fbpx
Connect with us

Landshold

Tredjeplads sikrer U16-herrerne oprykning

Med en sejr over Montenegro i bronzekampen er Danmark klar til A-EM næste gang.

Foto: Fiba.com

Om danskerne havde nemmest ved at slippe skuffelsen over den glippede finaleplads er svært at sige, men i bronzekampen mellem Danmark og Montenegro var danskerne længder bedre end deres modstandere.

De to hold mødtes også i gruppespillet, hvor vinderen ville vinde gruppen. Da vandt Danmark med ni point, men i bronzekampen udraderede Danmark det montenigrinske hjemmehold med cifrene 85-54.

Danmark var overlegne i hele kampen og vandt alle fire perioder. Allerede ved pausen var danskerne foran med ti point, men især i tredje periode satte de Montenegro på plads.

Tredje periode blev vundet med 31-13, og selvom kampen på dette tidspunkt var afgjort, så kørte danskerne på og vandt sidste periode med tre point.

De to profiler gennem hele turneringen, Gustav Knudsen og Noah Sørensen, leverede igen solide præstationer.

Gustav Knudsen lavede en double-double med 20 point og 12 rebounds samt seks assists og fire steals. Noah Sørensen scorede 16 point, tog fem rebounds, lavede ni assist og stjal bolden tre gange.

Med den samlede tredjeplads rykker Danmark en række op og skal derfor spille i A-rækken næste gang, der er U16 EM.

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Landshold