fbpx
Connect with us

Cleveland Cavaliers

Årtiets bedste NBA-sæson

Det sidste årti har bragt os mange store NBA-minder. Her kigger vi på de tre bedste sæsoner, som er blevet spillet i de sidste ti år.

Lebron James, Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors, Flickr - Steve Jurvetson
Foto: Flickr - Steve Jurvetson

Med alle listerne over de bedste spillere og hold i overståede årti, mangler der fokus på den bedste sæson i NBA. For at kunne vælge en vinder, må vi først have kriterierne på plads. Målet har været at finde den bedste basketballsæson i de sidste ti år.

Har dit hold været så heldige at vinde en titel, vil det nok være den sæson, du husker bedst – men det er ikke målet her. Kriterierne som sæsonerne vil blive vurderet på er:

  • Niveauet af det basket, som blev spillet. Her kigges der efter sæsoner med mange hold med over 50 sejre eller sæsoner, hvor ét hold dominerende i en uforudset grad.
  • Indviduelle eller holdpræstationer, som ikke kan overses, og som gjorde sæsonen til noget mindeværdigt.
  • Uforudsigelighed. Det er ikke sjovt at kunne kåre mestrene i oktober. (Golden State Warriors dominerende sæson vil lide under dette).
  • Intense playoffserier. Vi vil have så mange spændende, uforudsigelig og velspillede kampe i slutsspillet som muligt.

Tager man udgangspunkt er i disse kriterier, er der én sæson, som skiller sig ud som den bedste i de sidste ti år – og hører hjemme i snakken om bedste NBA-sæsonerne nogensinde. Herefter bliver det straks sværere at lave en top tre, som alle kan være enige i.

3. Sæson 2013-2014

MVP: Kevin Durant
Titel: San Antonio Spurs
Hold med 50+ sejre: 8
Hold med 60+ sejre: 1
Playoffserier i kamp 7: 5
Sæson huskes særligt for:

Kevin Durant blandede sig for alvor i snakken om spillets bedste spiller, da han vandt sin MVP. Øjeblikket, hvor han dedikerer den til sin mor vil for altid være meme-værdigt.

Fem ud af otte serier i første runde af playoffs gik til en kamp syv. En anden serie blev afgjort i kamp seks, da Damian Lillard ramte sin første serie-winner med en dyb treer mod Houston. Slutspillet var helt umuligt at forudsige fra kamp til kamp og kunne være endt på mange måder.

San Antonio Spurs tog titlen i fem kampe og sikrede sig hævn over Lebron James og Miami Heats knusende sejr året før. Spurs flotte spil, som prioriterede afleveringer, jagten på den bedste skud og treere og inspirerede årtiets dominerende organisation, Golden State Warriors.

 

2. Sæsonen  2012-2013

MVP: Lebron James
Titel: Miami Heat
Hold med 50+ sejre: 5
Hold med 60+ sejre: 2
Playoffserier i kamp 7: 3
Sæson huskes særligt for:

Lebron James’ absolutte bedste hold. Miami Heat vandt 27 kampe i streg i foråret 2013 og James var på sin atletiske top. Han ramte 56% af sine skud og 40% bag treeren. På trods af andre sæsoner har haft flere hold med flere sejre, var det niveau som The Heatles nåede i denne, noget som vi kun ser et par gange hvert årti.

Titlen var imidlertid heller ikke helt sikret Heat, selvom mange havde forventet det i løbet af sæsonen. Da måtte bruge syv kampe på at komme forbi Indiana Pacers i Eastern Conference Finals og i finalerne ventede San Antonio Spurs i en episk finale serie.

Den første og de to sidste kampe var helt tætte, og vi blev forkælet med et så højt niveau af basket, at flere sekvenser vil leve videre for altid.

Og så skuddet, som NBA har kåret til årtiets mest clutche skud:

1. Sæsonen 2015/2016:

MVP: Stephen Curry
Titel: Cleveland Cavaliers
Hold med 50+ sejre: 4
Hold med 60+ sejre: 1
Hold med 70+ sejre: 1
Playoffserier i kamp 7: 4
Sæson huskes særligt for:

Der kan være ingen tvivl om, at dette er den bedste NBA-sæson gennem de sidste ti år. Golden State Warriors startede sæsonen med 24 sejre i træk. 24 sejre, hvor de scorede mere end 100 point per kamp. Og dette var før de 100 point per kamp blev normalen i NBA. De endte med flest sejre nogensinde i en NBA-sæson med 73.

I en lang periode lignede det, at San Antonio Spurs også ville nå de 70 sejre – en bedrift som kun Chicago Bulls havde nået før denne sæson. Spurs sluttede måtte nøjes med 67 til sidst.

I slutspillet viste Oklahoma City Thunder imidlertid, at resultaterne i den regulære sæson ikke var så vigtige. De vandt nemt over San Antonio og kvalificerede sig til Western Conference finalerne mod Curry og co. Her overraskede de alle ved at tage en 3-1 føring efter fire kampe. Havde det ikke været før den berømte Klay Thompson-kamp ville Thunder have kvalificeret sig til finaler i kamp seks.

I finalerne viste Warriors, at de var det bedste hold og kom hurtigt foran 3-1 i kampe. Men så begyndte historien at banke på døren. Draymond Green blev diskvalificeret i kamp fem og det ændrede alt. Lebron James lugtede blod. Med to sejre i træk, hvor James scorede 41 i begge, havde Cavaliers udlignet serien og fremtvunget en kamp syv i Oracle Arena.

Golden State Warriors havde blot tabt tre hjemmebanekamp i sæsonen – inklusiv playoffs – men det forhindrede ikke James i at levere sin karrieres største play:

Eller Kyrie Irving i at ramme sin karrieres vigtigste skud:

Denne sæson havde ALT. To historisk velspillende hold i Warriors og Spurs, den første enstemmige MVP i Steph Curry, et slutsspil som bød på ikke ét, men to 1-3 comebacks.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Cleveland Cavaliers