fbpx
Find os her

I 90’erne var der mange store spillere og mange gode hold, som med rette kan sige, at de sagtens kunne have vundet en ring eller to, hvis ikke det var for Michael Jordan. Reggie Miller i Indiana, Patrick Ewing i New York, Charles Barkley i Phoenix og John Stockton og Karl Malone i Utah, måtte alle se sig slået af MJ.

LeBron James har velsagtens flere ofre på hans kill-list end his airness har. Dette er listen over de bedste spillere, som flere gange har tabt i slutspillet til LeBron James, og med rette kan sige, at de ingen ring har på grund af nummer 23 fra Akron, Ohio.

PG: Derrick Rose –  MVP, Rookie of The Year & tre gange All-Star

Tabte til LeBron James I 2010, 2011 & 2015

Derrick Rose er den eneste MVP fra øst udover LeBron James siden 2001. Knæskader ødelagde en potentiel lang og flot karriere, men på sit højeste er Derrick Rose, den spiller med den bedste enkelte sæson, som ingen ring har på grund af LBJ.

Især i 2011 og 2015 var forventningerne høje i Chicago, men et vildt comeback i kamp 5 (2011):

og en Buzzer-Beater af LeBron James i kamp 4 (2015)

knuste Derricks og Chicagos mesterskabsdrømme. En statline på 25-4-7 i MVP-året, samt 62 sejre var imponerende. Mange glemmer at Rose på sit højeste, var mindst ligeså atletisk som Russell Westbrook. Den måde han kunne bevæge sig på i luften, undgå kontakten og stadig score, var helt fantastisk.

Lad os håbe at han efter sommerferien har en kontrakt med et hold, og kan forblive skadesfri. En 10-20 minutter som backup Point Guard ville være et succeskriterie for Derricks karriere efter de mange skader. En ring er stadig opnåelig, men det bliver ikke som starter.

SG: DeMar DeRozan – fire gange All-Star og to gange All-NBA

Tabte til LeBron James I 2016, 2017 & 2018

DeMar DeRozan er klart den bedste shooting guard, som indtil videre, ingen ring har på grund af LBJ. Tre år i træk har han sammen med resten af sit Toronto-mandskab skuffet i playoff-serierne. Ti nederlag i træk i slutspillet til James er ikke acceptabelt,og DeRozan har heller ikke leveret når presset var størst.

Han er selvfølgelig stadig en fantastisk spiller, som har et fabelagtigt midrange-skud. Det er det bedste i ligaen, og DeRozan er den bedste siden Kobe Bryant til netop denne disciplin. Hans 3-pointsskud er alt for ustabilt, men det kan han nå at tilføje til sit repertoire.

DeRozan har forhåbentlig flere muligheder for at nå til finalen med dette Raptors-mandskab, men forfølgerne bliver kun bedre, så der skal tænkes kreativt, hvis netop denne kerne af Raptors-spillere skal forbi LeBron James.

SF: Paul George – fem gange All-Star, fire gange All-NBA og tre gange All-Defensive team

Tabte til LeBron James I 2012, 2013, 2014 & 2017

Paul George er den spiller på dette ’All-NBA: Tabt, tabt & tabt’-hold, som havde ‘fornøjelsen’ af at spille direkte overfor LeBron James. Ikke nok med at PG skulle prøve at score med James lige i hovedet, så skulle han også stoppe LBJ i den anden ende. En udfordring som ingen andre. George er stadigvæk den dag i dag, en af de bedste til at gøre det svært for LBJ.

George og Indiana, vil især tænke tilbage på kamp 7 i 2013, hvor intet ville lykkedes.

21 turnovers, og en LeBron som konstant kom på linjen, viste sig at være for stor en mundfuld.

Selvom George ikke var på sit højeste niveau i disse år, så er han uden tvivl værdig til en plads på dette hold. Han går en interessant sommer i møde, hvor vi får svar på, om det er chancen for et mesterskab, eller livsstilen i Los Angeles der betyder mest for denne fantastisk two-way-player.

PF: Al Horford – fem gange All-Star, en gang All-NBA og en gang All-Defensive team

Tabte til LeBron James i 2015, 2016, 2017 & 2018

Stabil, undervurderet og kan ikke slå LeBron James i slutspillet. Det er hvad, der beskriver Al Horfords NBA-karriere bedst.

Med alderen har han vist sig mere værdifuld for hans hold. I Atlanta-dagene, under cheftræner Mike Budenholzer var han fantastisk, men det er først i disse tider hos Boston Celtics, at han for alvor får den kredit han fortjener. Han er en sublim forsvarsspiller, som samtidig kan score fra alle steder på banen.

Dette ændrer dog ikke på, at når modstanderen hedder LeBron James, så er det endestationen for Big Al. Hans record i playoff-kampe i mod LBJ var 1-12 inden denne sæson, og hvis Bostons unge drenge ikke havde skudt horribelt fra 3-pointslinjen i kamp 7, så var det måske Horford vi skulle se i dette års NBA-Finals, i stedet for James.

Al er 32 år gammel når næste sæson starter, men trods den fremskredne alder så bliver det de næste par sæsoner, hvor han får størst chance for at snuppe den eftertragtede NBA-titel. Der sker spændende ting i Boston, og mon ikke en dag at Al Horford kan kalde sig for NBA-Champion.

#AlHorfordFlinches er god underholdning!

C: Joakim Noah – DPOY, to gange All-Star, tre gange All-Defensive team og en gang All-NBA

Tabte til LeBron James i  2010, 2011, 2013 & 2015

De sidste tre år har ikke været gode for Joakim Noah. Hans frygtløse spillestil har taget hårdt på hans krop.

Knæ, ankler og skuldre har haft store problemer de sidste to-tre år, og det er meget tvivlsomt om vi overhovedet får Noah at se igen, som en reel faktor på et NBA-hold.

Det ændrer dog ikke på at han har haft nogle fantastiske defensive år for Chicago Bulls, samtidig med at han var den bedste center i ligaen til at assistere sine medspillere. I 2014 vandt han Defensive Player of The Year, blev nummer fire i MVP-Voting og havde en statline på 12,6 point, 11,3 rebounds og 5,4 assists samtidig med at han havde over et steal og et block per kamp. En forrygende sæson.

Noah var altid været garant for god underholdning når LeBron stod overfor Chicago Bulls. Der var oprigtigt sports-had mellem Bulls og James. Det var et meget ensidigt rivalopgør, men serierne gav os masser af drama, dog altid med Noah og hans holdkammerater som den lille i duellen.

Noah gjorde det altid ulideligt for LeBron James og hans holdkammerater, og sports-hadet var ikke til at tage fejl af.

‘Tabt, tabt & tabt’-holdet vs LeBron James i hans bedste alder

En rigtig god starting lineup, hvor især forsvaret ville kunne fremhæves. Disse spillere i deres bedste alder i mod et hold anført af LeBron James ville være super interessant. Noget vi kun kan tænke os til, men alligevel super interessant. Kunne dette hold slå et LeBron James-finale hold? I så fald, hvilket år fra 2011-2018 kunne det havet lade sig gøre?

Selv nogle af de bedste spillere i NBA må acceptere, at det ikke blev til et mesterskab. Det gode ved LeBrons ofre, imodsætning til Jordans, er at disse fem spillere stadigvæk spiller. Det er ikke for sent for Rose, DeRozan, George, Horford og Noah at få en ring, men man skal stadig forbi LeBron James for at få fat i den.

#HonorableMentions – Kyle Lowry, Serge Ibaka og Lance Stephenson.

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

Mere fra Atlanta Hawks