fbpx
Find os her

Første kamp i dette års finaler er færdigspillet, og den blev noget tættere end de fleste havde turdet håbe på.

Slutresultatet virker misvisende, for der vandt Golden State med ti point. 124-114.

Det var dog ikke nemt for Golden State. Faktisk skulle de i overtid, før kampen blev afgjort.

Hvordan kan det være spørger du så? Hvordan kan det et af de mest dominante hold nogensinde, skulle i overtid, på hjemmebane, for at slå et Cavaliers-hold, så tømt for umiddelbar talent?

LeDomination

For det første havde LeBron 51 point. Man er efterhånden derude, hvor man ikke ved, hvordan man skal reagere. Det er hver eneste kamp. Triple-double, 30+ point, 40+ point, og nu, åbenbart, 50+ point. LeBron James bringer os til nye højder uge efter uge, kamp efter kamp. Nyd ham imens han er her, for der går lang tid, før vi ser en mand, så dominerende i en alder af 33 år!

De 51 point var det højeste antal point han har scoret i slutspilssammenhæng, og det sjette højeste antal point der nogensinde er blevet scoret i finalerne. 51 point lyder så vildt, at man helt glemmer, at nævne hans otte assists og otte rebounds, der også fulgte med.

Igen, nyd ham!

Udover LeBron havde Cavs også Kevin Love med igen. Han har siddet ude med en hjernerystelse, men var tilbage til finalerne.

Selvom han bidrog med 21 point, som var mere end nogen anden cav, der ikke starter med ‘Le’ og slutter på ‘Overmenneskelig’, havde Love stadig store problemer bag 3’eren. Det har været tilfældet siden Boston seriens begyndelse, og i nat ramte han blot en ud af otte skud.

J.R. Smith muligheden for sejren på gulvet

Faktisk smed J.R. Smith ingenting nogen steder hen. Han gjorde det komplet modsatte, hvilket er det eneste du ikke må, når der står 107-107, og der er 4,7 sekunder tilbage, du er på modstanderens banehalvdel og, vigtigst alt, DU HAR BOLDEN.

Men hvordan endte Smith med bolden med så kort tid tilbage?

George Hill havde to straffekast med under fem sekunder tilbage af kampen, og dermed chancen for at bringe Cavaliers foran, og chokere hele NBA-verdenen med en finalesejr i første kamp over Golden State.

Men både Hill og Smith ville det anderledes.

George Hill brændt nemlig andet straffekast, og på trods af en imponerende og utroligt atletisk offensiv rebound af J.R. Smith, ville Tyronn Lue og LeBron nok havde ønsket, at det var alle andre der havde grebet den bold.

Smith valgte nemlig at løbe tiden ud, da det virkede som om, han ikke var klar over, at kampen var uafgjort.

Selv sagde Smith dog efter kampen, at han var klar over det. Han ville blot have bolden ud til et bedre skud, for inde i feltet stod Kevin Durant foran ham, og han havde allerede fire blocks i kampen, og det ville Smith ikke nyde noget af.

Bevidst eller ej, så situationen noget komisk ud, og i sidste ende kunne Cavaliers have brugt det ekstra forsøg på en sejr.

I overtiden blev de kørt over, og Golden State tog sejren i kamp 1.

Anden kamp er natten til mandag klokken 02:00.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Cleveland Cavaliers