fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Kyrie Irving har meldt ledelsen i Cleveland, at han ønsker at finde et andet sted at spille, når turneringen starter igen. Om det lykkes ham er endnu uvist, men udmeldelsen er markant, da Irving har været en af de store profiler i ligaen de seneste år.

Pointguarden fik dog først rigtig luft under vingerne, da LeBron James vendte hjem til Cavaliers, og sammen vandt de to et mesterskab sidste år efter et umuligt comeback mod Golden State Warriors. I år endte det med et svirp i finalen, og Cleveland blev sat grundigt til vægs at selvsamme Warriors. Men det er nok ikke denne oplevelse, der har fået Irving i tænkeboks. Tankerne om et skifte ligger sandsynligvis et helt år tilbage og bunder muligvis i manglende anerkendelse.

Finalen fra sidste år vil blive husket længe. Aldrig havde et hold vendt en 1-3 føring i finalerne, men James, Irving og Cleveland gjorde det umulige.

LeBron James blev undervejs og efter finalerne hyldet i stor stil. Det var bestemt fortjent, men glemte man ikke en smule Kyrie Irving, der var meget afgørende og mere eller mindre hev LeBron op fra det hul, han sad i?

Et hurtigt kig rundt på hjemmesiderne i både Danmark og udlandet dagen efter NBA finalerne viste det samme tydelige billede. LeBron James vandt  NBA mesterskabet til Cleveland! Var man på NBA, ESPN eller blot danske TV2, så var der en ting på plakaten – LeBron James.

Han gjorde det også godt! Det må man give ham. Men var man Kyrie Irving, så ville man måske føle, at indsatsen var gået en anelse i glemmebogen. På TV2s hjemmeside var der mandag morgen efter kamp 7 hele 14 artikler ud af 18, der enten havde LeBron med i overskriften eller som top story i indholdet. Kun en enkelt podcast, der bl.a. behandlede Irvings fortræffeligheder, kom på et par dage senere. Det var Thomas Bilde og Peter Wang, der sammen med Kristoffer Vestrup stod bag.

Irving var en dominerende faktor finalerne igennem.

I kamp 1 scorede han 26 point.

I kamp 3 – 30 point.

I kamp 4 – 34 point.

I kamp 5 – 41 point

I kamp 6 – 23 point

I kamp 7 – 26 point.

Vi har undladt kamp 2, hvor Cleveland blev blæste af banen med over 33 point. Der var hverken Kyrie eller LeBron prangende.

Det man nok glemmer fra finalerne er, hvor aktiv Irving var i de første kampe. Han fik meget kritik for at tage for mange skud. Flere eksperter var ude efter ham, fordi han tog flere skud end LeBron. Men Irving tog fra start det ansvar, som LeBron overraskende nok ikke gjorde, og da James ikke skød ret meget i starten af serien, så måtte Irving tage markant flere afslutninger. Dette gjorde han også i lyset af, at J.R. Smith ikke ramte noget som helst, samtidig med at Kevin Love nærmest ikke producerede løsninger fra gulvet. James virkede underligt fraværende de første kampe, og han fungerede nærmest som boldflytter.

Undervejs i sæsonen var der på et tidspunkt vedvarende rygter fra Clevelands omklædningsrum om, at Irving var utilfreds med sin rolle i klubben. Ikke fordi han ville sidestilles med LeBron, men fordi han følte, at han blev talt ned til og konstant skulle have en surrogat far hængende på ryggen, mens han fik fortalt LeBrons strategier fra a-z. Der blev lagt videoer op på nettet, hvor LeBron sidder på bænken i en timeout og skælder og smælder, mens Irving sidder roligt og kigger overbærende væk. Det var tydeligt, at de to ikke klikkede.

I finalerne lykkedes det. Frustrationerne mellem dem var bearbejdet og væk. Irving tog ansvar og hev sit hold op med inspirerende spil og attitude (kun fulgt af Tristan Thompson fra start). Mange vil mene, at de vigtige kampe lå fra kamp 5 og frem, men man er også nødt til at kigge på, at Irving fra de første kampe lagde grundstenen i Clevelands mesterskabsfundament. Han turde, han ville og han gjorde – stik modsat mange andre profiler på Clevelands hold. Senere fulgte de andre trop, og LeBron endte med at overstråle ham en anelse. Men at man i nærmest samtlige artikler, links, blogs, udtalelser mm. dagen efter ikke også hyldede Irving er fortsat en gåde. Det var trods alt ham, der satte den afgørende 3 pointscoring med under et minut tilbage i kamp 7.

Men det var vel også bare en biting!

 

Foto: Flickr – Matthew Emmons

Mere fra Cleveland Cavaliers