fbpx
Connect with us

LA Clippers

Clippers vinder kampen om Los Angeles

Med alle stjernerne fra start lykkedes det Clippers at slå Lakers i nattens opgør om tronen i Los Angeles. Kawhi Leonard var kampens spiller, men det var alligevel Patrick Beverley, der blev dagens helt i sidste minut.

Kawhi Leonard Paul George LA CLippers Mural

Kl. 02:00 dansk tid mødtes Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers i, hvad der må siges, at være den mest “hypede” kamp indtil videre i denne sæson. Det rivalopgør som aldrig for alvor har været en realitet, fordi Lakers og Clippers ikke har været gode samtidig, er endeligt at finde i år. I år er alt ændret. Inden nattens opgør lå de henholdsvis nummer ét og fire i Western Conference, som efterhånden er blevet tæt mellem de fire øverste hold, Lakers, Nuggets, Houston og Clippers.

Stjernerne klar til kamp

Lakers seneste kamp op til i nat var mod Denver Nuggets, hvor Lakers fik en gardin afklapsning på hjemmebane. Her sad Lebron James over. Han har altid sagt, at hvis han er rask, så spiller han, men har de seneste dage fået en del hug for at lave “load management”, hvilket vil sige, at man sidder kampe over for at komme sig og holde kroppen klar i det lange løb. Der er altså hersket lidt tvivl om, hvorvidt han reelt har været skadet. Hvis ikke han har, kan noget tyde på, at han har gjort alt for at blive klar til kampen i nat. Kampen forinden Nuggets-kampen tabte Lakers også mod Milwaukee Bucks, men her sad Anthony Davis over på grund af et twist i knæet, som han pådrog sig i kampen mod mod Nuggets.

På samme måde havde Kawhi Leonard siddet over den seneste kamp, hvor Clippers spillede mod Oklahoma City Thunder, en kamp som Clippers ligeledes tabte. Også ham og Paul George var inden nattens opgør meldt klar, så selvom begge hold ikke var i strygende form op til kampen, så var alle rammer for en fremragende basketballkamp dannet og stjernernes batterier fuldt ladet op.

Lakers bedst fra start

Staples Center var fyldt til bristepunktet da dommeren kastede bolden til tip-off. I første quarter skiftedes begge hold til at score og kampen gik frem og tilbage. Særligt Leonard kom godt fra start, han ramte et par trepointsskud og tog bolden stærkt til kurven, som han gør det bedst. Han scorede 14 point i første quarter og ramte seks ud af sine første otte skud.

Ikke helt samme start fik James, som brændte sine første syv skud fra gulvet og var efter første quarter kun noteret for to point, som han begge scorede fra straffelinjen. Men takket være en forrygende start fra Kyle Kuzma, som ramte fem ud af syv skud inklusiv tre trepointsscoringer, førte Lakers 31-33 efter første quarter.

Lakers ser bedst ud i anden quarter, og selvom James stadig ikke rigtig får tur i den, får han aktiveret sine holdkammerater. Han var allerede noteret for syv assist ved halvleg. Lakers ser klart bedst ud i anden quarter, hvor de vinder 20-30 og kan gå til pause med et solidt forspring på 51-63.

Leonard var dagens bedste

I anden halvleg vendte kampen. Det var tydeligt at se, at begge hold var kommet for at spille. Doc Rivers havde helt sikkert talt med sine Clippers-spillere om forsvaret i pausen, for Clippers kom ud i anden quarter med langt højere intensitet, og alle fra holdet bidrog. De holdt Lakers på at score 23 point, Leonard fortsatte sit flotte spil fra første halvleg, og det var pludseligt Clippers, der så bedst ud. De hentede de tabte 12 point og bragte for alvor spæningen tilbage i kampen. Ved tredje quarters slutning var stillingen 86-86, kampen var fuldstændig lige, og alle NBA-fans fik det, de havde håbet på – en tæt kamp i Los Angeles.

Lakers førte an i fjerde quarter og holdt sig hele tiden nogle point foran Clippers. De førte stort set hele kampen og med seks minutter  og 40 sekunder tilbage af kampen, førte de med syv point. James, som havde været i scoringsproblemer hele kampen, kom i gang og scorede 11 ud af sine 23 point i fjerde quarter. Det samme gjorde sig gældende for kampens bedste spiller, Leonard, som viste, hvorfor han anses som en af de bedste i spillet. Han scorede ligesom James 11 point i kampen sidste quarter. Clippers kom tilbage i kampen og efter et 8-2 run, bragte de sig foran med 109-105 med to minutter tilbage.

Forsvar vinder kampe

Med 40 sekunder tilbage kæmpede James sig til to straffekast. En disciplin som ikke er hans stærkeste, i særdeleshed ikke i de sidste minutter af kampene. Han scorede det første, men brændte andet straffekast, Clippers snuppede rebounden og tog straks en timeout. Efterfølgende angreb fik Clippers det skud de kunne ønske – en åben treer fra Lou Willams, som dog brændte sit skud. Lakers var i boldbesiddelse med 20 sekunder igen, bagud med tre point og med James på bolden. De fremmødte fans fik præcis, hvad de kunne håbe på. En tæt kamp som blev afgjort i de sidste sekunder.

James stod ansigt til ansigt med Patrick Beverley og gik op i et skud med 3,5 sekunder tilbage, som Beverley får afværget. Han stjal nærmest bolden i skuddet, og inden den ryger ud snitter den James. Efter et par minutter hvor dommerne havde kigget episoden igennem, pegede de Clippers vej. Forsvarsklippen Beverley jublede. Han viste sit værd igen og vandt kampen for sit hold. Kampen ender 111-106, og Lakers taber deres fjerde kamp i streg.

Los Angeles Clippers har nu håneretten i byen og indtil videre sidder de på tronen i Los Angeles. Det var en tæt affære, som tyder på en rigtig spændende serie, hvis holdene skulle være så heldige at mødes i slutspillet senere på sæsonen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

25 årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold, og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in LA Clippers