fbpx
Find os her

NBA

De syv bedste mesterskabshold i dette årtusinde

Her får du listen over de bedste mesterskabshold i dette årtusinde. Er det LeBron, Curry eller Shaq der indtager første pladsen?

Foto: Keith Allison, Alexandra Walt - Flickr.com

Der er desværre lang tid til den kommende sæson i NBA.

Det er sommer og lister er hyggelige, så lad os kigge lidt tilbage på de bedste NBA mestre i dette årtusinde. Nærmere bestemt syv bedste.

Hvorfor lige syv tænker du så? Syv er et fremragende tal.

Let’s go!

7 – 2013 Miami Heat, 66-16 (Playoffs: 16-7)

Ind på syvende pladsen på denne liste har vi LeBron James’ Miami Heat-2013-edition. Dette er det bedste hold, LeBron James nogensinde har spillet med og afkastet var en fortjent mesterskabsring. Det var dog lige ved at gå galt, hvis ikke det var for et af de største skud i NBA’s historie. Ray Allens 3’er fra hjørnet holdt liv i drømmen om ring nummer to til LeBron og derefter gjorde Miami Heat det færdigt.

Undskyld Spurs-fans, men der er også noget til jer senere.

Det var en sæson, som startede stille og roligt for de forsvarende mestrer, men halvvejs igennem sæsonen påbegyndte de en 27-kamps sejrsstime, som er den næstlængste stime nogensinde i én sæson. Det var endnu en fantastisk sæson af MVP LeBron James: 26,8 – 8 – 7,3 og et forbedret skud, samt god hjælp fra Wade og Bosh.

Slutspillet var ikke så overbevisende, men to sejre i kamp 7 på hjemmebane (Mod Indiana og San Antonio), viste endnu engang, hvorfor det kan betale sig at bekymre sig om de første 82 kampe.

LeBrons andet mesterskabs-hold kommer ind som nr. 7 på denne liste.

6 – 2018 Golden State Warriors, 58-24 (Playoffs: 16-5)

Ind som nummer seks har vi Stephen Curry, Kevin Durant, Klay Thompson og Draymond Green som førte Warriors til deres tredje mesterskab på fire år. Selvom Golden State var store favoritter hele sæsonen igennem og endte med at vinde mesterskabet, så var de mere sårbare, end man først havde regnet med. I store dele af den regulære sæson virkede de umotiveret og det var tydeligt at se, at de bare ventede på maj og juni.

Dette Warriors-hold havde potentialet til at blive nummer et på listen, men de var ofte for sløset. Deres selvtillid var, forståeligt nok, ekstrem høj. Når det virkelig var nødvendigt, leverede de på det højeste niveau, men de skulle presses til det yderste, før at de tog sig sammen. Når de endelig spillede op til deres bedste, så var der ingen i ligaen, der havde nogen chance for at slå dem fire ud af syv gange. Et sublimt forsvar krydret med (til tider) noget af det flotteste offensive basket, og ja, så hjælper det også at have fire All Stars.

Sløsethed og kedsomhed holdte dem fra at spille op til deres fulde potentiale, og holder dem fra en topplacering over de bedste mesterskabshold i dette årtusinde.

5 – 2016 Cleveland Cavaliers, 57-25 (Playoffs: 16-5)

LeBron James og Kyrie Irving bragte et mesterskab til Cleveland for første gang I 52 år på den mest dramatiske facon: Nede 3-1 i finalen til et Golden State-hold som var 73-9 og forsvarende mestre. Kamp 7 i finalen vil for altid blive husket for LeBrons block og Kyrie Irvings 3’er med under et minut tilbage.

Offensivt var Cleveland svære at stoppe, men det var forsvaret der leverede i de afgørende momenter. Warriors scorede ikke i de sidste 4:38 af kampen, og Kevin Loves forsvar på Curry var imponerende.

LeBron James som den bedste spiller i ligaen, med 3-pointsskytter omkring sig, samt Kyrie Irving, der kunne tage noget af presset af James, var virkelig giftigt. Det var et klassisk LeBron-hold i den forstand, at de blot ventede på, at slutspillet skulle starte, hvilket også kunne ses på deres 57-25 record. Da Draymond Green blev suspenderet efter kamp 4 af finalen, øjnede Cleveland chancen og med LeBron på banen i kamp 7, kunne alt ske, og det gjorde det også.

For første gang i NBA-finalen kom et hold tilbage fra 1-3, og det endda mod et 73-9 Golden State mandskab. Imponerende af Cleveland.

