fbpx
Connect with us

NBA

2020 NBA Awards: Alle award finalister offentliggjort

NBA har efter længeventen offentliggjort de endelige finalister til sæsonens prisuddeling, der hylder den regulære sæsons; Kia NBA Most Valuable Player, Kia NBA Rookie of the Year, Kia NBA Defensive Player Year, Kia NBA Sixth Man Award, Kia NBA Most Improved Player and NBA Coach of the Year.

Lørdag eftermiddag offentliggjorde NBA, finalisterne for 2019-20 sæsonens individuelle priser, hvilket er den seneste offentliggørelse af finalisterne nogensinde. Den sene offentliggørelse skyldes naturligvis Covid-19 pandemien, der også er skyld i, at det bliver en historisk sen offentliggørelse af selve prisvinderne, som finder sted på et stadig ukendt tidspunkt efter, at resten af grundspillet er afviklet.

Priserne vil blive uddelt på baggrund af spillernes præstationer fra sæsonstarten og indtil ligaen lukkede ned 11. marts. Finalisterne er blevet valgt på grundlag af en afstemning fra mediemedlemmer, der blev instrueret til ikke at medtage spillernes præstationer efter genstarten af sæsonen.

Startende med Most Valuable Player, er de nominerede som følger;

Kia NBA Most Valuable Player
• Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
• James Harden, Houston Rockets
• LeBron James, Los Angeles Lakers

Skulle LeBron James blive kåret til sæsonens MVP, vil det være femte gang i karrieren og han vil derved tangere Michael Jordan og Bill Russells rekord for næstflest MVP-titler nogensinde.

James Harden og Giannis Antetokounmpo, kan vinde deres anden MVP-titel i karrieren.

Kia NBA Rookie of the Year
• Ja Morant, Memphis Grizzlies
• Kendrick Nunn, Miami Heat
• Zion Williamson, New Orleans Pelicans

Ja Morant bliver af mange betragtet som, den største favorit til at vinde Rookie of the Year prisen, da Zion Williamson kun har spillet 23 kampe, og Kendrick Nunn ikke har været lige så værdifuld for Miami Heat, som Ja Morant har været for Memphis Grizzlies.

Skulle Kendrick Nunn mod alt forventning vinde prisen, vil han være den ældste Rookie of the Year i NBA´s historie.

Kia NBA Defensive Player of the Year
• Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
• Anthony Davis, Los Angeles Lakers
• Rudy Gobert, Utah Jazz

Skulle Giannis Antetokounmpo vinde både prisen som årets MVP samt Defensive Player of the Year, vil det være første gang siden Hakeem Olajuwon gjorde det i 1994 og blot tredje gang nogensinde at dette sker.

Hvis Rudy Gobert bliver kåret til årets forsvarsspiller, vil det være tredje år i træk. Noget som kun Dwight Howard og Dennis Rodman tidligere har præsteret.

Vinder Anthony Davis prisen vil det være med til cementere vigtigheden af hans tilstedeværelse på LA Lakers mandskabet, hvor han virkelig har været med til at løfte holdets forsvarspræstationer denne sæson.

Kia NBA Sixth Man Award
• Montrezl Harrell, LA Clippers
• Dennis Schröder, Oklahoma City Thunder
• Lou Williams, LA Clippers

Alle tre nominerede har været utroligt vigtige for deres hold i denne sæson, hvor de har bidraget med masser af point og energi.
Skulle Lou Williams vinde titlen igen i år, er det fjerde gang i karrieren. Det vil være flest nogensinde i NBA´s historie.

Kia NBA Most Improved Player
• Bam Adebayo, Miami Heat
• Luka Dončić, Dallas Mavericks
• Brandon Ingram, New Orleans Pelicans

Her finder man måske den største overraskelse, da mange havde forventet at Charlotte Hornets guarden, Devonte Graham, ville være nomineret til prisen som Most Improved Player. Graham gik fra i sidste sæson at snitte 4,7 point og 2,6 assist per kamp til i denne sæson at snitte 18, 2 point og 7,5 assists per kamp.
Det er dog blevet vægtet højere, at dette års nominerede spillere er gået fra etablerede NBA navne til at være NBA stjerner, og uanset hvem af de tre nominerede, som løber med prisen, vil det være 11. gang i historien, at en spiller er blevet Most improved Player og udnævnt til All-Star i samme sæson.

NBA Coach of the Year
• Mike Budenholzer, Milwaukee Bucks
• Billy Donovan, Oklahoma City Thunder
• Nick Nurse, Toronto Raptors

Mike Budenholzer og Billy Donovan blev tidligere på ugen kåret til NBCA Coaches of the Year og er nu nomineret til NBA Coach of the Year sammen med Nick Nurse. Alle tre trænere har gjort et fremragende stykke arbejde med deres respektive hold i løbet af sæsonen.

Skulle man være interesseret i at høre Fullcourts bud på vinderen af de forskellige priser kan man finde vores podcast fra 17. maj, hvor vi fulgte op på, hvad vi den gang troede var afslutningen på sæsonen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA