fbpx
Find os her

Hvem er dette års Most Valuable Player?

Kasper: James Harden, Houston Rockets
Jeg ville rigtig gerne sige Anthony Davis, bedømt på hans spil siden DeMarcus Cousins blev skadet. Måske LeBron James eller Damian Lillard, som nærmest har spillet det bedste spil i deres karriere siden All Star-weekenden. Muligvis en af de to europæere Nikola Jokic eller Giannis Antetokounmpo, der fuldstændig revolutionerer, hvad der burde være fysisk muligt for et menneske.

Men nej, James Harden har leveret kamp efter kamp. Han har været den bedste spiller for det bedste hold, og fortjener at blive den tredje spiller for 2011-Oklahoma-holdet, der vinder titlen.

Next up: Serge Ibaka.

Steffen: James Harden, Houston Rockets
Jeg ved ikke noget værre end slanger, spicy mad og at se James Harden ødelægge integriteten i basketball med sin måde at trække fejl på. Det er ikke bare flops, det er snyd og forfærdeligt at se på. Når det så er sagt, så er der ikke et parameter, hvor på Harden ikke er MVP i år.

Bedste offensive spiller i år – tjek. 60 point triple-double og scoringstitel, behøver jeg sige mere?

Bedste spiller på det bedste hold – tjek. Houston Rockets kommer til at vinde 13-15 kampe mere end Cleveland Cavaliers.

Mathias: LeBron James, Cleveland Cavaliers
Først vil jeg påpege, at James Harden har haft en MVP værdig sæson. Jeg bliver ikke sur, når han vinder sin første MVP.

Men!

LeBron er den bedste spiller i ligaen, og han har endnu engang overrasket os alle med en historisk god sæson som 33-årig. LeBron har snittet flere rebounds og assists end Harden, og han har skudt betydeligt højere procenter fra gulvet samt spillet flere kampe. Cleveland ender med Kun at vinde 49-51 kampe, men man kan argumentere for, at det er langt over forventet, når man tager højde for, hvor lidt hjælp han har haft.

LeBron er den bedste i ligaen – lad os belønne det.

Shoutout til The Brow, Anthony Davis. Især efter DeMarcus Cousins blev skadet, har han virkelig imponeret, efter han ikke har levet op til forventningerne de seneste to sæsoner.

Magnus: LeBron James, Cleveland Cavaliers
Uden tvivl.

Den mand er ikke bare ligaens bedste spiller, men han er bestemt også den mest værdifulde spiller. Tager man LeBron James ud af Cleveland Cavaliers-mandskabet, så har man et average hold, som nok ikke ville have været en del af NBA-slutspillet. Fratager man Houston Rockets James Harden, så ville Houston Rockets stadig være et kompetetivt mandskab.

Hvem er dette års Defensive Player of the Year?

Mathias: Rudy Gobert, Utah Jazz
Hvis han havde spillet nogle flere kampe, var det ikke engang tæt. Ingen spiller er tæt på at have den samme defensive indflydelse, når han er på banen.

Men skud ud til Al Horford. Som anker i forsvaret har han været essentiel for Boston Celtics’ succes i år. Jeg er en af dem, der synes, han har været Bostons bedste spiller i denne sæson.

Kasper: Rudy Gobert, Utah Jazz
Hvor mange kampe skal man have spillet for at vinde en titel? Er Rudy Goberts 56 kampe nok? Er Andre Robersons 39 kampe nok?

Jeg vil våge at påstå, at Oklahoma var endt på et tredje eller fjerde seed, og ikke havde været impliceret i denne voldsomt dramatiske afslutning vi fik på Western Conference, hvis ikke Roberson var blevet skadet.

Gobert var grunden til, at Utah fandt rytmen, og endte med at sikre sig playoff-pladsen før de resterende fem hold, der stadig kæmpede om at nå slutspillet, da Utah sikrede sig.

Forskellen på de to? Franskmanden var skadet i den rigtige halvdel af sæsonen.

Magnus: Victor Oladipo, Indiana Pacers
Ikke siden 1996, har en guard vundet ‘Defensive Player of the Year’-prisen. Jeg tror heller ikke i år, er året hvor den stime bliver brudt. Subjektivt syntes jeg blot, at Victor Oladipo fortjener den her pris.

