fbpx
Connect with us

Internationalt

Sådan går det danskerne i udlandet: Oktober Update

Vi giver et overblik over præstationerne fra de danske herrespillere, der til dagligt spiller i udlandet.

Landshold

Vi vil ca. en gang i måneden give en update på, hvordan det går de danske herrelandsholdspillere, der til dagligt spiller i udlandet. Vi tager udgangspunkt i den seneste landsholdtrup, da Danmark spillede EM-kval kampe i februar + Shavon Shields. Alle statistikker er fra basketball.realgm.

Adama Darboe (Spirou Charleroi, Belgien)

Den belgiske liga bliver først skudt i gang den 6. november, hvilket betyder, at Darboe endnu ikke har været i officiel kamp for sit nye hold.

Daniel Mortensen (Real Murcia, Spanien)

Daniel Mortensen har spillet en enkel kamp for sit nye hold i Spaniens næstbedste række. Den danske skarpskytte fik dog ikke den bedste start, da han kun skød 1/9 fra gulvet og 0/7 på 3’eren i et nederlag på 28 point.

David Knudsen (CB Marbella, Spanien)

David Knudsen fik en drømmestart for sit nye hold i Spaniens tredjebedste række. Han blev holdets topscore med 19 point, da CB Marbella åbnede sæsonen med en sikker sejr.

Frederik Hougaard Nielsen (Real Murcia, Spanien)

Frederik Nielsen havde ligesom holdkammeraten, Daniel Mortensen, ikke den bedste sæsonstart. Det blev til 2 point, 3 assists og 2 steals i det store nederlag.

Gabriel Iffe Lundberg (Stelmet Zielona Gora, Polen)

Iffe Lundberg er gået direkte ind som en af de største stjerner i den polske liga. Her er hans hold, Stelmet Gora, startede 6-1, hvor han i gennemsnit har haft 16,4 point og 6 assists pr kamp – begge det højeste på holdet. Det polske hold deltager også i den hårde VTB United liga, hvor nogle af de bedste østeuropæiske hold duellerer. Her har Stelmet indtil videre tabt alle sine tre kampe, men Lundberg har alligevel vist sig frem med i gennemsnit 22 point pr kamp, hvilket er næsthøjest i hele ligaen. Det kan også nævnes, at Lundberg var med til at vinde den polske Super Cup i starten af sæsonen.

Jonas Zohore (HLA Alicante, Spanien)

Jonas Zohore fik en god start på sit nye hold i Spaniens næstbedste række, hvor de åbnede sæsonen med en sejr, med Zohore som startende center. Her havde han ifølge statistikkerne 7 point og 5 rebounds uden at misse et skud i åbent spil. Zohore skriver dog selv på Instagram, at han havde 9 point og 6 rebounds.

Jonathan Gilling (Ukendt)

Gilling har endnu ikke fundet en klub for den kommende sæson.

Kevin Larsen (Breogan, Spanien)

Kevin Larsen startede på banen, da Breogan åbnede sæsonen med en sejr i Spaniens næstbedste række. Her havde han 8 point, 4 rebounds (3 offensive) og 1 block.

Mads Bonde Stürup (CB Pardinyes, Spanien)

Mads Bonde har ikke fået den bedste start på sæsonen med Pardinyes i Spaniens tredjebedste række. Her har de åbnede sæsonen med to nederlag, hvor Bonde ikke har været så godt skydende fra banen, men alligevel har respektable 6,5 point og 4 assists i gennemsnit over de to kampe.

Sami Eleraky (ZTE Real Canoe, Spanien)

Ligesom mange af holdkammeraterne på landsholdet, så startede Eleraky sæsonen med en sejr i Spaniens næstbedste række. Her havde han 7 point og 2 rebounds på 12 minutters spil.

Shavon Shields (Armani Exchange Milan, Italien)

Halv danske Shavon Shields har fået en fremragende start på tilværelsen i Italien. Her er Milan det eneste ubesejret hold i den hjemlige liga efter de første fire runder, hvor Shields har været en af de bedste spillere med i gennemsnit 13,5 point, 4,5 rebounds og 4,8 assists. I EuroLeague har Shields også gjort sig bemærket, hvor han blandt andet lavede en gamewinner mod Bayern München. Her har Shields i gennemsnit 12,5 point og 4,8 rebounds, mens Milan er startede ud med tre sejre og et enkelt nederlag.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Internationalt