fbpx
Connect with us

NBA

Fra SISU til NBA Summer League: En drøm der går i opfyldelse

Den tidligere SISU-spiller Tanner McGrew spiller denne sommer NBA Summer League for Utah Jazz.

Arkivfoto: Robert Dines Rasch

Fra 2016 til 2017 løb Tanner McGrew rundt i de danske haller og spillede for SISU i Basketligaen. Nu spiller McGrew for Utah Jazz i NBA Summer League, mens SISU ikke længere har et hold i landets bedste række. Der er sket noget, siden den brølstærke amerikaner forlod Danmark.

McGrew var en af ligaens store profiler, da han spillede for SISU, hvor han sammen med spillere som Kyle Dranginis, Derrick Wilson, Baru Adjehi, Alassan Touray og Anders Hass udgjorde et slagkraftigt mandskab, der efter en flot sæson nåede til semifinalen, hvor Gentofteholdet gav Horsens IC kamp til stregen.

“At spille for SISU var en fantastisk mulighed for at få en masse spilletid og udvikle en række dele af mit spil. Som et par er gået er min basketball-IQ vokset meget. Nu spiller jeg mere en shooting position, men udnytter samtidig min styrke i posten så meget, som jeg kan,” siger McGrew til Fullcourt.dk.

Efter sæsonen i SISU skiftede McGrew til den næstbedste franske række, inden turen gik til NBA’s udviklingsliga, G League, hvor han kom på holdet hos Memphis Hustle. Her spillede han 25 kampe, inden han skiftede til Salt Lake City Stars, der ligeledes spiller i G League.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tanner McGrew i aktion for det amerikanske landshold, der i kvalifikationen bestod af spillere fra G League, da det var midt i NBA-sæsonen. McGrew nåede to landskampe for Team USA mod Panama og Argentina. (Arkivfoto: FIBA.com)

25-årige McGrew spillede 21 kampe for Salt Lake City Stars, hvor han snittede 11,05 point, 5,57 rebounds, 1,95 assists og flotte procenter. Klubben er Utah Jazz’ udviklingshold, og de solide præstationer har sikret McGrew muligheden for at spille i NBA Summer League for netop Utah Jazz.

“At få lov til at spille NBA Summer League har været en af mine drømme, siden jeg startede med at spille professionelt. Jeg har brugt tusindvis af timer på det her spil til at komme til dette punkt, og jeg prøver bare at vise, hvad jeg gør godt, samt at jeg er en smart spiller med værdifulde evner. Jeg har fået støtte fra så mange mennesker, at det bare gør denne oplevelse meget mere fantastisk,” siger han.

Salt Lake City åbnede op for NBA Summer League

Utah Jazz har allerede taget hul på NBA Summer League, hvor de på hjemmebane i Salt Lake City har taget imod Memphis Grizzlies, Cleveland Cavaliers og San Antonio Spurs. McGrew startede kampen mod Memphis på bænken og fik 12 minutter i alt, hvor han leverede to assists, men brændte sine tre skud. Memphis vandt kampen 85-68.

Bedre gik det dagen efter, hvor han startede på banen mod Cleveland. Her spillede den tidligere SISU-profil 22 minutter, hvor han leverede 12 point, 4 rebounds, 4 assists og scorede på 62,5 procent af sine skud. Jazz vandt 86-71. McGrew sad over i sidste kamp mod San Antonio Spurs, som Jazz vandt 84-81.

Nu går turen videre til den store turnering i Vegas, hvor NBA Summer League fortsætter.

“Jeg håber, at jeg fortsætter med at forbedre mig og bidrager på et højt niveau i Vegas. Jeg kan virkelig godt lide holdet og trænerstaben, så forhåbentligt fortsætter alt i en positiv retning. Vi håber alle på at få muligheden i NBA, men hvis det ikke sker, så håber jeg, at jeg er at finde i en europæisk topliga i næste sæson, hvor jeg kan fortsætte med at vokse som atlet og person,” siger McGrew.

“Basketball har givet mig så meget, og jeg kan slet ikke begynde med at sige, hvor velsignet jeg har været. Det her er min favoritting i hele verden, så at kunne gøre det på højeste niveau er noget virkeligt specielt.”

McGrews og Utahs næste opgave bliver på lørdag mod Oklahoma City Thunder.

Du kan se highlights fra kampen mellem Utah Jazz og Cleveland Cavaliers herunder, hvor McGrew indgår flere gange – særligt efter 4:40, som videoen er sat til at starte ved.

Køb dit NBA-gear her

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in NBA