Han spiller på et udmærket forsvars-hold, og er dertil, en af de bedste mand-mand forsvarsspillere i ligaen. Læg yderligere dertil, at han er den spiller der stjæler flest bolde per kamp (2,3 steals!!!) og du har årets forsvarspiller.

Steffen: Rudy Gobert, Utah Jazz
Han vil miste stemmer på grund af alle de kampe, han har misset. Men der er ingen tvivl om, at han har været den bedste forsvarsspiller i år. Der er ikke mange andre spillere, som på samme måde kombinerer et dominerende holdforsvar med de individuelle stats.

Måske Embiid, men han har også misset mange kampe.

Måske Durant, men Warriors har ikke haft en god afslutning på sæsonen og det vil få betydning.

Hvem er dette års Rookie of the Year?

Steffen: Ben Simmons, Philadelphia 76’ers
Kan vi ikke fratage Malcolm Brogdon sidste års pris? Så kunne både Simmons og Donovan Mitchell få et ROY-trofæ. De fortjener det begge, det er der ingen tvivl om. Jeg så helst, at Mitchell fik den, men jeg tror ikke, at de amerikanske vælgere kan forbigå Simmons og sublime all-around spil.

Magnus: Ben Simmons, Philadelphia 76’ers
Gid man kunne give denne pris til to. For nej, hvor ville jeg også gerne give den til Donovan Mitchell, men Ben Simmons har bare været så suveræn og alsidig, at man ikke kan komme uden om ham. Simmons har været et forsvars anker og angrebsleder på samme tid.

Der er ingen rookie over den mand.

Mathias: Ben Simmons, Philadelphia 76’ers
Donovan Mitchell har haft en overraskende god sæson, men det er faktisk ikke et tæt løb. Over de sidste 10 kampe har Ben Simmons snittet 14,8 PPG, 10,4 RPG og 10,5 APG på .641% fra gulvet. Magic Johnson ville ønske, at han snittede det i sin prime. Hans fabelagtige overblik i transition får tåre til at trille ned af mine kinder.

Han er en unik spiller, som gør sine holdkammerater bedre.

Sådan en spillertype har jeg langt større tiltro til end en guard med en score-first mentality.
Se, hvor nemt det er for ham ved 0:32 i klippet nedenunder.

Kasper: Ben Simmons, Philadelphia 76’ers
Ben Simmons vinder den i den koldblodige og kyniske verden, som vi befinder os i. Men i min verden fyldt med idyl og harmoni, er Donovan Mitchell vinder. Han har imponeret alt og alle, og har i modsætning til Simmons, ikke haft en hel sæson til at vænne sig til NBA-livet. 

Hvem er dette års Coach of the Year?

Magnus: Terry Stotts, Portland Trail Blazers
Det stod mellem ham og Quin Snyder fra Utah Jazz. Begge trænere har fået det maksimale ud af deres trup, men Portland Trail Blazers, har bare spillet bedre. Dertil tror jeg også, at ingen har lyst til at møde Portland i slutspillet, da deres hjemmebane er formidabel, og de er har to guards, der kan brænde fuldstændig af.

Kasper: Quin Snyder, Utah Jazz
Donovan Mitchell er bedre end man nogensinde havde kunnet forestillet sig. Rudy Gobert er ligaens, med afstand, bedste forsvarsspiller! Ricky Rubio har oplevet en sand genfødsel i de nye rammer i Utah. Og så er Joe Ingles selvfølgelig den tredje bedst skydende bag 3’eren i denne sæson. Det giver sig selv.

Spillerne skal naturligvis have en masse kredit enkeltvis, men det skal Quin Snyder i sandhed også!

Steffen: Brad Stevens, Boston Celitcs & Quin Snyder, Utah Jazz
Jeg bliver nødt til at gå med co-coaches of the year. At Boston Celtic vinder andenpladsen i Eastern Conference på trods af skader til Kyrie Irving og Gordon Hayward (for ikke at tale om alle de andre skadesramte spillere), er ikke mindre end fremragende.

Det samme kan siges om Quin Snyder, som mistede selv samme Gordon Hayward sidste sommer. Utah Jazz har givet tøjler til en rookie i Donovan Mitchell og har sat sig i position til at vinde tredjepladsen i den noget hårdere Western Conference. Begge trænere er genier, når det kommer til X’s and O’s og er samtidig fremragende til at styre et hold – de fortjener begge prisen.

