fbpx
Connect with us

Miami Heat

Den uventede stjerne i Miami

Kendrick Nunn er gået fra værende en uønsket college-stjerne til potentiel Rookie of the Year.

Kendrick Nunn har været et ubeskrevet blad for de fleste NBA-fans indtil starten på denne sæson, hvor Nunn har brilleret gang på gang for Miami Heat. Den 24-årige rookie har i sæsonens syv første kampe præsteret over forventning ved at snitte knapt 20 point per kamp og skyde omtrent 46% fra gulvet. Nunn har været en vigtig del af Miami Heats gode start på sæsonen, og han sætter nu spørgsmålstegn ved, hvorfor han ikke blev draftet i 2018.

High school profil

Lad os skrue tiden tilbage til Nunns tid i high school. Nunn spillede sammen med den nuværende Atlanta Hawks spiller Jabari Parker for Simeon Career Academy i Chicago. Nunn og Parker vandt fire statsmesterskaber som førte til at begge spilleres trøjenumre blev trukket tilbage, således ingen andre i fremtiden kunne bære disse numre af respekt for Nunn og Parkers fantastiske præstationer for skolen.

Voldsdom, bedste college-spiller og undrafted

Derefter tog Nunn til University of Illinois, hvor han fortsatte de gode takter, hvilket førte til en plads på Big Ten All-Freshman holdet i 2013-14 sæsonen som en af de bedste førsteårsspillere i college. Guarden fra Chicago tilbragte yderligere to år i Illinois inden en uheldig episode førte til hans ultimative exit fra Illinois University.

Nunn blev i 2016 arresteret på baggrund af en voldsepisode. Nunn skulle efter sigende have slået en kvinde, skubbet hende ned på gulvet og hældt varmt vand hen over hende. Dette førte til en voldsdom som resulterede i 100 timers samfundstjeneste samt et 26-ugers anti-overgrebsprogram.

Nunn blev sendt til Oakland University i Californien, hvor han måtte sidde ude den første sæson. Den Chicago-fødte guard kom dog stærkt tilbage og præsterede på højeste plan, hvilket førte til at han førte ligaen i tre-pointskud og sluttede som nummer to i antal scorede point per kamp med 25,9 kun overgået af den nuværende Hawks-stjerne Trae Young. Nunns præstationer førte til en hæder i form af prisen som Horizon League Player of the Year.

På trods af præstationer som i teorien skulle føre til et draft-pick blandt de allerbedste, fandt NBA-holdene ikke Nunn draft-værdig. Voldsepisoden knapt to år forinden havde gjort Nunn til et risikabelt kort at trække for enhver NBA-organisation. Holdene var ikke interesseret i at risikere et draft-pick på en utilregnelig personlighed, på trods af Nunns klokkeklare talenter på banen. Nunn gik gennem 2018-draften uden at blive valgt og måtte skrive en kontrakt med Golden State Warriors uden 100 procents garanti. Efter sommeren 2018 blev Nunn fravalgt af Warriors og sendt til deres G-League hold Santa Cruz Warriors. Nunn startede kun i én ud af 49 kampe i sæsonen, men formåede stadig at snitte omkring 20 point, 4 rebounds, 3 assists og 1,5 steals per kamp.

Heat kommer til undsætning

Efter at have vist sit værd i alle turneringer Nunn havde spillet i, slog Miami Heat til i dette forår. Heat skrev under på en kontrakt med Nunn som ikke bare løb ét år, men hele tre år. Heat løb en risiko som ingen andre NBA-hold turde løbe. Og hvilken gevinst det skulle vise sig at medføre.

Heat spillede Nunn i dette års preseason, og da denne var ovre, var Nunn gået fra at være et afskrevet talent til at være på alles læber. Især i den sidste kamp i preseason fik Nunn skrevet sit navn på holdkortet og NBA-eksperters læber, idet han demonstrerede en magtpræstation mod Houston Rockets med hele 40 point, flest af en Heat-spiller i en preseason-kamp i de sidste 20 år.

Den efterfølgende uge debuterede Nunn for Heat i NBA-regi i en sejr over Memphis Grizzlies, hvor guarden sluttede med 24 point, 2 rebounds, 3 assists og 2 steals. Dette var dog ikke en one-time præstation. Nunn forsatte den første uge og sluttede ugen med 22,3 point per kamp. Gennem de første fem kampe i NBA blev Nunn den mest scorende udraftede spiller og den rookie som scorede flest point i sine første fem kampe siden Kevin Durant i 2007. Derudover blev Nunn også nomineret til Player of the Week som dog i sidste ende gik til Trae Young.

Det er især Nunns egenskab til at skabe plads til sit eget skud som har været byggestenen for de gode præstationer. Nunns hurtighed og first-step har gjort det svært for modstanderen at dække ham op, og han har vist sig dødbringende på skud i bevægelse. Samtidig har han været stabil på trepointskuddene med over 40% ramte skud fra denne distance. Sidst men ikke mindst har Nunn vist en god intuition til at opsnappe bolde i defensiven, og dermed få nogle nemme point i omstillingsspillet.

Indtil videre har der kun været positiver at skrive om når det gælder Nunns start i NBA. Man kan dog kun håbe på at det forbliver således og at spillet på banen bliver definerende for Nunns karriere og ikke det uden for basketarenaen. Hvis dette bliver tilfældet kan Erik Spoelstra og Miami Heat meget vel have sikret sig en fremtidig All-Star foran næsen på alle andre NBA-hold.

Tag et kig på Nunns historiske start på sæsonen herunder.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

20 år og boende i England samt skribent på NBA. Har en forkærlighed for OKC Thunder.

More in Miami Heat