fbpx
Connect with us

Atlanta Hawks

Fullcourt Fantasy – Sådan spiller du med

Fullcourt har lavet et gratis Fantasy spil NBA slutspillet. Læs mere om, hvordan det fungerer, og hvordan du tilmelder dig her.

More Posts

Atlanta Hawks hører til i Atlanta, Georgia, hvor de spiller deres hjemmekampe i State Farm Arena i det centrale Atlanta. De spiller i den østlige konference og i divisionen Southeast Division.

Det tidlige Atlanta Hawks

Atlanta Hawks logo

Det vi i dag kender som Atlanta Hawks startede en del længere nordpå. Nemlig i Buffalo, New York, hvor Ben Kerner og Leo Ferris startede de såkaldte Buffalo Bisons som spillede i NBL (National Basketball League). Efter blot 38 dage i Buffalo flyttede ejerne, Ben og Leo, holdet til Moline i delstaten Illinois.

 

Efter et par skift mere i lokation endte holdet i St. Louis og havde også fået navnet Hawks. I 1954 draftede holdet deres måske vigtigste spiller nogensinde. Bob Pettit var navnet på den spiller, som skulle forvandle holdet fra et bundhold til mestre.

Hall Of Fame-point guarden Bob Pettit snittede aldrig færre end 20 point i sine elleve år i ligaen. Han blev Allstar i samtlige af hans sæsoner i ligaen, inklusiv hans rookie-år. Allerede i hans anden sæson i ligaen vandt han prisen som Most Valuable Player. Selvom navnet Bob Pettit ikke lyder bekendt for den perifere NBA-fan, så er det en af de absolut bedste spillere i hans æra. Pettit kunne også føre Hawks til holdets første og eneste mesterskab i historien i 1958.

Opstandelse fra middelmådighed

i 1982 tradede Atlanta John Drew, Freemand Williams og $1 million til Utah Jazz for Dominique Wilkins, der lige var blevet taget med årets tredjevalg i draften. Det skulle vise sig, at være en essentiel handel for Hawks.

Wilkins blev hurtigt en profileret spiller i ligaen, og fik kaldenavnet The Human Highlight Film, for hans gudsbenådet fysik og evner til at dunke. Igennem 80’erne opbyggede Wilkins og Michael Jordan en legendarisk rivalisering i dunkekonkurrencen, hvor de to havde nogle af de bedste konkurrencer i historien. Wilkins vandt konkurrencen i både 1985 og 1990. Men Wilkins var mere end højdepunkter. Han snittede mere end 25 point per kamp i ti sæsoner i træk og vandt scoringstitlen i 1986 med hele 30,3 point per kamp.

Fra 1985 til 1989 var Hawks blandt ligaens bedste, hvor de vandt mere end 50 kampe per sæson i den årrække. I en konference med legendariske mandskaber som Celtics, Pistons, Bulls og Pacers nåede Hawks aldrig længere end semifinalerne i den østlige konference.

Budenholzer-æraen

Efter mange skuffende år i Atlanta, kunne den tidligere Spurs-assistent Mike Budenholzer løfte holdet mod bedre tider. Det hele flaskede sig i 2015, hvor mandskabet satte en klubrekord med 60 sejre i den regulære sæson. I samme sæson formåede Hawks at have hele fire allstars i form af Jeff Teague, Paul Millsap, Kyle Korver og Al Horford. Et legendarisk hold der også gik hele vejen til finalerne i den østlige konference, men måtte se sig slået af det stærke Cavaliers-mandskab med LeBron James i spidsen.