Mathias: Brad Stevens, Boston Celtics
Se på Jae Crowder og Avery Bradley i den her sæson. Jeg venter…

Folk spiller bedre for Brad Stevens, end de gør andre steder. Med Gordon Hayward skadet og Kyrie Irving ude i store dele af sæsonen, har Stevens ført et utroligt ungt og uerfaren Boston hold til den anden bedste record i øst.

Hvem er dette års Most Improved Player?

Mathias: Victor Oladipo, Indiana Pacers
Hola hovito Oladipo! Han har virkelig taget et stort skridt siden sit trade fra Oklahoma City Thunder til  Indiana Pacers. Uden Russell Westbrook til undertrykke hans talent (ja, jeg sagde det), er han gået direkte ind og har påtaget sig leder-rollen på holdet. Dette fryder mig ualmindeligt meget, da jeg har været stor Oladipo fan siden han spillede college i… Indiana!

Steffen: Victor Oladipo, Indiana Pacers
Hvem skulle have troet, at man 10 måneder senere ville omdøbe Paul George-tradet til Oladipo-tradet? Oladipo har været alt det, som Orlando Magic drømte om, da de valgte ham som nummer to i 2013. Hans spring fra middelmådige rollespiller sidste år i Oklahoma City til All Star i år har været historisk stort.

Kasper: Victor Oladipo, Indiana Pacers
The Oladip-show er kommet til Indiana og han har taget ligaen (og i særdeleshed en ekstremt svag Eastern Conference) med storm. Foruden hans, lad os være ærlige, lettere mislykket præstation til dunke konkurrencen, så har han været dette års absolut mest underholdende og positive overraskelse!

Magnus: Victor Oladipo, Indiana Pacers
Tænker det er den mest sikre award, af dem alle. Victor Oladipo er gået fra at være en vigtig rolle-spiller, til at være en afgørende faktor i angrebet såvel som forsvaret. Hvis Oladipo ikke vinder denne award, så frygter jeg for NBA.

Hvem er dette års Sixth Man of the Year?

Steffen: Lou Williams, Los Angeles Clippers
Kan vi give prisen til Manu Ginobili, som en slags lifetime achievement pris? Nej? Er I sikre, har I set den mand spille i år? Han er 40 år. Helt sikre? Nå, ok.

Sweet Lou var i diskussionerne om en All Star-plads, og det er bænkspillere ret sjældent. Han gjorde L.A Clippers mere underholdende at se og meget bedre i denne sæson. Og vi har vel ikke glemt hans 50 points kamp? Når han var på banen, var han den Clipper, som modstandere lagde planer for at stoppe – og de virkede sjældent. Eric Gordon var vigtigere for NBAs bedste hold, og jeg vil ikke miste meget søvn, hvis han vinder. Jeg synes imidlertid, at Williams har præsteret mere og har haft mere ansvar i denne sæson.

Kasper: Lou Williams, Los Angeles Clippers
Han var en af de mest eftertragtede spillere op til trade deadlinen i februar. Han scorede 50 point i mod Golden State. Han sørgede egenhændigt for at Clippers var relevante i slutspilssnakken året rundt. Det er Sweet Lou. Han blev snydt for en All Star-plads og fik til med også, hvad mange, inklusiv mig selv, mener var en tarvelig hyre for et så specielt talent. Så kære Lou, her får du en titel som du kan varme dig på ved siden af dine sølle $24 millioner.

Magnus: Fred VanVleet, Toronto Raptors
Dét top seed i East var aldrig blevet sikret uden Raptors’ bænk, og den bænk havde ikke været ligeså stabil og afgørende uden point guarden, Fred VanVleet. Han har sammen med resten af bænke, overrasket alt og alle, og fortjener anerkendelse i form af dette trofæ!

Mathias: Lou Williams, Los Angeles Clippers
Med 12 år i NBA på CV’et har Sweet Lou haft sin bedste sæson i NBA. Han har pustet liv i et Clippers angreb, der så sandelig har haft brug for ham. Lou Williams er en ægte baller. Hans offensive repertoire har næsten ingen grænser. Han kombinerer sublime handles med en præcis jumper, både på catch and shoot og off the dribble, og det har ført til 22,6 point per kamp med en effective field goalpercentage på 50%, 5,3 assists per kamp og min stemme til årets sjette mand.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Boston Celtics