Landshold

Australien overraskede Frankrig i åbningskampen ved OL

Åbningen ved OL i Rio de Janerio, blev skudt i gang med et brag af en kamp i gruppe A, da Australien leverede turneringens første store overraskelse mod Frankrig.

The Boomers åbnede for OL-turneringen med en fantastisk præstation, og viste at de ikke er kommet til Rio for blot at se på, imens Frankrig på ingen måder viste noget af deres storslåede spil, som vi ellers kender dem for.

Franksmændene fik samtidigt indkasseret deres fjerde nederlag i træk, hvis vi også regner træningskampene op til OL, hvor de tabte til Serbien, Kroatien og Argentina.

En kamp med masser af highlights, og en fænomenal præstation af Australien der førte fra start til slut, endte med en sejr til ”The Boomers” over Frankrig med overbevisende 87-66.

Australien førte fra start til slut

Det australske mandskab, der stiller op med det stærkeste mandskab nogensinde i landets historie åbnede kampen med masser af momentum, og var allerede foran med 34-19 fem minutter inden halvleg.

Den store føring blev dog hentet igen af franskmændene, da Tony Parker på egen hånd lagde 16 point i blot anden periode. Men det var også her at festen sluttede. Parker scorede nemlig blot 2 point i resten af kampen, og det franske landshold kollapsede. Ved halvleg er kampen dog endnu ikke afgjort og resultatet er 36-33.

Tredje periode startede lidt ligesom anden, hvilket betød australsk dominans. Australierne startede anden periode med et flot alley-oop dunk fra Joe Ingels. Mens kampens største skuffelse, Nicholas Batum scorede sine første 3 af 5 point i starten af anden halvleg i den anden lejr.

Trods et hav af udskiftninger fra den franske landshold, så kunne det ikke ændre på det flotte spil af australierne. De dominerede fuldstændigt franskmændene i anden halvleg, og lavede rav i deres forsvar, der på ingen måder hang sammen, og som resulterede i hele 17 turnovers i den franske lejr. Da tredje periode var ovre førte ”The Boomers” med hele 61-48.

Patty Mills - Australien - OL 2016 - FIBA.com

Australien skabte overraskelsen da de lørdag aften slog Frankrig i åbningskampen ved de Olympiske Lege i Rio – Foto: FIBA.com

Kampens status ændrede sig ikke meget i fjerde periode. Australierne åbnede fjerde periode med et 8-2 run, som virkelig gav franskmændene dødsstødet. Kampen endte dermed med en overbevisende og sikker sejr til Australierne på 87-66. Næste opgave for The Boomers er Serbien på mandag, mens at franskmændene skal møde Kina natten til tirsdag.

Kampens topscorer blev australske Patty Mills med sine 21 point, men kampens største oplevelse må alligevel regnes for at være Matthew Dellavedova, som med sine 10 assist og 3 steals, især var dominerende over for Frankrigs store stjerner. Andrew Bogut viste desuden også at han var sin skade kvit med en flot kamp hvor han sluttede af med 18 point, 5 assists og 4 rebounds.

Tony Parker var Frankrigs bedste spiller, med sine 18 point, 2 rebounds og 2 assists, efterfulgt af Mickael Gelabale med sine 13 point, og 4 rebounds.

I nat mødes også USA og Kina også i gruppe A. En kamp der starter kl. 00.00 imens Serbien og Venezuela skyder turneringen igang i samme gruppe i nat kl. 03.30.

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.