fbpx
Find os her

LeBron James spillede i gennemsnit 41 minutter per kamp i serien mod Indiana. Han snittede 34,4 point, ti rebounds og 7,7 assists per kamp. I mellemtiden var der ikke én af hans holdkammerater der scorede over 20 point i en kamp. Ikke en eneste kamp. Derfor måtte de ud i syv kamps serie, som for LeBron betød masser af minutter og krampende ben.

‘Overmenneskelig’, ‘En maskine’, ‘Fra en anden planet’ – Der er brugt mange ord og vendinger til at beskrive LeBron James’ fysik og udødelighed på en basketballbane. Men efter serien mod Indiana, så vi for første gang menneskelige tendenser fra den 33-årige All Star.

En træt og udmattet James mødte pressen efter seriens syvende og sidste kamp, som ikke engang havde overskud til at svare på spørgsmål om, hverken kampen eller udsigten til at møde Toronto. James lignede, endelig fristes man til at sige, en mand, som var presset til det yderste af de mange minutter. Så, hvad er det sidste en ‘presset-til-det-absolut-yderste’-basketballspiller med krampe i benene har brug for? Hvis I ikke har gættet det endnu, så starter det med ‘O’ og slutter på ‘T’.

GameTime

I nat var tiden så kommet. Cleveland var i Air Canada Center, spillerne varmede op og Drake sad courtside. Det var gametime. 

Kampen igennem var domineret af holdet fra det nordlige Nordamerika. Især i første periode, stod der We The North på det hele, men selvom Cleveland fik indhentet den føring i anden periode, var Toronto stadig foran med 11 point, i midten af tredje.

Cleveland havde ikke været foran på noget tidspunkt i kampen, og det skulle heller ikke ændre sig, før vi kom i overtid. For overtid skulle der til, for at afgøre første kamp i denne serie.

Det lignede ellers længe, at Raptors ville hive den hjem, men de missede de sidste 11 skud i fjerde periode, og pludselig kunne man mærke den kolde ånde i nakken af playoff-dæmonerne, der vendte tilbage.

Toronto er blevet slået ud af slutspillet de seneste fire år, og har ramt en mur så snart playoffs er startet. Lige meget, hvor stabilt og disciplineret det har set ud i grundspillet, er spillet faldet fra hinanden og skuddene har ikke villet i, så snart det gjaldt en ‘vind eller forsvind’-serie.

Dén stemning af, at historien ville gentage sig selv, og Toronto endnu engang skulle gennemgå et tidligt exit ramte hallen og nervøsiteten begyndte at præge kampen. Fansene bed negle og holdt hænderne overhovedet. Nogle endda for øjnene.

De ville ikke se LeBron James kæmpe sig tilbage i et opgør, han længe så ud til at tabe. (Fair skal være fair, for første gang i slutspillet havde en af hans medspillere 20 point i en kamp, men er det virkelig nok til ikke at kalde det andet en LeBrons hold?).

Og ganske vidst. Et minut inde i overtiden kunne Kyle Korver sætte en 3’er fra hjørnet og Cleveland havde deres første føring i kampen (Okay, Team LeBron er igen et mandskab bestående af flere spillere. Pluralis)

Cleveland vandt kampen 113-112. LeBron James sluttede med 26 point, 11 rebounds og 13 assists på 47 udmattende minutter. Dog kan han trøste sig med, at han endelig fik en 20-pointskamp fra en af sine holdkammerater, da J.R. Smith bidrog med præcis 20 point.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Cleveland Cavaliers