fbpx
Connect with us

Landshold

U16-herrer kan sikre sig kvartfinaleplads

Med en sejr i dagens kamp mod Schweiz vil danskerne være så godt som sikre på kvartfinalepladsen ved årets B-EM.

Foto: Youtube

De danske U16-herrer har i de første tre kampe i årets B-EM i Podgorica, Montenegro, vist stor klasse. De tre puljekampe mod Hviderusland, Ukraine og Island er vundet med henholdsvis seks, 17 og 32 point.

Danmark møder mandag bundproppen Schweiz, og en sejr vil næsten endegyldigt betyde videre kvalifikation til kvartfinalerne, hvor etteren og toeren i hver pulje går videre til.

I en af de tre andre puljekampe mødes nr. 2 og nr. 3, Montenegro og Island, og en kombineret dansk og montenigrinsk sejr vil betyde kvartfinaledeltagelse for begge mandskaber inden deres indbyrdes opgør i femte og sidste puljekamp.

Et nederlag til Montenegro mod Island og dansk sejr betyder ikke endegyldigt dansk avancement, men så skal Island slå Montenegro med mere end de 32 point, Danmark vandt over Island, og efterfølgende skal Montenegro slå Danmark endnu større, men det er rene spekulationer.

Danmarks største individuelle profiler har indtil videre været Gustav Knudsen og Noah Sørensen.

Gustav Knudsen blev topscorer i de to første kampe med henholdsvis 26 og 21 point og leverede en double-double mod Hviderusland.

Noah Sørensen leverede ligeledes en double-double mod Hviderusland med 15 point og 11 assist. Han blev topscorer med 21 point mod Island, og i kampen mod Ukraine blev det til 18 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Landshold