fbpx
Find os her

NBA

Capela i kamp for den rigtige kontrakt

Clint Capela startede Free Agency i søndags med en drøm om en 110 millioner dollars kontrakt. Efter en uge med masser af kontraktaftaler, står centeren stadig uden sin drømmekontrakt. Han kan komme til at kigge længe efter den.

Foto: Flickr - Keith Allison

Free Agency er NBAs travlteste periode, og vi har allerede set mere 50 spillere skrive under på nye kontrakter. De største navne er væk fra markedet, men der er stadig nogle værdifulde spillere tilbage. Clint Capela havde uden tvivl forventet, at dette ville blive sommeren, hvor han skrev under på en stor kontrakt. Markedet for den scweiziske center ser dog ud til at være væk.

Clint Capela har haft en enorm udvikling, siden han kom til NBA i 2014. I sidste sæson snittede han 13,9 point og 10,8 rebounds. Han var en stor grund til, at Houston havde et af NBAs bedste forsvar og var den perfekte center i angrebet, hvor hans rul til kurven gav plads til Chris Paul og James Hardens mesterier.

Det var forventet, at et hold som Dallas eller Phoenix ville gå forsøge at lokke Capela væk fra Houston med en maximum kontrakt værd omkring de 110 millioner dollars. Capela er en restricted free agent, så Houston kunne – og ville – have matchet enhver kontrakt, som blev tilbudt. Det ville sende Rockets langt ind i luxery tax-verdenen, hvor en stor bøde ville vente dem.

Dallas gik imidlertid ikke efter Capela, men hentede DeAndre Jordan til holdet, og Phoenix draftede deres nye center i DeAndre Ayton. Med et marked, som er tørret ind, har Capela ikke meget at forhandle med længere. Hans to muligheder er at tage imod Houston Rockets’ tilbud om 4,7 millioner for et år. Eller skrive en flerårig kontrakt, som er mindre værd, end han drømte om for en uge siden.

Mavericks-Noel scenariet

Tager han den kortvarige løsning, gambler han på, at han næste år kan finde et hold, som vil give ham flere penge. Capela vil her være en unrestricted free agent, og Houston mister retten til at matche tilbuddet. Sidste år så vi Nerlens Noel og Dallas Mavericks forhandle om en kontrakt langt ind i sommeren, og forholdet mellem spiller og hold blev isnede koldt.

Dallas havde tilbudt en fire-årig kontrakt, som ville betale Noel 70 millioner dollars. Det takkede han nej til, og efter kun at have spillet i 30 kampe i den forgange sæson, fik han kontrakt med Oklahoma City på to år og 3,5 millioner.

Capela tweetede i søndags en emoji, som indikerede, at forhandlingerne ikke gik, som han havde håbet.

Aaron Gordon-scenariet

Houston Rockets står en svær situation, hvor de gerne vil beholde deres startende center og bevare et godt forhold til ham. Samtidig har de ikke lyst til at tilbyde flere penge end nødvendigt. Rockets har så mange penge bundet til James Harden og Chris Paul, at en stor kontrakt kan få knusende betydning på grund af luxury tax. Men hvis Capela forlader holdet næste år, vil de ikke have råd til at finde en afløser af samme kvalitet.

Det er værd at huske på, at hvis Capela tager i mod den etårige kontrakt, så kan han ikke byttes i sæsonen, medmindre han selv siger god for det. Houston kan altså ikke bare bytte ham midt i sæsonen, men risikerer at miste ham for ingenting.

Houstons håb er, at de kan blive enige om en flerårig kontrakt, som er værd mindre end den max-kontrakt, Capela ønsker. Aaron Gordon var også spået, at ville forlange noget nær en maximum kontrakt. Den ville have betalt ham ca. 148 millioner dollars over fem år, men Gordon tog istedet i mod en fire-årig 84 millioner-kontrakt.

I følge ESPNs Ramona Shelbourne hælder Capela til at tage imod det etårige 4,7 millioner tilbud, og så teste markedet næste år, hvor flere hold har cap space og mulighed for at tilbyde en større kontrakt.

Det ser ud til, at Houstons valg står mellem at overbetale for Capela eller risikere at fremmedgøre deres tredjevigtigste spiller.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Houston Rockets