fbpx
Connect with us

Eurobasket

Stærk dansk sejr i Minsk

Det danske herrelandshold tog en stor skalp på udebane mod Hviderusland.

Foto: Youtube

De danske herrer har efterhånden fundet sig meget godt til rette i Minsk. For anden gang i prækvalifikationen slog de Hviderusland på udebane, denne gang med cifrene 81-78.

Danmark lagde solidt fra land og var altdominerende i førsteperiode. Iffe Lundberg var brandvarm og ramte nogle store treere næsten på signalet. De danske herrer var oppe med 12 point, men en sløset anden periode førte til, at der blot var tre point mellem de to hold i dansk favør ved pausen. 44-41 til Danmark.

Spænding til det sidste

Tredje periode bølgede frem og tilbage. Det var tydeligt, at begge prøvede at fighte sig ind i kampen. Danmark skabte en forspring på otte point, det blev reduceret til blot et enkelt, inden danskerne kunne juble over atter at have føringen på otte point inden sidste periode.

Det lignede langsomt en sikker dansk, da fjerde periode kom i gang. Med et 13-4 run var Danmark foran med 17 point midt i sidste periode, men en kamp er aldrig slut før sidste fløjt. Hviderusserne halede langsomt ind på danskerne, og med fem sekunder igen var forspringet på blot ét point. Kevin Larsen blev fejlet og omsatte sikkert de to straffe. Hviderusland kunne ikke nå noget på det sidste sekund, og dermed var den danske sejr i hus.

Kampens topscorer blev danske Iffe Lundberg med 30 point. Han skød 4/5 fra trepointslinjen, og tog derudover fem rebounds, lavede fire assists og havde en effektivitet på 29. Kevin Larsen havde også en god kamp med 19 point. Han skød 8/13 fra gulvet, tog tre rebounds og lavede fire assists.

Med sejren har Danmark lagt sig i en god position inden opgøret mod Albanien, som Danmark møder på lørdag kl. 15.00 i Ballerup SuperArena. Danmark har tidligere i prækvalifikationen slået Albanien i begge opgør.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Eurobasket