fbpx
Find os her

NBA

DeVaughn Akoon-Purcell tæt på NBA-kontrakt

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell er ifølge den amerikanske journalist Chris Dempsey tæt på at underskrive en two-way kontrakt med Denver Nuggets.

I de seneste to sæsoner har Bakken Bears og Basketligaen haft fornøjelsen af at følge den eksplosive guard DeVaughn Akoon-Purcell udvikle sig. Han kom til den aarhusianske klub direkte fra college, hvor han spillede for Illinois State, og han viste fra starten af, at det ikke var en spiller, som Basketligaen normalt havde med at gøre.

Akoon-Purcell blev i første sæson kåret til MVP i Basketligaen for både grundspillet og finalerne, mens han i den forgangne sæson blev kåret til den bedste spiller i FIBA Europe Cup, hvor Bakken højst overraskende nåede hele vejen til semifinalen.

De flotte præstationer gav DAP, som han omtales i daglig tale, chancen for at spille NBA Summer League for Denver Nuggets, og endnu en gang greb den eksplosive guard muligheden, hvor han var en af Summer Leagues helt store positive overraskelser.

Det har ifølge journalisten Chris Dempsey nu medført, at han får en two-way kontrakt med Denver Nuggets, så han kommer til at indgå i den 18-mands store trup, der er med i deres træningscamp.

En tovejskontrakt betyder kort, at han kan blive en del af både deres NBA-trup samt en G League-trup, hvor han så får løn alt efter, hvilket hold som han ender med at spille på – og der er stor forskel på lønnen i de to ligaer!

På en tovejskontrakt er der ligeledes en begrænsning på, at spilleren maksimalt må være en del af NBA-mandskabet i 45 dage, når sæsonen er gået i gang, mens resten af sæsonen skal spilles for et G League-mandskab.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Bakken Bears