillere, der har vundet årets forsvarsspiller og MVP i samme sæson.

Du kan se Giannis’ highlights fra sæsonen lige her:

 

De andre kandidater

Blandt Giannis er de to andre finalister til prisen LeBron James fra Los Angeles Lakers og James Harden fra Houston Rockets. MVP er en pris, der kigger på den regulære sæson og ikke på slutspillet. Derfor kan det virke underligt at en spiller, som allerede er røget ud af slutspillet vinder prisen over en, som muligvis går hele vejen. Men det er præmissen. Der er ingen tvivl om, at Giannis har været den bedste spiller på det bedste hold i den regulære sæson. Han har været ekstremt god individuelt og ledt sit hold til flest sejre. Med det sagt, så er der ingen tvivl om, at de to andre finalister ikke har været ekstremt gode individuelt og har spillet på et godt hold. LeBron James har i en alder af 35 år snittet 25 point og 10 assists (flest i ligaen og i hans karriere) og har samtidigt ledt Lakers til en førsteplads i en tæt Western Conference. James Harden har gjort ting, som kun James Harden kan gøre lige nu – 34 point og 7,4 assists per kamp. Absurde individuelle tal, som er historiske. Dog underpræsterede Houston en smule i den regulære sæson.

Nedenfor kan du se resultatet fra den samlede afstemning

 

*True Shooting er en statistik, der regner alle dine skud sammen, som samtidigt tager højde for, hvor mange point et skud giver.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Bosat i Århus og redaktør på NBA. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Milwaukee Bucks