fbpx
Find os her

Projektet Oklahoma City Thunder var fra starten af sæsonen et interessant set up. Westbrook håndterede selv det hele sidste år og tog MVP titlen, men i år skulle der mere end blot en slutspilsplads til. Derfor engagerede man Paul George og Carmelo Anthony. Nu skulle der satses, og OKC blev inden sæsonen betragtet som en seriøs bejler til titlen.

Der har dog været grus i maskineriet siden, og man har aldrig rigtig fået stabilitet ind i holdet. Ganske vist endte man som nummer fire i grundspillet, og med en serie mod Utah Jazz så det overkommeligt ud. Blot en uge inden lå man til at skulle møde Golden State Warriors – derfor lurede der klart en tilfredshed hos de blå.

Oklahoma vandt hjemme den første kamp med 116-108, og alt så rigtigt ud. 36 point fra Paul George og 29 fra Westbrook. Man lod Donovan Mitchell score 27, mens de andre skytter fra Utah blev holdt fornuftigt fra fadet.

I anden kamp begyndt korthuset at vakle. Westbrook lavede blot 19 point, Paul George 18 og Carmelo 17. Til gengæld producerede Mitchell 28, Rubio 22 og Favors 20, og så begyndte panikken at brede sig. Trejde kamp blev også tabt, og så var OKC bagud 1-2 i serien. Det blev også 3-1 til Utah på hjemmebane, da man tog kamp 4, og herfra virkede det til, at Westbrook tog en beslutning.

“Nu tager jeg over”!

Korthuset vælter

Utahs forunderlige rookie Mitchell producerede stort hver aften, men ellers anede Oklahoma generelt ikke, hvor pointene kom fra. Det ene øjeblik lynede Rubio og Flavors, det næste var det Ingles og Crowder. Samtidig bandt Gobert et stærkt forsvar sammen i den anden ende. Derfor fik Russ nok!

Nede 1-3 hev Westbrook sit hold med sig, og sammen med Paul George lavede de 79 af Oklahomas 107 point i kamp 5. Westbrook stod for 45 og PG for de 34.

Dog fik de en advarsel med sig fra arenaen, da Mitchell hilste OKC-publikummet med ordene “See you next year”, hvilket hentydede kraftigt til, at Utah ville lukke serien hjemme i kamp 6.

Det skete også! Efter en dramatisk kamp, hvor de sidste sekunder kunne have givet OKC en overtid.

Anti clutch

Mr. Anti Clutch Paul George fik bolden i hænderne, men hans forsøg på tre point fejlede, da han stødte i Gobert. Sidste år skrev vi på siden her, at PG tidligere var 0-15 i clutch – dvs. at han ikke, siden han entrede ligaen, havde ramt et afgørende skud indefor de sidste 20 sekunder af en kamp (stat fra før første runde sidste år mod Cleveland Cavaliers i slutspillet).

LeBron og Cleveland gjorde rent bord

Westbrooks statistikker for i nat talte for sig selv. Han tabte hovedet!

Han gik til vaflerne, men glemte fuldstændig sit hold. Det er ikke nemt at lave det nummer, som han og Paul George gjorde i kamp fem, hele to gange i træk. Men Russ forsøgte.

43 skud

Westbrook skød 43 skud fra gulvet i nat og tog 19 forsøg bag trepointslinjen. Ganske vist lavede han 46 point, men da han vendte sig om, stod han helt alene på banen. Han havde glemt de andre. De stod længere nede af vejen – Russ tog sin helt egen bus i nat!

Til sammenligning tog Paul George blot 22 forsøg i hele kampen. Han var 12,5 % fra gulvet og 0 % bag trepointslinjen, men måske var det reelt deres eneste chance med Westbrooks enmandshær.

Oklahoma har i år ikke fungeret stabilt som et hold – til gengæld blev de i nat sendt ud af et sammentømret et af slagsen (fun fact i den forbindelse – Carmelo havde 2 assists i hele serien for OKC).

Det må være en lærestreg!

Særligt for Russell Westbrook der nu må stå badet i et lidt uheldigt lys. Et lys der kaster skygger helt til Oakland, hvor Kevin Durant løber rundt og vinder en masse. Måske forstår flere nu Durants beslutning om at forlade Westbrook (og rolig nu…jeg agiterer ikke for hans skifte til vinderholdet…Gud forbyde da den slags), og måske vil flere ikke blive helt så overraskede, hvis vi næste år ser Russ stå helt alene sammen med Steven Adams igen.

De 43

[tps_title]

[/tps_title]

skud fra i nat ringer stadig i mine ører – spørgsmålet er om de ringer ligeså højt i Westbrooks kommende holdkammeraters.

 

 

Foto: Flickr – Keith Allison

 

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra Blog