fbpx
Find os her

NBA

Frygter for sit liv – Kanter bliver væk fra London kamp

Tyrkiske Enes Kanter fra New York Knicks har valgt, at blive i USA når resten af hans hold senere på måneden drager til London for, at spille imod Washington Wizards. Han frygter, at blive dræbt af tyrkiske spioner.

Foto: Melissa Majchrza, Flickr.com

Den 17. januar mødes New York Knicks og Washington Wizards i London. Kampen bliver uden Enes Kanter, som i en længere periode har været i en eskalerende konflikt med den tyrkiske regering og specielt landets præsident Recep Tayyip Erdogan. Konflikten er så alvorlig, at der i hjemlandet er udstedt en arrestordre på Kanter. Det har resulteret i at centeren frygter, at blive myrdet af tyrkiske spioner, hvis han nærmer sig Europa.

Konflikten mellem Kanter og Erdogan har ført til, at centeren blandt andet har kaldt Erdogan for ‘vort århundredes Adolf Hitler’. Den udtalelse kom i forlængelse af, at den tyrkiske regering hævdede, at Kanters far skulle være en del af en terrorcelle.

Kanter fortæller yderligere, at selvom han skulle have lyst, så ville han ikke kunne komme til London i øjeblikket. Kanters pas rækker kun til USA og Canada, da det under en mellemlanding i Bukarest i 2016 pludselig var ugyldigt.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra NBA