4 – 2008 Boston Celtics, 66-16 (Playoffs: 16-10)

Som nummer fire på listen har vi denne æras første superteam. Ingen havde regnet med, at Boston Celtics ville blive sammentømret så hurtigt. Men allerede i første sæson med Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen og Rajon Rondo viste de sig at være det bedste hold. Tilføjelsen af Garnett gav dem en af de bedste forsvarsspillere i ligaen, samt en PF/C med et dejligt touch.

Netop forsvaret levede Boston højt på hele året. Selvom niveauet faldt i slutspillet, så var der ingen tvivl, da de endelig kom til finalen, og de slog fuld fortjent L.A. Lakers i seks kampe. Rondo som generalen på banen, Ray som den fremragende skytte, Paul Pierce med hans evne til at kreere hans eget skud når som helst og et fantastisk forsvarskoncept var årsagen til, at Boston vandt deres første mesterskab siden 1986.

3 – 2014 San Antonio Spurs, 62-20 (Playoffs: 16-7)

Hvis man gerne vil se smuk basketball, så skal man se San Antonio Spurs fra 2013/14-sæsonen. Især kamp 3 og 4 i finalen er noget af det flotteste man kan forestille sig. Dette Spurs mandskab var indbegrebet af et hold. Flotte og knastørre afleveringer, alle rørte bolden og alle kunne score eller sætte en medspiller op. Ni spillere scorede over otte point per kamp i den regulære sæson.

Tim Duncan, Tony Parker og Manu Ginobili var sublime i deres stabilitet og med Kawhi Leonard som det unge stjerneskud så havde resten af ligaen mange problemer, når modstanderen hed San Antonio. De var fremragende defensivt, offensivt var det en drøm og på bænken sad den bedste træner i NBAs historie: Gregg Popovich. Selv LeBron James, Dwyane Wade og Chris Bosh kunne intet stille op i finalen, som endte med en sikker 4-1 sejr til San Antonio.

(Boris Diaw var for vild i denne serie)

Motivationen for spurs-spillerne kom i høj grad fra at være så ulideligt tæt på mesterskabet året inden mod selvsamme Miami Heat.

Denne gang gjorde de det, og de gjorde det med stil.

2 – 2017 Golden State Warriors, 67-15 (Playoffs: 16-1)

Med tilføjelsen af Kevin Durant var dette Warriors-hold dominerende igennem hele sæsonen, og de var gået ubesejret igennem slutspillet, hvis ikke det var for Kyrie Irving og en rekordsættende præstation I kamp 4 af Cleveland i NBA-finalerne.

DPOY Draymond Green var ankeret på det bedste forsvar i ligaen og med deres flydende angrebsspil bestående af masser af afleveringer, cuts og 3-pointsskud, så kunne selv ikke den forsvarende mester LeBron James forhindre Golden State i at vinde mesterskabet.

To MVPs i Stephen Curry og Kevin Durant, samt All Stars Klay Thompson og Draymond Green, var alle sultne efter et mesterskab. Kevin Durant havde ikke vundet et endnu, mens resten af holdet havde tabt i kamp 7 af finalerne året før. Alt det hjalp til at bevare fokus og et konstant højt niveau, som i sidste ende gav dem den bedste sejrsprocent i slutspillets historie og et fortjent mesterskab.

1 – 2001 Los Angeles Lakers, 56-26 (Playoffs: 15-1)

Øverst på listen over bedste mesterskabshold i dette årtusinde har vi Los Angeles Lakers fra 2001. Shaquille O’Neal og Kobe Bryant var en dødbringende kombination, og da de endelig lærte at vinde sammen, så var der ingen, der kunne stoppe dem i at gentage succesen fra året før. Deres anden titel i træk kom i hus efter et overbevisende playoffs med 15 sejre på 16 kampe.

Forsvaret var ikke prangende sæsonen igennem, men de fik inkorporeret alle i systemet, og med erfaringen fra året før var især Kobe Bryant endnu mere tændt på at vinde mesterskabet igen. Ført an af Phil Jackson og hans berømte triangle-offense vidste alle, hvad deres rolle var på banen, og hvor de præcis skulle stå.

https://www.youtube.com/watch?v=HBOUa1W8yUI

På vejen til mesterskabet blev San Antonio Spurs slået 4-0 i en serie, hvor Kobe Bryant gjorde lige hvad han havde lyst til (33-7-7). Det er selvfølgelig Shaq som er hovedpersonen i de tre mesterskaber i start 00’erne, og hans gudsbenådet fysik og evne til at overmande alle modstandere gjorde ham frygtindgydende.

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Boston Celtics