fbpx
Find os her

Alt så rigtigt ud for Toronto Raptors det meste af sæsonen. Man satte franchise rekord for sejre (59), og man gik ind til playoff som nr. 1 i Eastern Conference.

Dermed var forventningerne sat til, at der i år skulle ske noget ekstra. En finaleplads var med LeBron James skamskudte hold pludselig en mulighed, men LeBron var ligeglad med sit hold og bombede Casey og Raptors ud i anden runde med et ydmygende 4-0 sweep.

Det blev tilsyneladende for meget for præsidenten Masai Ujiri, der i dag fyrede Torontos træner gennem de seneste syv sæsoner.

Fyringen kommer sandsynligvis efter det mediebrus, der har været i kølvandet på Cavaliers serien. LeBron James og hans mandskab vadede henover Toronto i blot fire kampe, efter superstjernen ellers havde været presset i syv kampe mod Indiana. Det gav forhåbninger, og flere troede på, at Toronto måske kunne spille lige op med Cleveland.

Det kunne de langt fra, og her ligger nok grunden til fyringen. Toronto kan frem mod næste sæson ikke hente nye spillere, og dermed må ledelsen vise handlekraft på trænersiden.

Dwane Casey var en succes i Toronto!

I seks ud af syv sæsoner forbedrede man sig i Toronto under Casey, og han var den første træner fra klubben, der blev udnævnt til All Star. Casey nåede også netop at blive kåret til “Coach of the year”, hvilket også stiller fyringen i et lidt underligt lys. Der gik blot to dage mellem hæder og fyring.

Det er muligt, at Casey fik en fyreseddel, fordi han ikke havde et modsvar til LeBron James. Det er der ikke mange, der har haft gennem årene. Fyringen handlede nok mere om ydmygelsen! Den 4-0 lussing, man blev udsat for, kommer til at trække dybe spor. Aldrig har man haft en LeBron med så svækket et hold – og alligevel gik det galt. Tre år i træk har LeBron ageret bøddel for canadierne, og de seneste to år med et sweep.

Så når man nu ikke kan skifte holdet ud – så valgte man i dag træneren!

 

Foto: Adam Bailey – flickr

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra NBA