fbpx
Connect with us

Efter en overbevisende affære, kunne U16-damelandsholdet se sig selv sikre sig en finaleplads ved U16-B EM og en oprykning til A-divisionen. Pigerne vandt overbevisende 54-38 over Ukraine.

Først gik de danske piger ubesejret igennem gruppespillet, hvor man vandt fem kampe ud af fem mulige, derefter var det de svenske piger der stod for skud, her vandt man 60-43 over vores geografiske naboer. Nu venter så enten Belgien eller Grækenland i finalen ved slutrunden, som bliver holdt i Skopje i Makedonien.

Danmarks topscorer ved turneringen har været Malene Pedersen. Den 15-årige guard har snittet 16,3 point, 6 rebounds og 4 fire assist hen over syv kampe. Malene Pedersen er nummer otte på topscorerlisten. Udover Malene Pedersen, har også Katrine Jessen imponeret med at snitte en double-double per kamp, 13,9 point og 11,9 rebounds.

Det er blot femte gang at et dansk U-Landshold kvalificerer sig til A-divisionen. Første gang var i 2009, da årgang 93/94-drengene gik op, og de gentog bedriften i 2011. Og i 2013 rykkede begge U16 landshold op (årgang 1997).

Pigerne spiller i morgen klokken 21:00. Du kan se kampen her.

Foto: Fiba.com

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

More in Landshold