fbpx
Find os her

Oracle Arena i Oakland danner for fjerde gang i træk rammen for første finalekamp mellem Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers. Vejen til finalerne blev historisk hård for begge hold. For første gang siden 1979 måtte begge konference finaler ud i afgørende kamp syv. På trods af den lidt sværere vej til finalerne, end tidligere er det favoritterne fra sæsonstart, som står klar til at møde hinanden.

Det er fjerde kapitel af fortællingen, og mange forventer allerede at kende slutningen. Her er tre faktorer, som får betydning for, om historien udspiller sig, som os Blog Boys forventer, eller om slutningen får en dramatisk vending.

Hvad har LeBron tilbage i tanken?

48 minutter i kamp 7. 46 minutter i kamp 6. 100 kampe og 3769 minutter spillet siden 17. oktober. 54168 minutter i karrieren.

Det er en overmenneskelig præstation LeBron James har leveret. Nu står han så i finalen med det dårligste hold, han har været en del af siden 2007. På den anden side står det bedste hold NBA har set i dette årti.

Cleveland vil forsøge at tage al tempoet ud af kampene i serien for at spare James så meget som muligt. Cleveland vil forsøge at spille ligeså fysisk mod Warriors spillerne, som Houston havde held med at gøre. Vi må nok forvente at se James tage en del skud fra 3-pointsdistancen og lange 2’ere. Især i de første tre perioder, hvor han vil forsøge at spare på kræfterne.

Vi så i kamp 7 mod Boston, at Jaylen Brown fik mange frie skud ved at løbe James af en screening. Det var helt bevidst af James – ingen kan spille hårdt i både forsvar og angreb i 48 minutter i dagens NBA. Det virkede mod Boston, men det vil ikke virke mod Warriors.

Warriors har ikke et svagt led, som LeBron James kan dække op. Hvis Cleveland skal have en chance må James finde et ekstra gear. Han skal være den bedste spiller i både angrebet og forsvaret – hver evigt eneste gang.

Hvad foregår der i Golden State?

Houston fortjener den største ros for at give Warriors den hårdeste serie siden 2016. Rockets spillede fantastisk i forsvaret, og gjorde det overraskende svært for Golden State.

Alligevel virkede det ofte som om, at Golden States største fjende var dem selv. Kemien på holdet virkede lidt off. Steph Curry og Kevin Durant råbte af hinanden, når der ikke var styr på forsvarsrotationer. Draymond Green og Durant var ligeledes efter hinanden.

Warriors havde i perioder svært ved blive frie og løb flere gange helt galt af hinanden, så de endte tre-fire spillere i samme hjørne.

Steve Kerr vil gerne have sit hold til at lave 300 afleveringer i hver kamp. I den regulære sæson lavede de 322,7 afleveringer per kamp. De fire seneste kampe er det dog kun blevet til 281,4 afleveringer per kamp.

Var det fordi, Houstons forsvar var gode til at presse Warriors-spillerne og ligge i deres afleveringsbanerne? Eller er det tegn på større problemer mellem stjernerne i Golden State?

Hvilket holds bænk har mest at byde på?

Clevelands bænk har været horrible hele playoffs, og det er tydeligt, at LeBron James ikke stoler på ‘de nye Cavaliers’, som blev bragt ind ved Trade Deadline. Tyronn Lue spillede kun otte spillere i sidste kamp mod Boston. Jordan Clarkson og Larry Nance Jr. fik henholdsvis ni og otte minutter. Det er svært at forestille sig et hold med en tyndere bænk.

Velkommen til Golden States bænk: I den seneste kamp så ti spillere minutter, heraf fik Quinn Cook og Patrick McCaw kun ét minut hver. De tre spillere på Warriors bænk, som ikke fik spilletid: Javale McGee, David West, Zaza Pachulia. I denne æra med smallball, og hvor hold skyder så mange 3’ere som muligt, har Golden State formået at samle sig en bænk bestående af fire(!) centere.

Det her bliver en serie for begge holds bedste 7-8 spillere, det vil blive interessant at se, hvis bænk får den største indflydelse på kampen. Golden State har mest talent på holdet, og hvis Cleveland skal have en chance, skal bænken levere nogle gode minutter.

Kan dette blive serien, hvor Clevelands reserver kan give nogle positive præstationer? Det bliver dybt nødvendigt, hvis vi som seere skal forkæles med endnu en serie i syv kampe.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra Cleveland Cavaliers