fbpx
Find os her

For 12 år siden besøgte Jayson Tatum en Cleveland Cavaliers-træning og udfordrede spillerne til én mod én. I nat spillede han en afgørende rolle i Boston Celtics sejr over LeBron og hans tropper. Med sejren har Celtics nu vundet tre ud af fem kampe, og kan på lørdag spille sig i finalen for første gang siden 2010.

Kampen startede som sidst, hvor hjemmeholdet fik en stor føring i første periode. Boston vandt første periode 32-19. Selvom Cleveland fik mere styr på spillet i de sidste perioder, lykkedes det Boston at holde forspringet hjem. Kampen endte 96-83.

For Cleveland udspillede samme historie sig som i de andre kampe i Boston; der var LeBron (26 point) og så ikke rigtigt andre. Kevin Love scorede ti point i første periode, men kun fire i resten af kampen. Ingen andre Cavaliers-spillere havde mere end otte point.

Jayson Tatum blev topscorer for Boston med 24 point, og den sensationelle rookie har nu ni kampe med 20+ point i playoffs. Han er kun én kamp fra at indhente Kareem Abdul-Jabbars rekord på ti 20+ kampe som rookie.

Boston kom ud med høj energi i forsvaret og lagde pres på Cleveland. Det førte ti steals med sig, hvor Tatum havde fire. Boston vandt reboundspillet med Al Horford i spidsen med 12 af slagsen. Boston har hele året haft det bedste forsvar i NBA.

Deres angreb er imidlertid en anden historie. For fjerde kamp i træk havde Celtics en dårligere skudprocent end Cleveland.

I det store hele var der ikke mange lyspunkter i kampen for Cleveland. Cavaliers går et par lange dage i møde, hvor der vil blive snakket om deres mangler, og stillet spørgsmålstegn ved deres chancer for at nå finalen.

Snakken vil uden tvivl centrere sig omkring LeBron James og hans fysiske form. Manden som er blevet kaldt en maskine igen og igen, viste i nat menneskelige træk. Han så udmattet ud i fjerde periode, hvor han kun scorede to point og missede tre ud af sine fire skud. Efter kampen erkendte James, at han i øjeblikke var træt, men det ikke var noget, som ville påvirke serien.

LeBron skal vinde de to næste kampe for at nå finalen for ottende gang i træk, og den sidste kamp vil være i TD Garden, hvor Boston er ubesejret i playoffs (10-0).

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Boston Celtics